Hur kan jag få energi till min hobby när jobbet tar all ork?

I ett fullspäckat vardagspussel kan det vara svårt att hitta tid för en hobby, men ofta är det just våra kreativa sidosysslor som får oss att må extra bra. Hur ska vi då tänka och agera för att förverkliga våra drömmar? Anna Strandlind guidar oss!

Text: Anna Strandlind
Foto: Getty Images

Hur ska jag få tid och energi för min roliga hobby?

Hejsan, jag undrar hur jag ska komma vidare med min kreativitet. Jag har ett jobb som är utmanande, kul och kreativt men saknar tid och energi att utveckla mina egna idéer att fortsätta göra hattar. Kursernas tider passar inte med mitt arbetsschema. I ateljén finns material som jag behöver. Jag har skisser och drömmar om att få göra en utställning.

Mvh Annelie

 

Anna Strandlind svarar: Sitt inte och vänta på rätt tillfälle

Hej Annelie!

Vad underbart med din kreativitet! Grattis till dina hattar och det du brinner för. Spännande!

När man är lite orolig och velar så ”övertänker” man ofta och det gör vi människor på ”autopilot”. Vi vill alltid ha svar innan vi gör något nytt, för att vara säkra på att vi gör rätt. Men ett tips för att nå framgång och en förändring är att aldrig tänka på hur, utan bara ta kliv mot det du vill ha och känna. Och göra det varje dag! Svaren om framtiden kommer på vägen. Eftersom du och dina tankar är energi så styrs allt genom energilagar, universella lagar. Det du vibrerar ut, det får du tillbaka.

Det finns en lag som heter ”orsak-verkan”. Det du orsakar får alltid en verkan. Med andra ord – det du gör och inte bara tänker får du alltid mer av. Så se till att ”ta action” kring det du vill ha och känna, då sätter du det hela i rullning och universum kommer att ge dig tecken. Du kommer att möta rätt personer, du kommer att få resurser och idéer. Detta sker varje gång.

Det viktigaste du ska göra nu är att fatta beslut om exakt vad du vill ha. Rör dig sedan mot det, kanske genom att minska din arbetstid så att du kan få tid att satsa på din dröm. Du måste våga röra dig utanför din ”comfort zone” för att nå nya resultat. Jag återkommer till mitt vanliga citat: ”För att få de sakerna du aldrig haft måste göra saker du aldrig gjort.”

Ditt sinne kan inte hålla isär vad som är fantasi och verklighet, utan din kropp behöver agera som om det du vill uppnå redan är sant. Du ska mer och mer se det som är möjligt att uppnå, i stället för att sätta upp hinder. Så ”go for it!”. Ju bättre relation du har till din dröm desto mer växer den. Ta klivet mot din dröm! Du får svar på vägen och snart är du där och gör du det du älskar! Grattis!

Till sist – om du behöver förändra något måste du också ändra dina tankar, dina känslor och dina handlingar. Var inte passiv, sitt inte och vänta på ”rätt tillfälle”. Vi är aldrig redo att ge oss hän för att nå det vi verkligen vill, det är alltid något som skrämmer oss. Så gör något nu och du kommer att bli redo under din resa. För du växer in i det du ska nå och lär dig på vägen. All lycka till dig – ta steget!

 

Varma kramar från mig,

Anna

 

Skicka din fråga till Anna Strandlind

Nu kan du få coachning av Anna Strandlind, som också använder sig av sina mediala kunskaper när hon hjälper människor att utvecklas. I varje nummer av Nära svarar hon på en läsarfråga och ger dig råd för hur du kan växa och nå inre framgång inom olika områden i ditt liv.

Annas guidning 500.jpg

Gör så här: Skicka ditt brev till guidning@tidningennara.se

Du är helt anonym! Anna väljer ut en fråga och besvarar den tillsammans med andra kloka råd i tidningen. Svaret kan även komma att publiceras på tidningennara.se/guidning. Anna använder både sin mediala och coachande förmåga. Välkommen med din fråga!

Läs Annas senaste svar här

Prova Annas webbkurs om djurkommunikation

Läs de senaste råden från Anna:

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.