Avslappnande meditation för mer kärlek i livet

Oavsett om du är i ett förhållande eller inte, se till att skapa en stabil, kärleksfull grund att stå på och lita på att du är tillräcklig precis som du är.

Text: Paulina Holkenberg
Foto: Getty Images

Kärleksmeditation – så här gör du:

1. Sätt dig bekvämt, i en soffa, på golvet eller på något annat ställe där du kan sitta utan att bli stel eller få ont i kroppen. Du behöver absolut inte sitta i lotusställning, det viktiga är att du har det bekvämt. Ha gärna en filt om dig om du lätt fryser.

LÄS ÄVEN: 3 kristaller som öppnar ditt hjärta och attraherar kärleken

2. Skapa stämning så att du kan slappna av. Sätt på lugn musik, tänd ljus eller rökelse. Ta lite avslappnande eterisk olja i dina händer, andas in och låt axlarna falla neråt, bakåt. Slappna av.

3. Lägg händerna i knät och vänd handflatorna uppåt. Antingen sitter du med öppen hand, eller håller tumme och pekfinger mot varandra. Slut dina ögon.

LÄS ÄVEN: Balansera ditt hjärtchakra – för mer kärlek och hopp

4. Förläng andningen, låt luften gå hela vägen ner i magen så att den putar ut. Föreställ dig att du andas in energi. Andas sedan ut, långsamt och föreställ dig att du tömmer ut gammal energi.

5. Känn hur kroppen slappnar av. Släpp alla tankar, släpp kontrollen. Försök att lägga allt annat åt sidan och bara var i den här stunden.

6. Rikta ditt fokus till ditt hjärta. Föreställ dig, eller känn fysiskt, en behaglig värme kring ditt hjärta. Som att du ligger i ett perfekt tempererat bad, eller som att du kliver ut en sommarmorgon och temperaturen är så där ”perfekt”, lagom varmt. Kanske kan du se platsen i ditt hjärta som en paradisträdgård eller något annat som du tycker är vackert.

LÄS ÄVEN: Benny Rosenqvist: Så vet du om det är äkta kärlek

7. Föreställ dig att du förflyttar dig till platsen i hjärtat. Där är allt lugnt, mjukt, behagligt, vänligt och kärleksfullt. Känn att du är värd all den kärlek som platsen utstrålar. Du är tillräcklig. Du är unik och alldeles perfekt precis som du är. Känn kärleken omsluta dig från alla håll, som att du badar i kärlekens kraft.

8. Stanna och upplev kärlekens kraft så länge du vill. Andas lugnt och mjukt.

9. När du vill komma tillbaka, tänk då att du lämnar området i ditt hjärta och tar dig tillbaka till din fysiska kropp. Kom tillbaka till rummet. Rör på kroppen och öppna dina ögon.

LÄS ÄVEN: Hur skulle en ängel göra? Lär dig att agera i kärlek

10. Meditera så länge du vill, börja med fem–tio minuter. Efterhand som du övar kommer du kunna utöka dina meditationsstunder.

Kom ihåg!

Att meditera handlar inte om att prestera något. Det är helt okej att inte uppleva något speciellt. Det kan ta lite tid att komma dit. Men när du övat ett tag, kommer du att märka att det händer mer. Det viktigaste med meditationen är att du får en skön stund i total avslappning.

LÄS ÄVEN: Hjärtats energier påverkar dig: Lär dig odla mer kärlek

 

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.