Annas guidning: Varför kan jag inte hitta ett jobb där jag trivs?

Jag har bytt jobb flera gånger då jag inte kan en arbetsplats där jag verkligen mår bra. Jag upplever att ingen ser varken mig eller värdet av min kunskap. Är det mig det är fel på?

Text: Anna Strandlind
Foto: Getty Images

Hej Anna, jag skriver för att jag önskar guidning i mitt liv.

Känner mig lite vilsen i mitt arbete. För snart 4 år sedan flyttade jag till Frankrike för att jobba med mitt drömyrke. Det visade sig vara svårare än jag trott, mitt i en pandemi och allt. På varje jobb jag hamnade vantrivdes jag och jag bytte flera gånger under tre år. Det jag jobbade med var perfekt för mig, jag hade rätt kompetens och trivdes bra med arbetsuppgifterna. Men organisationen och medarbetarna gjorde att jag till slut mådde så dåligt att min kropp började ge vika och jag var tvungen att sluta. Jag kände det hela tiden som att ingen såg mig och att de inte såg värdet av min kunskap. Jag har övat på att sätta tydliga gränser och är det någonting jag tycker är orättvist säger jag till, så det är inte att jag känner mig trampad på.

Jag tänkte att det kanske hade med den kulturen att göra och därför flyttade jag hem till Sverige igen. Efter bara några månader hittade jag ett perfekt jobb där jag skulle få använda alla mina kunskaper och göra det jag älskar. Men nu har det gått 6 månader och jag ser samma mönster som på jobben jag hade när jag jobbade i Frankrike. Då börjar man ju fundera om det är jag som är problemet.

Jag har arbetat en del med attraktionslagen men förstår inte hur jag attraherar detta. Jag är en högkänslig person så jag behöver meditera och göra yoga för att rensa bort dagen och landa. Det har gjort mig medveten om mina egna tankar och hur jag påverkar/påverkas av min omgivning. Men just i den här frågan kring arbetet blir jag helt ställd. Hur ska jag göra för att kunna få ett jobb där jag trivs och stanna en längre tid? Det känns som att jag provat allt men att ingenting fungerar. Skulle vara så tacksam om du kunde hjälpa mig med lite råd på vägen. Tack på förhand!

Varma hälsningar, L

Anna Strandlind svarar: Se det goda i allt, då får du mer gott i ditt liv!

Hej L!

Tack för din fråga, jag förstår att du tycker detta är viktigt eftersom vi lägger många timmar på vårt arbete. Vad starkt gjort av dig att bo utomlands och jobba, bra gjort!

Du skriver att du börjat fundera på om det är du som är problemet på arbetsplatsen eftersom det upprepas. Det behöver det inte alls vara. Men det enda vi kan göra är att se vår attityd och vilken vibration vi sänder ut. Eftersom allt är energi är också dina tankar energi. Det du tänker på och upprepar blir du känslomässigt involverad i, det blir vad du sänder ut på ett omedvetet och ett medvetet sätt. Attityd är tankar, känslor och beteende ihop. Din attityd till dig själv är grunden i allt, en spegling i ditt fysiska liv. Så hur är du mot dig själv? Vad känner du på dagarna i din situation på arbetsplatsen?

När vi dömer oss själva får vi mer av det negativa. Om du tror att problemet enbart ligger hos dig, då slår du på dig själv och skapar negativa tankar. När vi också dömer andra är det oftast tecken på att vi har en osund attityd till oss själva. Det gör att vi inte mår bra. Men vi kan skapa en ny attityd, om vi vill!

En bra attityd ger goda resultat och god vibration. Vad vill du ha för tankar? Vad blir du känslomässigt involverad i varje dag på arbetet? Vad väljer du? För att du ska sända ut det som är bra ska du behandla dig själv på bästa sätt varje dag. Älska dig själv! Var ett med det du vill ha! Känn att du är värdefull! Det får vi alla träna på mer eller mindre.

Tänk så mycket bra du gjort och gör! Det är viktigt att du ger dig själv kärlek, vänder negativa tankar till det motsatta och blir känslomässigt involverad i det du vill ha i ditt liv. Då kommer också omgivningen att ändras, för det du vibrerar ut kommer alltid tillbaka. Det du lägger fokus på får du mer av.

Attraktionslagen fungerar alltid, så du måste vara känslomässigt i harmoni med det du tänker. Du kan inte bara tänka förändring, utan måste bli känslomässigt involverad i det du vill ha. Till dig själv först och främst. Du och jag kan inte hjälpa någon annan att ändra sig om personen själv inte vill. Men om du har en bra inställning vibrerar du ut det och påverkar din omgivning.

Se alltid det goda i allt, i personer och situationer, då får du mer gott i ditt liv. Du attraherar det. Så bli medveten om vad du tänker. Förvänta dig bra saker. Attraktionslagen svarar på det du känner, inte det du tänker.

Varma kramar till dig från mig,

Anna

Skicka din fråga till Anna Strandlind

Nu kan du få coachning av Anna Strandlind, som också använder sig av sina mediala kunskaper när hon hjälper människor att utvecklas. I varje nummer av Nära svarar hon på en läsarfråga och ger dig råd för hur du kan växa och nå inre framgång inom olika områden i ditt liv.

Annas guidning 500.jpg

Gör så här: Skicka ditt brev till guidning@tidningennara.se

Du är helt anonym! Anna väljer ut en fråga och besvarar den tillsammans med andra kloka råd i tidningen. Svaret kan även komma att publiceras på tidningennara.se/guidning. Anna använder både sin mediala och coachande förmåga. Välkommen med din fråga!

Läs Annas senaste svar här

Prova Annas webbkurs om djurkommunikation

Läs de senaste råden från Anna:

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.