Ledsen mamma: Mina barn pratar inte längre med mig

Jag känner mig så ensam då mina barn inte längre pratar med mig. Vad ska jag göra? Det svarar Anna Strandlind på.

Text: Anna Strandlind
Foto: Getty Images

Jag har inte någon kontakt med mina barn

Jag är en kvinna som har kommit till ett vägskäl och vet inte hur jag ska komma vidare. Mina barn pratar inte med mig för det har blivit meningsutbyten. Jag känner mig ensam och lite värdelös. Snälla, har du något råd?

Tack

Anna Strandlind svarar: Släpp alla tankar på vem som har rätt eller fel

Hej!

Jag förstår att du har det jobbigt när det är som det är, men jag ser en positiv vändning. Det du kan göra nu är att skriva ner precis allt vad du vill känna i ditt liv, till exempel: ”Idag känner jag glädje”.

Börja med att ta ett steg till något du tycker om, vad som helst. Behåll sedan den goda tanken mer än en och halv minut, för då kommer nästa goda tanke. Oftast behåller vi inte en positiv tanke så lång tid, och därför faller vi tillbaka på ”ruta ett”. Varför är det då så? Jo vi är programmerade att tro mer negativa än bra saker om oss själva och det sitter hårt rotat i oss sedan långt tillbaka i tiden. Men ju mer du släpper motståndet till dig själv, och sedan till din omgivning, desto fler positiva saker händer i ditt liv.

Allt vibrerar in och ut från dig. Dina tankar är vibration och tänker du på oro, tvivel och annat negativt så får du mer av det tillbaka. Du får mer av allt du fokuserar på och känner. Universum värderar inte bra eller dåligt, för energi är neutralt innan det blir till dina tankar.

Du är inte värdelös för att du och dina barn tycker olika, det kan man göra. Du kan fatta ett nytt beslut nu, se ditt värde och tänka på allt gott du har gjort och gör! Ta ett nytt beslut och sträck ut en hand till dig själv och dina barn. Allt går att hela. Bestäm dig för att du vill att er relation ska blir bra, släpp all prestige om vem som har rätt eller fel. Tänk på att när du ser dig själv med positiv och kärleksfulla kraft, så kan du bli mästare över ditt liv.

Vad är det som håller dig tillbaka? Är det rädsla? Så brukar det vara för oss alla. Men möt den! Du kan när som helst ta bort en idé som du hållit fast vid och som inte är bra för dig. Släpp taget om den! Acceptera en ny bättre tanke, det är du som bestämmer. Var öppen för nya idéer och döm aldrig dig själv eller andra.

Du kan skriva ett brev till dina barn där du tar upp allt som är bra med dem. Skriv att du gärna vill träffa dem, att du saknar dem. Var öppen för att förlåta. Att förlåta är att släppa det som gör ont i dig och att inte envist hålla fast vid det som inte är bra. Så släpp alla tankar om vem som har rätt eller fel. Förlåt och bli fri. 

Du är värdefull. Tänk på att ingen har ditt handavtryck i hela världen, så du är unik!

Varma kramar från mig,

Anna

Skicka din fråga till Anna Strandlind

Nu kan du få coachning av Anna Strandlind, som också använder sig av sina mediala kunskaper när hon hjälper människor att utvecklas. I varje nummer av Nära svarar hon på en läsarfråga och ger dig råd för hur du kan växa och nå inre framgång inom olika områden i ditt liv.

Annas guidning 500.jpg

Gör så här: Skicka ditt brev till guidning@tidningennara.se

Du är helt anonym! Anna väljer ut en fråga och besvarar den tillsammans med andra kloka råd i tidningen. Svaret kan även komma att publiceras på tidningennara.se/guidning. Anna använder både sin mediala och coachande förmåga. Välkommen med din fråga!

Läs Annas senaste svar här

Prova Annas webbkurs om djurkommunikation

Läs de senaste råden från Anna:

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.