3 kristaller som öppnar ditt hjärta och attraherar kärleken

Något vi alla vill ha omkring oss är kärlek. Här är tips på hur kristallerna rosenkvarts, karneol och rubin kan hjälpa dig att dra till dig kärlek, underhålla en relation eller hela ett brustet hjärta. För att stärka din upplevelse av att vara åtråvärd och öppna dig för kärlek.

Text: Anna Flodberg
Foto: TT/Shutterstock

Om attraktion

Att attrahera en partner in i sitt liv är som att öppna de lägre chakrana. När du gör det kan du uppleva det som att du förlorar balansen och därför är det viktigt att du gör det i din takt och på ditt sätt så att du inte faller omkull
och tappar bort dig själv. Att öppna sig i kärlek är också att våga ta språnget.

 

3 kristaller som ger attraktion:

20210429-Oxens-kristaller-Rosenkvarts-1500.jpg

 

Rosenkvarts

Står för självkärlek och sårbarhet.

Egenskaper: Egenkärlek, tillit, sårbarhet. Rosenkvarts initierar kärleken till oss själva. Den ger lugn och känslomässig förtröstan och stimulerar kontakten med vårt inre barn. Rosenkvarts förbinder också den andliga dimensionen med kärleken och ger oss kärlek utan villkor och krav.

Det här är rosenkvarts: Finns i hela världen. Färgen kommer från järn. Vissa stenar kan, när de polerats av en skicklig slipare, få en stjärna som glänser när ljuset reflekteras i stenen på ett speciellt sätt.

Chakra: Hjärta, navel och bas.

 

20210623-Karneol-1500.jpg

Karneol

Står för relationen och närvaron till dig själv.

Egenskaper: En sten för kreativitet, mod och styrka. Den hjälper livslusten att blomstra och komma till sin kreativa potential. Skyddar mot avundsjuka, rädsla och hat och hjälper oss att släppa sorg och ledsamheter. Budskapet den förmedlar är: Lev din kärlek och lust!

Det här är karneol: En kvarts från Indien.

Chakra: Navel.

 

20210526-Agatstenar-1500.jpg

Agat

Agat är en bra sten om du vill förtrolla och skapa kärlek till någon speciell person i ditt liv. Agat är kärleksmagins sten, speciellt den rosa.

Egenskaper: Agat är inte en sten för lyx och glamour. Den värnar om det enkla, nära och självklara. Den ger lugn och ro och hjälper oss att våga ge mer av oss själva.

Det här är agat: Det sägs att honung öppnar stenens porer och gör att den kan påverkas av olika färger. Den är älskad för sina magiska mönster av cirklar som söker sig inåt.

Chakra: Rotchakrat eller alla chakran beroende på färg.

 

Så attraherar du kärlek med hjälp av kristaller

  1. Börja med att rena din kristall, till exempel genom att hålla den under kallt rinnande vatten eller gör ett bad för dina kristaller med lite himalayasalt.
  2. Håll sedan kristallen i dina händer och visualisera att du programmerar den att hjälpa dig med den fråga du vill ha hjälp med. Känn hur energin strömmar i dina händer. Ha en klar och tydlig intention om vad du vill ha hjälp med. Skriv gärna ner den på ett papper om du vill.
  3. Lägg sedan kristallen på pappret eller på ett ställe där du ser den och påminns om den.
  4. Upprepa steg 2, helst varje dag, till exempel genom att meditera på intentionen och på så sätt fylla på med mer energi.

 

Läs mer

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.