Annas guidning: Kan jag ändra mitt liv och få glädjen tillbaka?

Att ständigt älta det förflutna och lägga energi på saker man ångrar leder sällan till en ljusare framtid. Här ger Anna Strandlind vår frågeställare en rad handfasta råd för att ta sig vidare och bygga upp drömlivet.

Text: Anna Strandlind
Foto: Getty Images

Hej Anna. Jag har levt ett liv i 20 år som jag känner är så fel. Har varit naiv och snäll mot fel person. Försöker varje dag att tänka positivt. Hur ska jag göra för att ändra mitt liv så att jag får glädjen tillbaka?

E G

 

Anna Strandlind svarar: Du vet innerst inne vad som är rätt

Hej E G!

Det är dags för dig att fatta beslut kring det du vill ha i ditt liv nu och inte skjuta på det mer. Först vill jag förklara detta för dig:

Allt är energi, allt vibrerar, precis allt rör sig. Det finns inte något som står still. Inte du heller! Antigen går vi framåt eller bakåt i livet. All energi vibrerar på antingen hög eller låg frekvens.

Frekvens är nivåer av vibration. Om jag ringer dig så har ditt telefonnummer en viss frekvens. Jag kopplas då ihop med dig och vi är på samma frekvens, eller hur? Oavsett var du bor i världen så kan vi nå varandra på denna frekvens.

LÄS ÄVEN: Hur kan jag få energi till min hobby när jobbet tar all ork?

Det du tänker på bygger energi i universum. Om du tänker ofta på vissa saker, gör det att du skapar vanor och detta kommer att visa sig i genom resultat i ditt liv. Energin svarar dig.

Det du säger om dig själv till din omgivning, dina ord, är ren energi. Så du producerar energi i det rummet du befinner dig genom det du säger. Den energin är skapande, så det du säger ofta kommer också till dig. Det gäller allt. Det du säger till dig själv, inom dig och ut mot din omvärld. Det räcker inte att tänka positivt, utan du måste vara känslomässigt involverad i det du tänker och handla därefter. Då kommer nya resultat.

Vårt fokus är det som styr vad energin används till. Om du inte har fokus på det du vill ha mer av och handlar efter det, då går ditt fokus automatiskt på något annat. Slumpen, eller det som händer i världen och det andra säger. Såvida inte du sätter riktningen.

Det går bara att nå det vi vill om vi har koll på vårt inre och inte flyr från oss själva. Så vilka saker anser du är problem i ditt liv? Vilka saker kan du kontrollera och vilka saker kan du inte kontrollera?

Om du tittar på närmare på det, kommer du att märka att du ältar dåtid. ”Detta har hänt mig därför… ”Han gjorde så mot mig, det är därför jag mår som jag gör…”  Du är orolig för framtiden, ”vad ska andra säga och hur kommer det att bli? Hur ska jag lösa det?” Detta är sådant som du inte kan styra över, dåtiden och din oro för vad som ska hända framåt. Det är det som gör dig trött, stressad och orolig, inte att du ska ta steg till det du vill ha!

Du ska söka klarhet först. Vad kan du kontrollera? Du kan inte kontrollera någon annan utan bara dig själv. Släpp resten. Vad vill du verkligen ha och känna i ditt liv? Vad kan du ta för steg precis nu? Inte sedan. Börja skala av det du inte vill ha i ditt liv, stressa inte utan ta ett steg i taget. Varje gång du tar steg mot det du vill ha och har en klar bild över vad du vill känna så kommer rätt idéer och personer till dig. Glöm inte det!

LÄS ÄVEN: Så skapar du nya resultat i ditt liv – när allt känns motigt

Tänk på att din intuition ständigt talar till dig om förändring och den säger till dig att gå utanför din comfort zone, där du befinner dig därför att den ingår i ditt mönster. Det kommer att kännas obehagligt i början att bryta, men det leder dig till frihet.

”För att få saker du inte haft måste du göra saker du aldrig gjort” Så ta beslut och agera! Du vet innerst inne vad som är rätt, men det är dags att släppa ”hur”. Gör bara det du vet att du ska göra. Du har universum med dig, så lyssna nu inåt.

Jag ser att du kommer till en ”ljusning” snart och att det blir en frihet för dig, men ta till dig verktygen du fått och fokusera och handla efter det du vill ha.

Varma kramar från mig,

Anna

Skicka din fråga till Anna Strandlind

Nu kan du få coachning av Anna Strandlind, som också använder sig av sina mediala kunskaper när hon hjälper människor att utvecklas. I varje nummer av Nära svarar hon på en läsarfråga och ger dig råd för hur du kan växa och nå inre framgång inom olika områden i ditt liv.

Annas guidning 500.jpg

Gör så här: Skicka ditt brev till guidning@tidningennara.se

Du är helt anonym! Anna väljer ut en fråga och besvarar den tillsammans med andra kloka råd i tidningen. Svaret kan även komma att publiceras på tidningennara.se/guidning. Anna använder både sin mediala och coachande förmåga. Välkommen med din fråga!

Läs Annas senaste svar här

Prova Annas webbkurs om djurkommunikation

Läs de senaste råden från Anna:

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.