Be universum om svar: 5 verktyg för att kontakta andevärlden

Att gå till ett medium kan vara bra när du behöver vägledande ord i mer än en fråga. Men om du bara har en enda undring kan du ta reda på svaret själv! Det finns flera olika verktyg för att kontakta andevärlden, vilket väljer du?

Text: Paulina Holkenberg
Foto: Getty Images

Att tänka på innan du kontaktar andevärlden

Grunda dig

Det är viktigt att du landar i dig själv innan du kopplar upp dig till universums energier. Slut ögonen och ta några djupa andetag, in genom näsan och ut genom munnen. Känn hur du landar i rummet.

Öppna upp

Gör dig sedan redo för att öppna upp för energierna. Föreställ dig hur ett varmt ljus strömmar från ditt kronchakra upp till universums energier. Du kan också visualisera dig själv som en lotusblomma, som sakta slår ut, blad för blad.

Skydda dig

Visualisera att du är omgiven av ljus, på så sätt är du skyddad från alla negativa energier.

Välj ett verktyg och ställ din fråga

Använd din intuition när du väljer vad du vill jobba med. Ena dagen kanske du känner för att dra ett kort och en annan dag kanske du vill använda pendeln. Välj det som känns rätt för dagen!

Stäng ner

När du känner dig klar är det viktigt att du stänger ner så att du inte går runt och är öppen för alla energier resten av dagen. Det kommer att ta massor av energi från dig. Föreställ dig hur du sluter dig. Om du öppnade upp som en lotusblomma kanske du vill stänga ner på samma sätt. Eller så låter du ljuset från ditt huvud sakta slockna, som om du lagt ett lock över ditt kronchakra.

5 verktyg du kan använda för att kontakta andevärlden

Pendel

Viktigt att tänka på när du väljer pendeln som hjälpmedel är att du måste kunna ställa frågan så att svaret blir antingen ja eller nej.

Gör så här: Landa i dig själv. Sätt dig gärna vid ett bord så att du kan luta armbågen mot bordet. Fatta sedan pendeln mellan tummen och pekfingret, i själva kedjan. Stanna pendeln så att den är helt stilla. Be sedan andevärlden att visa tecknet för ”ja”. Då bör pendeln antingen börja pendla fram och tillbaka, eller snurra i en cirkel. Be sedan pendeln visa tecknet för ”nej”. Tecknen för ”ja” och ”nej” är olika för alla. Ställ därefter din fråga. Tycker du att du får ett otydligt svar kan du be pendeln visa tecknet tydligare.

Änglakort/Tarotkort

Det finns olika sätt att lägga änglakort och tarotkort. Kanske har du redan ett sätt som funkar bra för dig? Annars kan du lägga ut korten som en solfjäder på ett bord. Slut sedan ögonen och fokusera på din fråga. Låt sedan handen sväva över korten och öppna upp hjärtat för att låta intuitionen vägleda dig. Känn efter var handen vill stanna och ta sedan ett kort. Upprepa tills du har tre kort. Läs sedan kortens budskap, titta på bilderna, färgerna och symbolerna. Se om du kan få ett svar på din fråga utifrån de tre korten.

20220121-Tarotkort-1500.jpg

Kristaller

Ta fram dina kristaller, kluster och smycken med kristaller. Lägg dem framför dig och slut dina ögon. Fokusera på din fråga och låt sedan intuitionen leda dig till en sten. Vilken kristall dras du till? Läs sedan på vad kristallen står för. Kanske kan du finna ett svar bland kristallens egenskaper? Om inte så kan du prova att bära kristallen med dig under en period, kristallen kan vägleda dig och ge dig energi i svåra tider. Du kan också meditera med kristallen i din hand. Kanske får du ett svar genom meditationen.

Automatskrift

Sätt dig ner i lugn och ro vid ett bord, ha papper och penna framför dig. Slut ögonen och landa i dig själv. Håll pennan mot pappret och gå in i dig själv. Slappna av och låt det som händer bara ske. En del blir rädda när pennan plötsligt börjar röra sig, men försök att slappna av och låta det ske. Ge inte upp om inget händer första gången. Funkar det inte första gången så prova igen om ett tag.

20220121-Automatskrift-1500.jpg

Meditation

Sätt dig i en skön position, i en fåtölj eller på en kudde på golvet. Slut dina ögon och landa. Be om att få svar på din fråga av dina skyddsänglar, anhöriga på Andra sidan och av ditt högre jag. Var öppen för allt som kommer till dig. Skriv ner vad du fick till dig i meditationen. Kanske faller allt på plats när du läser det du skrev ner några dagar senare.

Fler artiklar

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.