Annas guidning: Jag längtar efter mer, men tryggheten håller mig tillbaka

Elisabeth beskriver sig själv som trygghetsnarkoman. Hon längtar efter något mer och känner inte att hon kommer till sin rätt, men är rädd för att ta steget ut i det okända. Anna Strandlind delar med sig av några kloka råd.

Text: Anna Strandlind
Foto: Getty Images

Hej Anna!

Vill först tacka för den fina energi du förmedlar, jag älskar din djurspalt! Jag befinner mig i en period i mitt liv (jag är 47, har två tonårspojkar och en man jag älskar) där jag har det bra gällande trygghet, men jag känner mig kvävd på ett obeskrivligt vis. Det känns som att jag är instängd, dels i min kropp som är tung och stel, dels i måsten. Jag längtar efter ledighet, men när jag är ledig är jag rastlös och famlar. Jobbet är bättre än på många år men det känns som att jag inte kommer till min rätt, som att jag är ämnad för något annat. Min trygghetsnarkomani hämmar mig: "Du vet vad du har men inte vad du får" ekar ständigt. Jag saknar min ungdoms tanke: " Det som sker det sker", då när allt var möjligt. Vad ska jag göra?

Kramar till dig från Elisabeth 

Anna Strandlind svarar: Ditt hjärta längtar, det är dags att blomma ut!

Hej Elisabeth!

Tack för din fråga som berör, jag tror att många kan känna igen sig i det du beskriver. Du vet inte riktigt vart du är på väg och du har en längtan efter att leva mer i lätthet och i nuet, släppa tryggheten och våga mer. Om vi går bakåt i tiden och ser hur vår uppväxt var, kan vi se ett mönster, vi ser tankar om hur saker och ting ska vara och detta sitter djupt rotat inom oss. Något vi kanske inte alltid är medvetna om.

Ett exempel kan vara att göra rätt för sig, att alltid vara hjälpsam mot andra, att kämpa på som våra föräldrar gjort när de jobbat hårt och inte fått något gratis. Även i vuxen ålder tar vi efter det vi lärt oss när vi växte upp.

Det du upplever idag handlar om dina erfarenheter, om mönster du fått från andra om hur du ska vara. Något som blivit repeterade så många gånger att det blir en vana. Det har blivit din sanning, din inprogrammering.

Men det går alltid att skapa nytt, ändra sig. Din själ som är du är perfekt, glöm inte det.

Allt är energi. Du är en själ med hundra procent energi som vibrerar hela tiden. ”Ditt högsta jag” är själen som är sammankopplad med universum, där allt är energi. Vi är en del av universum och när vi ”stannar upp” i livet och inte vet vart vi är på väg, går vi emot energin som är rörelse och går framåt. Det är när vi inte lyssnar på vår inre längtan som själen säger ifrån: ”Nu går du emot dig själv och lyssnar inte på ditt högsta jag”. Det är då du står och stampar.

Det är ingen slump att du finns. Du har kommit till jorden för att älska dig själv först, för att sedan kunna älska andra och leva i glädje och gemenskap med dem. Du finns här för att du ska följa din passion. Ditt hjärta längtar, det är dags att blomma ut och börja lyssna på vad DU vill!

Gör så här:

  • Plocka fram block och penna.
  • Sätt dig ner och meditera. Bara andas och var i ett avslappnat tillstånd. Släpp fram din längtan.
  • Skriv nu ner ditt drömliv, hur du vill att det ska vara. Vad du verkligen vill, inte vad du tror att du kan få. Det är stor skillnad! Allt du vill känna, ha och göra i ditt liv ska stå med. Om allt var möjligt, vad ville du ha då? Inga begränsningar. Fantisera. Det finns inga begränsningar i universum, det är vi själva som skapar dem.
  • Välj nu det som är viktigast i ditt drömliv och skriv upp ett mål som du inte vet riktigt hur du ska nå, det är viktigt. Du tar beslut om att det är dags nu.
  • När du har skrivit ditt drömmål antecknar du tre saker som du ska göra dagen efter och som leder dig mot ditt mål. Detta gör du sedan varje kväll och agerar efter påföljande dag, oavsett om det känns jobbigt eller om du känner rädsla. Universum, med alla hjälpare, kommer att ge dig möjligheter. Kanske genom att du träffar rätt personer, du får tecken av olika slag som leder dig framåt.
  • Bestäm dig att ta ”action” för det du vill nå i ditt liv. Du ska alltid vara känslomässig engagerad i det du vill ha, inte tvärtom. Allt växer! Du med! Låt din inre värld styra den yttre världen och inte tvärtom.

Var snäll mot dig själv och ge dig de bästa förutsättningarna genom god sömn, fysisk rörelse och bra kost. Du kan lyckas med allt du vill, för din själ längtar efter att ta beslut och att du ska förstå ditt eget värde. Se det du vill ha med glädje. Men framför allt, känn det och visualisera det inom dig! Tro på din storhet och din kraft. Ta beslut varje dag som för dig närmare det du vill ha, då skapar du det i din verklighet.

 

Varmaste kramar från mig,

Anna

Skicka din fråga till Anna Strandlind!

Nu kan du få coachning av Anna Strandlind, som också använder sig av sina mediala kunskaper när hon hjälper människor att utvecklas. Varje vecka svarar hon på en läsarfråga på Näras hemsida och ger dig råd för hur du kan växa och nå inre framgång inom olika områden i ditt liv.

Anna-Guidning-1080x1350.jpg

Gör så här: Skicka in en kortfattad fråga till guidning@tidningennara.se

Du är helt anonym! Anna väljer ut en fråga och besvarar den tillsammans med andra kloka råd på tidningennara.se/guidning. Anna använder både sin mediala och coachande förmåga. Välkommen med din fråga!

Läs Annas senaste svar här

 

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.