Lär dig vara öppen för änglarnas budskap – de kan komma när som helst

Änglarna finns omkring oss, de ger oss tröst och sprider lugn och ro. Vi har allt att vinna på att lära oss hur vi kan öppna oss inför änglarnas hjälpsamhet. Glöm aldrig att det är änglarnas uppgift här på jorden och i himlen att beskydda och stötta. Vi har alla var sin skyddsängel. Och de som behöver lite mer hjälp, de har flera stycken!

Text: Benny Rosenqvist, Kersti Hilding Hansen
Foto: Shutterstock

Olika sorters änglar

I änglarnas himmel finns tre sorters änglar; ärkeänglar, skyddsänglar och jordänglar. Ärkeänglarna har en särskild ställning i andevärlden. De är andeväsen som är starkare än alla andra änglar. 

Skyddsänglarna är med oss under våra liv på jorden och skyddar oss mot allt ont. Till sist jordänglarna, det är de som lever här hos på jorden. 

Den vanligaste änglakontakten vi har är kommunikationen med vår skyddsängel. Ibland får vi tecken som är väldigt tydliga. Ibland kan de vara knappt märkbara, då får vi anstränga oss lite extra för att uppfatta dem. 

Det kan handla om ett telefonsamtal när du har som allra mest bråttom. Eller kanske hittar du inte bilnycklarna när du ska ut och köra. På väg till ditt mål upptäcker du med stor förskräckelse att det har skett en olycka, men tack vare förseningen klarade du dig. När sådant här händer är det din egen skyddsängel som har varit framme och hjälpt till. 

Viktiga varsel

Många drömmer om änglar. Andevärlden använder nämligen änglar för att meddela sig med oss människor. När du möter en människa i din dröm och det känns verkligt kan det vara en ängel som vill säga dig något speciellt. När du går och lägger dig på kvällen, be änglarna att visa sig för dig.  

Tydliga budskap brukar kallas för varsel. Då handlar det ofta om något viktigt du verkligen måste få veta. Kanske är det någon i din närhet som behöver ta hand om sig själv lite extra för att hon eller han är sjuk. Lyssna och var beredd! Budskapen kommer när du minst anar det. 

Änglar vill ofta berätta för oss att vi ska ta hand om både våra medmänniskor och oss själva lite bättre. Du kanske inte är medveten om det, men så kommer en ängel och berättar för dig att just nu behöver du hjälpa dig själv lite mer.  

Personligen kan jag då och då känna min skyddsängel bredvid mig när jag kör bil. Ängeln sitter alldeles intill mig och ibland säger ängeln att jag ska köra lite långsammare. 

Min skyddsängel i bilen är min morfar. Han vakar över mig när jag kör för fort. Så snart han ber mig att ta det lugnare saktar jag ner farten. Jag är aldrig rädd när min morfar dyker upp i bilen. Han inger mig lugn och trygghet. Tänk själv efter om du har någon intill dig när du kör bil. Tänk på att det kan vara ett varsel om att du ska köra lugnare!

Änglavakt

Min syster berättade en gång för mig att hon blev varnad för att köra för fort med sin bil. En ängel talade om för henne att hennes bil skulle sluta fungera om hon körde den i alltför hög hastighet. Hur hon än försökte öka farten så gick det inte. 

När hon trampade ner gaspedalen hände ingenting. Därför körde hon långsamt och försiktigt. Och så rätt som det var, mitt inne i en skog, stod en stor älg mitt på vägen. Min syster hann se den och väja undan tack vare att hon körde så långsamt. Hennes skyddsängel hade varnat henne. Hon var djupt tacksam!

Fråga änglarna

Ett bra sätt att få kontakt med sin skyddsängel är att kalla på den. Var tydlig och klar när du ber en ängel om hjälp! 

Berätta vad det är du vill, genom att säga det högt. Exempelvis: Vet du var mitt pass har tagit vägen? Vet du var min bilnyckel ligger? Var har jag lagt min plånbok?

Meditera för kontakt

Om du inte vet vem din skyddsängel är så kan du meditera för att få veta mer om vem som skyddar dig i ditt liv. Gå under meditationen in i ditt inre tempel, det vill säga ditt hjärta, och fyll det med ljus. I ljuset ser du din skyddsängel.  

Det är viktigt att släppa kontrollen i meditationen. Djupandas via näsan långt ner i magen. Ta långsamma, djupa andetag och andas ut genom munnen. 

När du släpper kontrollen blir du avslappnad. Till sist är du inne i dig själv, tankarna lugnar sig och du fylls av ljuset du får av din skyddsängel. I den stunden vet du vem din skyddsängel är. Tacka din ängel! Kommunicera med ängeln! Kanske är det en vän eller en släkting. 

Änglarna som bor på jorden

Jordänglarna har ofta ett vårdande och omhändertagande yrke eller är omhändertagande som personer. Jordänglarna sätter sig själva åt sidan. De är inga egoister. De njuter av att få ge kärlek till andra. 

Kända svenska jordänglar är Lill-Babs och hennes dotter Malin Berghagen. Andra världsberömda jordänglar är Barack Obama, Dalai Lama, Nelson Mandela och Mahatma Gandhi. 

Kanske känner du själv en jordängel? Det kan nämligen vara precis vem som helst. En granne, en läkare, en tandläkare eller flickan på posten. När någon har bemött dig på ett fantastiskt sätt kan det vara en jordängel! 

I uppgift att ge kärlek

Alldeles nyligen, strax innan jag skulle resa till Stockholm, hände något fantastiskt hemma i min trädgård. Plötsligt blixtrade det till och ett starkt ljus spred sig i hela trädgården. Där stod en ängel, en högrest gestalt. Vi förleds ofta att tro att änglar har vingar och ljust lockigt hår, men så behöver det inte alls vara. Änglarnas ljus är deras aura. De fyller våra tankar energimässigt och de reser mellan olika dimensioner. Det är deras uppgift att ge kärlek.  

Ett annat änglamöte skedde en natt i mitt sovrum. Plötsligt fylldes rummet av ljus. Ett fantastiskt ljus som bländade mig och så kom en stor gestalt fram och fyllde upp hela rummet. Vackra blå ögon som lyste. Och vilket leende! Jag fick sådan energi och stark kärlek, och det behövde jag just då som allra mest. En villkorslös känsla av att ta emot energi till mitt hjärta.  

Till skillnad från våra guider, som är vägvisare, har änglarna fått i uppdrag att vara just änglar. Vi är många människor här på jorden så vi behöver många änglar till beskydd. 

Flera skyddsänglar

Vi kan byta skyddsänglar flera gånger under livet. En människa kan först ha till exempel sin mormor som skyddsängel. När sedan personens farmor går bort, då tar farmodern över, medan mormodern inkarnerar för att förbereda sitt nästa liv på jorden. 

Jag får ofta frågan om man kan ha fler än en skyddsängel och hur många man kan ha. Mitt svar är att vissa har behov av att ha flera änglar. En del människor är mer oförsiktiga än andra, de behöver därför mer hjälp. Ja, det finns människor som behöver ha ett helt team med skyddsänglar runt sig. Den som är väldigt disträ har ofta många änglar till sin hjälp.  

Samtidigt är det så att en skyddsängel kan ha i uppgift att skydda många människor.

Be änglarna om hjälp!

Jag mötte en gång en mamma som hade blivit av med sin sexårige son. Hon var så orolig, hon letade överallt. 

I desperation satte hon sig ner och bad änglarna om hjälp. En liten stund senare kom en granne och ringde på hennes dörr, i sin hand höll han hennes pojke. Grannen var en jordängel som var på rätt plats vid rätt tillfälle. 

Så glöm inte att be änglarna om hjälp! Det finns gula, vita, röda och svarta änglar. En ängel materialiserar sig i den hudfärg vi kommer ihåg från när ängeln levde! 

Precis innan du ska somna kan du be änglarna komma till dig i drömmarna. Mellan vakenhet och sömn kan änglarna visa sig för dig.

Bra att veta om änglakontakt

• Be om kontakt.  
• Var öppen för kontakt.
• Tacka för kontakten när den kommer.
• Var öppen för tecken. 
• Ett tecken kan vara en plötslig insikt.
• Tänk på att tecknet kan vara väldigt tydligt eller mer otydligt.
• Ta emot all villkorslös kärlek som jordänglarna ger dig.

 

Prova att änglameditera!

• Gå in i ditt inre tempel, ditt hjärta, och fyll det med ljus.
• Djupandas långsamt, via näsan, långt ner i magen.  
• Ta fler djupa andetag och andas ut genom munnen.
• Försök att släppa kontrollen.
• Till sist är du inne i dig själv, tankarna lugnar ner sig och du fylls av ljuset du får av din skyddsängel.  
• I ljuset ser du vem din skyddsängel är. 

 

Bennys mormors änglabön

Den här bönen bad Benny tillsammans med sin mormor när han var liten:

Det går en ängel kring vårt hus 
Hon bär på två förgyllda ljus
Hon har en bibel i sin famn
Nu somna vi i Jesu namn 

 

Ett tecken till Näras läsare

När jag arbetade med texten till Änglaskolan fick jag plötsligt ett tydligt tecken. Jag satt i mitt vardagsrum med en kopp te när det plötsligt hördes ett ljud - som en vinge mot fönsterrutan. Kära läsare, änglarna vill ha kontakt med er!
Kram Benny 

Vill du lära dig mer? Prova Anna-Lena Vikströms kurs "Lär dig få kontakt med änglar".

Se vad vi mer har skrivit om änglar och Benny Rosenqvist

Fler artiklar

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.