Skyddsängeln räddade Gunillas liv – vid tre olika tillfällen

Att vår skyddsängel finns med oss år efter år, det är Gunilla Almgren ett levande bevis för. Redan som 13-åring blev hon för första gången räddad av en ängel. Det är också den gången hon vill berätta om här, för att få hjälp av mediet Benny att reda ut vem som funnits vid hennes sida. En ängel som var där även vid två andra tillfällen då livet hängde på en skör tråd.

Text: Madeleine Walles
Foto: Shutterstock, Privat

Gunilla Almgren förstod aldrig hur nära det var att hon kunde ha blivit krossad av ett lastbilssläp den där dagen 1979 då hon glad och förväntansfull cyklade till badhuset. Inte förrän hon vände sig om och såg sin chockade kompis som stod med uppspärrade ögon, och samtidigt upptäckte att cykelns bakhjul mosats till ett L och hade navet nere i backen …

– Det är ett mirakel att du överlevde, säger Benny Rosenqvist och skakar på huvudet när Gunilla i telefon berättar om det som hände för 44 år sedan. Till och med Benny, som hört mycket om änglars fina insatser, är tagen av detta. Han känner att Gunilla kunde ha blivit lika krossad som cykeln, men ser att hon gick in i en bubbla av beskydd. För det fanns en ängel vid hennes sida.

– Andevärlden och änglarna har enorma krafter, säger han. Och de lyckas vara på rätt ställe.

Gunilla var 13 år när detta hände.

– Precis innan vi kom fram till badhuset fanns en mindre korsning med trafikljus. Det var rött och en långtradare med släp stod redan där i väntan på grönt ljus. Jag stannade nedanför förarhytten och min kompis stod en bit bakom mig.

– När det blev grönt började långtradaren köra rakt fram. Jag hoppade upp på cykeln och tog mitt första tramptag för att också köra rakt fram. Men precis när jag kommit upp på cykeln märkte jag hur långtradaren började svänga åt höger. Han hade bara tagit ut svängen, vilket jag inte alls hade förstått.

LÄS ÄVEN: Mediet Benny får kontakt med Bengts skyddsängel: ”Jag kan se vem som räddade dig”

Livet kunde fått ett hastigt slut

Gunilla hoppade snabbt ner från sadeln, men hann aldrig kliva upp på trottoaren. Hon ställde sig så tätt intill kanten som möjligt, med vänster fot vilande på pedalen.

– Sedan hände allt som i en dimma. Det jag upplevde var känslan av ett vinddrag utefter min sida och rygg, troligen var det släpet som snuddade vid mig. Jag såg sedan hur långtradaren åkte vidare, men stannade efter cirka 50 meter när en mindre lastbil tutade och gjorde lastbilschauffören uppmärksammad på vad som hänt.

– Det var först när jag hörde tutan som jag vände mig om och såg min kompis som stod helt chockad. Jag tittade ner på min totaldemolerade cykel och förstod inte alls hur det gått till. Jag hade inte ens hört något kras!

Sakta började det gå upp för Gunilla att livet där och då kunde ha fått ett hastigt slut.

– Jag såg aldrig någon ängel, men skulle väldigt gärna vilja veta om det fanns någon vid min sida och i så fall vem.

Skyddsängeln vill vara närvarande

Direkt får Benny en tydlig bild av en smärt, liten kvinna med tydlig byst, vackra ringar och cendréfärgat hår i page. Han känner att det är någon som stått Gunilla mycket nära, men inte biologiskt. Kvinnan känns mer nära i hjärtat. Som en mormor, men inte en biologisk mormor, förklarar han. Kvinnans hår är inte grått och det är ingen värkbruten person. Benny får in att hon inte var så gammal när hon dog. Kanske runt 70 år.

– Nu har jag henne här, säger Benny till Gunilla. Hon berättar att ni har renoverat mycket hemma de senaste åren men att ni börjar bli färdiga nu. Det har varit omfattande och ett mycket större arbete än ni trodde. Ni har byggt om sovrummet, så nu sover du mycket bättre. Och så har ni bytt ut era fönster!

Gunilla skrattar gott och bekräftar. Jadå, sovrummet är nu mycket större och alla fönster byttes förra året.

– Det är bra, säger Benny. Då förstår du att hon är här. Hon släpper dig aldrig och vill fortsätta att vara närvarande i ditt liv. Nu ska vi bara reda ut vem hon är.

Vilket ska visa sig bli lite av ett detektivarbete.

LÄS ÄVEN: Ta emot ärkeängel Jeremiel – för inre frid och tillit

Släktforskare finner ängeln

Benny är envis med att det är en person på Gunillas mammas sida, men den släkten har Gunilla dålig koll på förklarar hon, eftersom de bodde långt bort. Hennes biologiska mormor dog när Gunillas mamma bara var två år och under hela uppväxten umgicks familjen mest med pappas släkt. Men plötsligt får hon till sig ett namn, faster Märta som var morfars syster. Gunilla minns henne inte och vet inte hur hon såg ut. Däremot dök Märta upp vid en seans 2017 med budskapet att hon vakar över Gunillas son Lucas.

– Jag blir alldeles varm nu när vi pratar om henne. Och nästan lite tårögd av glädje.

Benny blir nöjd, känns det så kan det vara rätt. Men för säkerhets skull lovar Gunilla att luska vidare genom en halvkusin som släktforskat och som har samma morfar. Så dagen efter vårt samtal återkommer hon och berättar att hon fått veta att faster Märta dog 1983, alltså efter cykelolyckan. Därför kan det inte vara hon.

Men det finns en annan kandidat som på beskrivningen stämmer med det Benny sagt. Och som var som en mormor, om än inte biologisk.

– Min morfar Erik hade en bror som hette Gustav. När min kusin berättade om honom föll alla bitar på plats. Min biologiska mormor Ida dog i barnsäng och morfar gifte om sig med Rut som jag identifierade som min mormor. Men vid tiden då Ida dog 1939, jobbade morfar inom järnvägen och var borta mycket. Därför blev det bestämt att mamma skulle bo hos Gustav och hans fru Svea. Jag hade alltså en tredje mormor, Svea.

Samtalet med Benny var till stor hjälp

Svea dog ung, bara 65 år gammal, 1969. Då var Gunilla bara tre år, därför minns hon inte henne så väl.

– Men jag tror att Svea är min skyddsängel för av ett av hennes barnbarn, en syssling till mig, har jag fått en beskrivning av henne och den stämmer väldigt väl med det Benny berättar. Svea var konstnärligt lagd, målade, skapade dockor och sydde. Hon var inte särskilt lång och hade ett fint utseende. Och som Benny sa, hon var inte gammal när hon dog.

– Det som ställde till det är att allt kring mammas släktsida ligger lite i dunkel. Det blev extra tydligt efter att jag pratat med min kusin och insåg att många i mammas släktled dog under 70-talet och fram till mitten av 80-talet.

– Men jag vill från hjärtat säga tusen tack till Benny! Vårt samtal var verkligen uppiggande och har varit en stor hjälp för mig. Inte minst nu när jag står inför en stor utmaning i livet.

Det handlar om sonen Lucas som 2012 fick en muskeldiagnos och idag sitter i rullstol. I år fyller han 18 år och mycket kommer förändras med att han blir myndig. När Gunilla fick beskedet 2012 föll hon rakt ner i djup sorg. Men livsgnistan återvände och idag jobbar hon som personlig assistent åt sin son.

LÄS ÄVEN: Lär dig vara öppen för änglarnas budskap – de kan komma när som helst

Ger kristallhealing

Detta har också blivit starten på Gunillas andliga resa. Hon tittade på tv-programmet En natt på slottet med mediet Anne-Kristine Augestad och upptäckte att hon satt och grät. En stark längtan efter att få träffa ett medium väcktes inom henne. Hon anmälde sig till sin första mediala helgkurs några månader senare, hos Anne-Kristine, och efter det har Gunilla funnit vägen till kristallhealing. Hon har även gått kurs hos Terry Evans och går nu en fördjupningskurs inom energiarbete hos Anna Indra Larsson i Örebro. För ett år sedan startade hon en egen verksamhet, Lilla Gaia, där hon tar emot klienter i sitt hem och via distans.

– Jag ägnar mig åt kristallhealing, jag bara älskar kristaller! Under mina sessioner använder jag mig även av ”sounds” från klangskålar och trumma. Jag känner in min klient och får då oftast till mig hur personen känner sig inombords och information om vilken kristall jag ska jobba med. Jag bygger upp och förstärker energierna med ljud och mist och avslutar med att rena och omsluta klientens aura.

Kan känna in andevärlden

Detta kunde Benny se vid samtalet med Gunilla. Han beskrev då att hon ser auror runt människor, ser energitrådar. Detta är något som Gunilla själv inte upplever riktigt, åtminstone inte ännu. Men hon känner att mycket är på gång, det händer saker nu inte minst genom den senaste kursen. Benny får även in att hon har en medial förmåga och själv kan känna av andevärlden samt att nya förmågor kommer.

– Jag har haft känslan av att känna andevärlden sedan jag var barn, säger Gunilla. Men då ville min omgivning inte alls höra talas om detta, inte prata om änglar. Nu känner jag att andevärlden ger mig en knuff i ryggen och säger ”kom igång nu, du kan inte gömma dig längre så ut med dig!”.

– Jag känner av mycket i min kropp. Det är som att jag transformerar andras energier när jag jobbar.

Hon tillägger lite förläget:

– Men så kommer huvudet in och man undrar ibland vad man håller på med. Så det här är kanske ett litet tecken från änglarna, att eftersom jag inte tar steget fullt ut och synliggör mig själv, så hjälper de till att exponera mig via min skyddsängel.

LÄS ÄVEN: Lär dig tolka änglanummer!

Har fått änglaskydd tre gånger

Nu har vi mött henne, skyddsängeln Svea. Och hon har fått ligga i, betonar Benny.

– Hon jobbar framför allt när du kör bil, för då är du gärna lite okoncentrerad, säger han.

Något Gunilla bekräftar direkt med ett roat skratt.

– Jag har fått änglabeskydd tre gånger, bland annat vid en händelse i 25-årsåldern. Jag körde bil och skulle svänga från en fastighet ut på landsvägen. Men av någon anledning kom jag för långt ut i vägrenen med hjulen och det var en hårsmån från att jag åkt nerför en hög brant. Jag kunde faktiskt känna den gången hur någon knuffade upp bilen på vägen igen.

– Dagen efter åkte jag tillbaka för att kolla och jag kan säga att om jag åkt nerför den branten, då hade jag aldrig klarat mig levande. Så tack mormor Svea, även den gången var du med mig!

Inre resan skänker frihet

Skyddsängeln fick även ingripa när Gunilla var 15 år. En kille som hon var tillsammans med hade just dött i en bilolycka och i sin sorg berusade hon sig och gick ut i en skogsdunge för att finna tröst.

– Jag minns hur jag snubblade och kan än idag se fallet spelas upp för mig i slow motion, hur jag samtidigt som jag ramlade var medveten om stenen under mitt huvud. Jag visste att om huvudet träffar den, då dör jag.

– Men jag kände hur huvudet flyttades åt sidan och jag landade i den mjuka mossan istället. Så Svea var med även den gången.

Andlighet har för Gunilla blivit den inre resan, att verkligen öppna sitt medvetande och möta sina rädslor. Syna och bevittna sina handlingar och skuggsidor för att sedan utvecklas med dem.

– Den inre resan skänker mig känslan av frihet, balans, lycka och kärlek. Jag bara älskar det! Jag känner mig mer levande nu än vad jag gjorde innan mitt uppvaknande.

– Jag är så, så, så tacksam för att jag får uppleva livet!

Det här är Gunilla

Ålder: 57 år.
Bor: I Glanshammar utanför Örebro.
Familj: Maken Johan, barnen Alice, 23, och Lucas, 18, hunden Smilla och katterna Siri och Findus.
Gör: Redovisningskonsult samt personlig assistent åt Lucas. Jobbar även med kristallhealing i sitt företag Lilla Gaia.
Motto: ”Lyfter du blicken ser du inga gränser.”
Andlighet för mig: Att leva i sanning, frihet och balans.
Hemsida: www.lillagaia.se

Har du haft änglavakt? Berätta för oss!

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.