Mina hälsoproblem hindrar mig från att leva som jag vill – hur ska jag tänka?

Läsaren C har begränsats av sina hälsoproblem i 10 år och får bara mer och mer besvär. Så här säger livscoachen Anna Strandlind om situationen och hur man kan tänka för att ta sig ur ett invant beteende.

Text: Anna Strandlind
Foto: Getty Images

Hej! Har sedan närmare tio år tillbaka många och besvärliga problem med min hälsa fysiskt, invärtes samt mentalt. Kämpar dagligen mot alla dessa besvär men har inte lyckats bli besvärsfri och tyvärr blir det bara nya saker som tillkommer eftersom. Från vården får jag ingen hjälp med något. Har du några råd att ge mig för hur jag ska kunna komma till rätta med allt detta? Önskar få tillbaka hälsan igen då jag på grund av allt detta inte längre ens har ett socialt liv kvar. Mina besvär begränsar mig från att kunna göra saker som andra kan.

Kram C

Anna Strandlind svarar: Du ska börja fokusera mer på det ljusa, lite varje dag!

Hej C!

Tack för din fråga och kram till dig. Jag ska ge dig tips och råd om hur du kan ta steg ut ur denna situation. När det kommer till psykisk och fysisk ohälsa så finns det väldigt många alternativ. Du kan ta reda på alternativ medicin som till exempel att besöka en osteopat eller en healer. Det finns en hel del behandlingar utanför den traditionella vården som faktiskt fungerar.

Tänk på att allt är energi och att även dina tankar är energi, allt det du tänker går ner i cellnivå i din kropp. Så vad tänker du på? I detta finns mer kraft än du tror. Vi människor kan påverka vår hälsa genom att tänka fel, vi kan alltså tänka oss sjuka i sinnet och i vår kropp. Men vi kan också tänka oss friska!

Det finns en motsats till allt. Det finns inget dåligt om det inte finns något bra. Det finns inget mörker och det inte finns något ljus. Du ska börja fokusera mer på det ljusa, lite varje dag. Det finns så många människor som har tänkt sig friska och jag vill att du ska veta det för du är perfekt i grunden, ditt själsliga DNA är perfekt. Det som gör att vi många gånger känner oss sjuka i kropp och själ är de mönster vi lever i. Allt blir en vana, en verklighet och en sanning för oss, men det betyder inte att det är en sanning.

Det du ska börja fundera på är vad det är som gör att du inte har kraft? Vad är det som hindrar dig från att må bra? Det är viktigt att du har rätt attityd till dig själv för att få ett bra resultat. Tänk på allt gott du gjort och har manifesterat i ditt liv. Där har du en god attityd! När du sedan börjar titta på de områden där du har sämst resultat, kommer du att märka att det också är här du har sämst inställning. För det du sänder ut är din attityd. Lika söker lika.

Din attityd kommer från det du är van att tänka, känna och hur du brukar reagera på saker och ting. Här kan du ändra dig! Bestäm dig för att se och vara öppen för allt som får dig att må lite bättre. Du ska oftare vara den personen, och byta ut den du har varit. Då kommer du vibrera på högre frekvens och attrahera ett annat resultat.

Tänk på att allt växer, inget är permanent. Du kan ändra dina resultat och ditt mående, men börja med att göra något som du aldrig gjort innan. Kom ihåg att all förändring börjar inom oss.

Sök dig till andra människor, sök vård som du tror kan hjälpa dig och börja se dig själv på väg mot ett friskare liv. En bra hjälp brukar vara att göra något som man verkligen tycker om. Har du något intresse du ”lagt på hyllan”? Kanske finns det någon stödgrupp du kan gå med i?

Jag önskar dig all lycka på din väg och jag ser en öppning för dig om du tar till dig de verktyg du fått av mig. Det blir bättre om du tar dessa steg.

 

Varm kram

Anna

Skicka din fråga till Anna Strandlind

Nu kan du få coachning av Anna Strandlind, som också använder sig av sina mediala kunskaper när hon hjälper människor att utvecklas. I varje nummer av Nära svarar hon på en läsarfråga och ger dig råd för hur du kan växa och nå inre framgång inom olika områden i ditt liv.

Annas guidning 500.jpg

Gör så här: Skicka ditt brev till guidning@tidningennara.se

Du är helt anonym! Anna väljer ut en fråga och besvarar den tillsammans med andra kloka råd i tidningen. Svaret kan även komma att publiceras på tidningennara.se/guidning. Anna använder både sin mediala och coachande förmåga. Välkommen med din fråga!

Läs Annas senaste svar här

Prova Annas webbkurs om djurkommunikation

Läs de senaste råden från Anna:

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.