4 mindfulnessövningar du kan göra idag!

Det finns många vardagliga situationer då vårt tålamod sätts på prov. Men försök att låta mindfulness vara med dig hela dagen. Här får du lite övningar som du kan göra redan idag!

Text: Paulina Holkenberg, Kersti Hilding Hansen
Foto: Shutterstock

När du står i kassakön i mataffären: Försök att inte låta den långsamma kön irritera dig. Fokusera på dina andetag och hur din kropp känns. Har du några spänningar i kroppen som genom din andning kan mjukas upp? Har du några tankar du kan släppa taget kring?

När du sitter i bilkö: Acceptera det du inte kan förändra. Låt inte det du inte kan påverka skapa negativa känslobanor i din kropp. Se väntan som något positivt då du har tid att stanna upp och lyssna inåt.

När du borstar tänderna: Lägg fokus på hur dina fötter känns mot den mjuka badrumsmattan och hur tandkrämen smakar i munnen. Bli medveten om dina handrörelser och hur du borstar tand för tand.

När du diskar: Håll glaset i ena handen och diskborsten i den andra. Stanna i rörelsen. Känn efter hur det känns.

Fler artiklar

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.