Orolig mamma: Hur stöttar jag min vuxna son?

Veckans frågeställare är en orolig mamma vars son nyligen blev arbetslös. Hur går man till väga för att stötta sina vuxna barn? Anna Strandlind ger råd om hur vi kan hjälpa i stället för att stjälpa.

Text: Anna Strandlind
Foto: Getty Images

Hur stöttar jag bäst min son vill så gärna passa in?

Hej!

Känner så ofta oro för min son som nu är 26 år. Han blev arbetslös och jag oroar mig nu över att han inte ska få ett nytt arbete som han trivs med, samt hur/om han ska hitta sin plats i livet. Känner att han haft det mer kämpigt än de flesta.

LÄS ÄVEN: Hur finner jag gnistan när allt känns mörkt?

Kanske det är därför jag börjat oroa mig ända från det att han var liten. Han vill ju så gärna känna att han passar in, ha ett arbete han trivs med, få ett eget boende, familj, samt leva ett vanligt Svensson-liv.

Hur kan jag stötta på ett bra sätt så att jag inte gör mer skada än nytta? Önskar bara att allt ska ordna upp sig så vi alla kan leva i lugn och ro och njuta av livet i stället för att känna oro.

Mvh M

Anna Strandlind svarar: Behandla din son som en självständig man

Hej M!

Vad fint av dig att du bryr dig så mycket om din son. Han känner din kärlek, det är jag säker på. Allt i universum vibrerar och är energi, även dina tankar. Vi får inte det vi vill, utan det vi känner. Alltså det vi vibrerar ut. Resultatet blir en följd av hur du agerar och vad du sänder ut.

För att du ska kunna förändra något som är jobbigt, måste också dina tankar, känslor och handling förändras. Då kan du få ett nytt resultat och hantera er situation. Så du behöver bli medveten om ditt beteendemönster.

LÄS ÄVEN: Kan dåliga dagar komma i vägen för attraktionslagen?

Det du gör för din son idag gör du så klart av ren kärlek, men det är viktigt att komma ihåg att vi inte kan tänka motsättningar som överflöd och brist samtidigt. Eller oro och lycka. För lika söker lika, oavsett om det är bra eller dåliga tankar, känslor eller agerande.

Det du ska göra nu är att ge din son det bästa sättet att ta fram den styrka och kraft som han har inom sig. Se och behandla honom så och lägg fokus på allt bra han gör och säger. Säg det till honom!

LÄS ÄVEN: Jag längtar efter mer, men tryggheten håller mig tillbaka

Du vet, vi är inte våra resultat utan vi får resultat, men de är alltid föränderliga. Allt växer och utvecklas. Det du kan stärka din son med är din tro på honom, utan att tycka synd om honom. Lägg ljus och kärlek över situationen. Se honom som självständig och trygg man som är vuxen och fixar det här. Det kan du hjälpa honom med.

All kärlek och lycka över din familj! Tack för din fråga!

Varm kram,

Anna

 

Skicka din fråga till Anna Strandlind

Nu kan du få coachning av Anna Strandlind, som också använder sig av sina mediala kunskaper när hon hjälper människor att utvecklas. I varje nummer av Nära svarar hon på en läsarfråga och ger dig råd för hur du kan växa och nå inre framgång inom olika områden i ditt liv.

Annas guidning 500.jpg

Gör så här: Skicka ditt brev till guidning@tidningennara.se

Du är helt anonym! Anna väljer ut en fråga och besvarar den tillsammans med andra kloka råd i tidningen. Svaret kan även komma att publiceras på tidningennara.se/guidning. Anna använder både sin mediala och coachande förmåga. Välkommen med din fråga!

Läs Annas senaste svar här

Prova Annas webbkurs om djurkommunikation

Läs de senaste råden från Anna:

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.