Veronica: Hur får jag tillbaka energin efter utmattningen?

Veronica är utmattad efter en tung sjukdomstid och undrar hur hon ska finna energin till både sin egen återhämtning och annat som kräver hennes tid och uppmärksamhet. Så här råder Anna Strandlind henne att gå till väga.

Text: Anna Strandlind
Foto: Getty Images

Hur hittar jag orken till mitt drömjobb?

Hej Anna! Jag undrar om du kan guida mig och förhoppningsvis ge mig lite hopp om framtiden. Jag håller precis på att återhämta mig efter att för tredje gången i mitt liv drabbats av väldigt allvarlig sjukdom. Just nu ser det ut som att jag tillhör dem som överlever.

Det betyder inte att allt är tipptopp utan jag är väldigt utmattad. Och jag har också väldigt, väldigt mycket med mina barn som har det tufft på olika sätt. Jag är väldigt medveten om det här med återhämtning och det fokuserar jag på inom olika områden. Fysiskt, känslomässigt… Men det tar lång tid och ibland undrar jag hur jag ska kunna återhämta mig samtidigt som jag har andra jag behöver lägga så mycket energi på. Ens barn som fortfarande bor hemma kan man ju liksom inte koppla bort. Och det vill jag inte heller.

Har du något råd till mig på vägen? Ser du något ljust i min framtid som till exempel att jag någon dag möter kärleken? Och att jag så småningom får jobba med det jag längtar efter, att hjälpa andra? Just nu känns det ouppnåeligt med båda då jag har så väldigt fullt upp med min återhämtning och mina älskade barn.

Tack på förhand!

Veronica

Anna Strandlind svarar: Först ska du be om hjälp

Hej Veronica!

Tack för din fråga som verkligen berör. Att vara utmattad och att vara stark för sina barn går inte ihop energimässigt, i ett längre perspektiv. Jag ska ge dig verktyg att skapa det så bra som möjligt för dig.

En fundering – har du på djupet accepterat att du känner som du gör och behöver ordentlig återhämtning? Du behöver acceptera detta och släppa taget helt nu, det innebär att be om hjälp och ta emot hjälp. Du behöver vara stark och sätta gränser för dig själv och dina barn. Du sviker inte dina barn om du gör det, tvärtom. Du visar en styrka och respekt till dig och dem.

Du kommer aldrig att svika dem och du är alltid mamma för dina barn. När du börjar ta hand om dig själv blir du också en förebild för dina barn. Jag får till mig att du får hjälp utifrån, något som du har rätt till. Det är dags att börja värna om ditt eget mående. Det handlar inte om att du lämnar dina barn, utan om att du får avlastning som alla i din situation behöver för att kunna återhämta sig. Så sträck ut en hand nu, inte senare. Du finns lika mycket för dina barn ändå.

Du kan också söka dig till olika grupper på sociala medier eller fysiskt, personer som har gått igenom liknande saker som du och som klarat det bra med barn, jobb och familj. Pressa dig inte till att bli bra utan acceptera och försök att hitta små stunder av tacksamhet i ditt liv.

Du kommer att möta en man i ditt liv! Det känns som att han också har gått igenom något tufft. Han är stark och glad idag och han har också barn.

När det gäller jobb så ser jag ett boende med ett stort köksbord. De som bor där lyssnar på dig, på vad du har att berätta. Jag vet inte exakt vad du säger, men detta känns mer som ett ”kall”, fast det blir ett jobb för dig. All lycka till dig, och börja nu med att be om hjälp.

 

Varm kram

Anna

 

Skicka din fråga till Anna Strandlind

Nu kan du få coachning av Anna Strandlind, som också använder sig av sina mediala kunskaper när hon hjälper människor att utvecklas. I varje nummer av Nära svarar hon på en läsarfråga och ger dig råd för hur du kan växa och nå inre framgång inom olika områden i ditt liv.

Annas guidning 500.jpg

Gör så här: Skicka ditt brev till guidning@tidningennara.se

Du är helt anonym! Anna väljer ut en fråga och besvarar den tillsammans med andra kloka råd i tidningen. Svaret kan även komma att publiceras på tidningennara.se/guidning. Anna använder både sin mediala och coachande förmåga. Välkommen med din fråga!

Läs Annas senaste svar här

Prova Annas webbkurs om djurkommunikation

Läs de senaste råden från Anna:

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.