Vågar jag släppa in en ny kärlek i mitt liv? Anna Strandlind svarar

Veckans frågeställare förlorade sin man för tre år sedan och börjar nu fundera på om det är dags att leta efter en ny kärlek. Men, hur vågar man ta steget när man är så sårbar? Så här säger Anna Strandlind.

Text: Anna Strandlind
Foto: Getty Images

Hej!

Min man gick bort för 3 år sedan. Jag har haft det väldigt tufft efter att det hände. Har varit helt utmattad och haft ångest. Nu känns det ändå som att det vänt, även om jag blir berörd när jag tänker på min förlust och hur tufft det var för oss när han blev sjuk.

Jag har några vänner som hintar lite då och då om att det nog kommer in en ny kärlek i mitt liv när som helst. I början tänkte jag att det inte var något jag ville. Men allt oftare känner jag att det vore ju en väldigt fin gåva att få uppleva kärlek igen.

Samtidigt gör det mig rädd och sårbar. Tänk om jag blir sårad. Kanske lämnad. Tänk om det är en man som först verkar bra för att sen visa sig inte vara det?! Tankarna snurrar varje dag. Jag behöver veta! Jag behöver få ett slut på de här tankarna. Så jag hoppas att du kan hjälpa mig.

Kram och tack

P

 

Anna Strandlind svarar: Jag ser en man som dyker upp i sommar!

Hej P!

Tack för din fråga. Det jag vill börja med att berätta för dig är att du är på helt rätt väg och nu handlar det om att ”träna” sinnet att ta in det nya i ditt liv. Det är alltid skrämmande, det är så det fungerar vid alla förändringar och när vi fattar beslut som vi inte brukar göra.

Din vibration är din attityd. Det jag menar med det är att allt är energi, och attityd är dina tankar, känslor och ditt beteende. Observera att alla dessa tre ska vara i samklang för att du ska ha en god attityd till dig själv och för att du sedan ska kunna attrahera in det du vill ha i ditt liv.

Det du berättar för mig är att dina tankar börjar ”gå åt rätt håll”, du börjar känna dig redo. Men ditt beteende och dina känslor är inte ”hundra” där än. Och vet du, allt är som det ska!

Det du ska göra nu är att mer och mer börja agera som om du redan har drömmannen i ditt liv, tillåta dig att känna det! Du ska tänka att du är värd din nye man. Allt börjar med oss själva, alltså din inställning till dig själv, för detta blir en spegling i ditt fysiska liv.

Alla upplever vi en rädsla när vi gör något nytt och ovant, det hör till! Det du behöver vara vaksam på är dina reaktioner kring en ny relation. Du ska bygga det nya på glädje och kärlek i stället för på oro. Detta kan du göra genom att tänka, känna och agera som om det fina redan hänt, när du visualiserar den nye mannen.

Gå in i detalj och skriv ner det roliga och underbara liv du har med din man och hur bra ni mår. Det du sedan ska börja träna på är att bemöta rädslan tills den ”lägger” sig och byts mot förväntan och glädje. Under tiden du gör detta tar du steg genom nya möten i livet. Kanske genom en ny kurs eller att du ge dig ut mer. Var lekfull, för då öppnar du dig för det nya! Ju mer du harmoniserar med detta i ditt liv, desto mer öppnar du upp för det du vill ha, så varför vänta? Ditt liv är nu så njut på din resa, för du är värd allt gott!

En sista sak, hi hi! Jag ser en man inom cirka två månader, han kommer att dyka upp i sommar! Denne man är en praktisk person som älskar att fixa saker. Han är väldigt händig och tycker det är kul att greja. Jag ser också en stuga som är kopplad till honom, den ligger vid en sjö. Jag vet inte om det är hans stuga, men den har betydelse för honom. Ta till dig verktygen du fått av mig, bli kär i livet och lev!

 

Varma kramar från mig,

Anna

 

Skicka din fråga till Anna Strandlind

Nu kan du få coachning av Anna Strandlind, som också använder sig av sina mediala kunskaper när hon hjälper människor att utvecklas. I varje nummer av Nära svarar hon på en läsarfråga och ger dig råd för hur du kan växa och nå inre framgång inom olika områden i ditt liv.

Annas guidning 500.jpg

Gör så här: Skicka ditt brev till guidning@tidningennara.se

Du är helt anonym! Anna väljer ut en fråga och besvarar den tillsammans med andra kloka råd i tidningen. Svaret kan även komma att publiceras på tidningennara.se/guidning. Anna använder både sin mediala och coachande förmåga. Välkommen med din fråga!

Läs Annas senaste svar här

Prova Annas webbkurs om djurkommunikation

Läs de senaste råden från Anna:

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.