Jag ser ingen framtid med min sambo, ska jag ändå stanna kvar? Anna Strandlind svarar

De senaste åren har jag varit mer fokuserad på min sambos mående än mitt eget. Jag drömmer om att bilda familj, men jag tror inte att det kommer fungera med honom. Borde jag stanna och stötta honom eller ska jag lämna?

Text: Anna Strandlind
Foto: Getty Images

Ska jag stanna i mitt nuvarande förhållande?

Hej!

Jag är i en situation som är jobbig. Jag har någonstans bestämt mig för att lämna min sambo som är deprimerad, och en händelse gjorde det ännu värre.

Jag har varit medberoende i 3 år i detta och varit mer fokuserad på hans mående än mitt eget. Mitt samvete tär eftersom många säger man ska vara kvar och stötta sin partner i jobbiga situationer och livshändelser, men jag orkar inte. Jag har en dröm om att få barn och bilda familj, vilket jag känner inte fungerar med honom alls.

Jag är rädd jag ska ångra mig någonstans för en viss chans till det försvinner med honom. Jag har också en känsla av att jag kommer vara själv länge, är medial och känner mig ofta som att jag inte hör till vänner, samhälle osv eftersom jag är så ung. Jag vill så gärna uppleva en relation som inte är toxisk utan bara en som ger trygghet. Vad ska jag göra? Det känns så otroligt hopplöst.

Mvh K

Anna Strandlind svarar: Du kan inte förändra någon annan än dig själv

Hej K!

Ibland känns det verkligen jobbigt att ta beslut som man vet innerst inne är rätt. Det finns en rädsla, för man vet inte vad som väntar. Det viktigaste du ska göra nu är att ta ditt beslut och lämna, eftersom länge känt att du inte mår bra i relationen. Du kan inte förändra någon annan än dig själv. Och den dag du mår bättre, är det denna kraft du sänder ut och också får mer av tillbaka.

När vi står med ett ben i det gamla (dåtid) och ett ben i det nya (nutid och framåt) blir vi ofta rädda, för vi vet inte vad kommer sen. Det hindrar oss att ta steget mot det vi vill ha. Därmed skapas en inre konflikt. Men det är dags nu för dig att ta steget. Ditt högsta jag ”pratar med dig”. Jag har skrivit detta i min guidning tidigare, men gör det igen för dessa ord är så betydelsefulla: ”För att få de saker du aldrig haft, så måste du göra de saker du aldrig gjort”.

Om du sitter kvar i din relation nu, går du på ”repeat” och får inga nya resultat. Du är värd ett underbart liv med all kärlek, så det är viktigt att du går mot det nya du vill ha och inte ser bakåt. Det som är dåtid skadar dig om du går och bär på det jobbiga som varit. Se det som var bra, men ta också emot det nya som blir så mycket bättre.

Varje gång du fattar ett beslut som berör ditt eget välmående och tar handling för det, kommer du att möta det som leder dig rätt – idéer, människor, resurser... Du ska se att när du fattat ditt beslut och tagit ett första steg, kommer du att få svar på vägen.

Så börja med att lämna, för det är det enda riktiga när du känner som du gör nu. Oroa dig inte för det andra. I stället ska du se hur fri du kommer att bli. Visualisera det du vill ha! Allt du ser omkring dig är skapat av någon, och du är skaparen av ditt liv. Vill du ändra på något i livet måste du vända dig till skaparen – och det är du!

För att nå en förändring ska du börja tänka på ett annat sätt och tro på att du får andra resultat. Det handlar inte om att ”slå” sig fram, utan att ”skala av” det som inte är bra för dig. Då kommer du automatisk att bli stärkt i dina nya beslut och må bra!

Ta beslut idag, ta steget. Lyssna inåt på din sanning. Du kan också gå med någon grupp som ger stöd för medberoende. Förhör dig om detta på din vårdcentral. Jag ser att det kommer gå väl för dig, men ta steget och lyssna på din sanning nu.

Varm kram,

Anna

 

Skicka din fråga till Anna Strandlind

Nu kan du få coachning av Anna Strandlind, som också använder sig av sina mediala kunskaper när hon hjälper människor att utvecklas. I varje nummer av Nära svarar hon på en läsarfråga och ger dig råd för hur du kan växa och nå inre framgång inom olika områden i ditt liv.

Annas guidning 500.jpg

Gör så här: Skicka ditt brev till guidning@tidningennara.se

Du är helt anonym! Anna väljer ut en fråga och besvarar den tillsammans med andra kloka råd i tidningen. Svaret kan även komma att publiceras på tidningennara.se/guidning. Anna använder både sin mediala och coachande förmåga. Välkommen med din fråga!

Läs Annas senaste svar här

Prova Annas webbkurs om djurkommunikation

Läs de senaste råden från Anna:

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.