Jag mår dåligt – men vågar inte förändra mitt liv

Min livssituation får mig att må dåligt men tanken på att skapa någon sorts förändring skrämmer mig. Kommer jag aldrig att bli nöjd?

Text: Anna Strandlind
Foto: Getty Images

Hej Anna!

Jag skulle behöva din hjälp. Hur får man mod att göra förändringar i sitt liv när man har en massa drömmar som man aldrig vågar pröva? Jag har till exempel en dröm om att flytta, det är något med lägenheten där jag bor som skaver. Jag skulle även då kunna tänka mig att lämna Stockholm. Men så fort jag börjar planera så börjar alla tankar i huvudet ploppa upp på löpande band. Bara en massa varningstankar givetvis, om hur fel det kan bli, hur ensam jag kommer bli, tänk om jag ångrar mig...

LÄS ÄVEN: Skyddsängeln räddade Gunillas liv – vid tre olika tillfällen

Jag känner mig så trött på att gå runt och hela tiden vilja ha något annat? Förstår du vad jag menar? Jag är också ofrivilligt singel och försöker göra något åt det men de flesta män jag träffar har diverse olika problem, som missbruk, spelberoende, arbetslöshet, alkoholism med mera. Det känns som om de dras till mig som flugor till en sockerbit.

Jag mår inte bra av detta, vill ha förändringar på flera plan i mitt liv men inget händer. Kommer jag aldrig att bli nöjd? Ingår det i människans natur att alltid vilja något annat? Snälla Anna, kan du hjälpa mig med lite konkreta tips?

Många kramar A

Anna Strandlind svarar: Se på det nya med glädje och sätt i gång

Hej A!

Jag förstår vad du menar, rädslor om framtiden dyker upp när man vill ha en förändring. Eftersom du inte vet vad som kommer att hända så fastnar du och vet inte riktigt vilket steg du ska ta. Detta gör att du sitter fast och inte når några nya resultat.

LÄS ÄVEN: Så tolkar du andevärldens tecken: Färger, djur, siffror och tarotkort

Alla människor befinner sig i tre dimensioner ständigt, dessa tre är: Den högsta - den spirituella dimensionen där alla idéer och skapandet finns. Sedan har vi fått en intellektuell dimension som får oss att ”tona” in oss på våra idéer då vi tänker och agerar. Det sista steget är det fysiska planet och där finns dina resultat, det du har gjort, det du ser och har lärt dig.

Den högsta och viktigaste av dessa tre är den spirituella. Den är lika verklig som det du ser i den fysiska världen, men de flesta lever endast i den fysiska delen. Det jag menar är att vi ofta lever i dåtid, vi ser och repeterar det vi tidigare gjort. Det som vi kan och brukar tänka och känna och vi agerar efter det. Hur ska vi då kunna förändra våra liv?

Ett tydligt och konkret tips är att sluta lyssna på dessa ”varningstankar” som om de är fel! Vår intuition talar oftast till oss om ”obekvämlighet” och det gör den för att säga till oss att vi behöver växa och därmed ska gå utanför vår komfortzon. Du behöver alltså ta steget att göra mer, göra nytt. Det är då din längtan från ditt högsta jag får tala. Som din önskan om att flytta. Du ska också komma ihåg att ta hand om dig själv, för när du tänker positivt kommer du attrahera in det nya och det bättre i ditt liv! Du har ju velat flytta länge, så du vet redan vad du ska göra.

LÄS ÄVEN: Louise lärde sig att lyssna inåt: ”Det jag har upplevt går inte alltid att förklara”

Det handlar om orsak och verkan. Det du vill mer av och attraherar, får du tillbaka. Så våga nu! Börja med ett litet steg och du ska se att svaren kommer till dig på vägen. Men börja nu! Tänk på att din framtid skapar du nu, inte i dåtid. Se på det nya med glädje och sätt i gång! Du fixar det!

Stor kram Anna

Skicka din fråga till Anna Strandlind

Nu kan du få coachning av Anna Strandlind, som också använder sig av sina mediala kunskaper när hon hjälper människor att utvecklas. I varje nummer av Nära svarar hon på en läsarfråga och ger dig råd för hur du kan växa och nå inre framgång inom olika områden i ditt liv.

Annas guidning 500.jpg

Gör så här: Skicka ditt brev till guidning@tidningennara.se

Du är helt anonym! Anna väljer ut en fråga och besvarar den tillsammans med andra kloka råd i tidningen. Svaret kan även komma att publiceras på tidningennara.se/guidning. Anna använder både sin mediala och coachande förmåga. Välkommen med din fråga!

Läs Annas senaste svar här

Prova Annas webbkurs om djurkommunikation

Läs de senaste råden från Anna:

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.