Annas guidning: Hjälp! En av mina anställda ger mig ångest

För första gången i mitt liv har jag ångest och känner att jag inte duger som jag är. Jag tror att det beror på en av mina anställda, som projicerar sina egna problem på mig. Vad ska jag göra?

Text: Anna Strandlind
Foto: Getty Images

Hej!

Jag har i två års tid haft en rubbad energinivå som jag kämpat med. Har funderat över om det har med barn (5 och 2,5 år) att göra. Eller min ADHD som jag fick diagnos på förra året.

När jag reflekterar över tiden inser jag att något fått mig att känna att jag inte duger som jag är. Har aldrig haft den känslan förut i mitt 43-åriga liv. Jag har tappat självkänslan på något vis.

Lokaliserar att det kommer från en anställd jag har, som har kronisk sjukdom (hennes immunförsvar går till egen attack) vilket påverkar hennes hälsa och välmående så hon bara har kunnat jobba 50 procent.

Hon har fått mig att känna att det är jag som är fel, vilket gett mig ångest (något jag heller aldrig haft i tidigare livet). Det tog tid att inse källan. Att hon har en ryggsäck hon inte tagit itu med och som hon projicerar på mig.

Hon går i gång så det smäller på helt feltolkade saker, utan något kylsystem som bromsar henne. Att jag aldrig vet när det smäller har skapat ångest i hennes närvaro, något som sitter i ett dygn efteråt. Samt gjort att jag börjat tvivla på om jag ska sluta med det jag gör. Har eget inom kreativt yrke med anställda.

Hur står man stadigt när andra svajar? Och hur kan jag få bort den energin?

Varm hälsning A

Anna Strandlind svarar: Ta kontroll över dina känslor, inte andras

Hej A!

Tack för din fråga och reflektion. Jag kan förstå att det är jobbigt i din situation, men jag kommer att ge dig verktyg så att du kan känna mer harmoni.

Allt är energi, precis allt! Energi går inte att se med blotta ögat men vi kan känna det. Vi kan också se energi i vissa kameror. Bordet eller stolen ser med blotta ögat ut att stå still, men sätter du en ”värmekamera” framför ser du hur allt vibrerar. Om allt är energi så är även dina tankar energi. Vi vet att det vi tänker på och blir känslomässigt involverade i, skapar vår attityd. Alltså vårt beteende. Det är detta vi vibrerar ut till vår omgivning. Det du tänker, känner och handlar efter är din attityd.

För att ha en bra attityd gäller det att våra tankar, känslor och vårt beteende är i harmoni, att alla delar samspelar mot det goda. Dålig attityd innebär att vi tänker en negativ tanke, känner oss oroliga och handlar därefter, både omedvetet och medvetet.

Du och jag kan aldrig kontrollera någon annan, oavsett hur andra människor är. Vi kan bara kontrollera våra egna tankar och känslor. Eftersom allt är energi så är det du sänder ut först en idé som finns i ditt medvetna sinne. Det är ditt logiska sinne, sådant du blir känslomässigt involverad i. Det i sin tur skapar ditt beteende och leder sedan till ett resultat. Du styr alltså dina egna tankar om vad du vill ta emot. Du kan välja att avvisa eller att acceptera en idé eller tanke. Du kan ändra din uppfattning om situationer.

För det är inte alltid situationen i sig som är fel, utan vår uppfattning om saker och ting. Därför ska vi börja med att ge oss själva kärlek, vara snälla mot oss. Se allt som det är, sedan acceptera och skapa nytt. Om vi slår på oss själva och andra, får vi mer av det tillbaka. Vi gör ofta saker på ”autopilot” fast att vi inte tycker om vårt agerande, och vi får då tillbaka det vi tror är sant.

Kan du skapa nya, fina tankar om dig själv och om den här kvinnan som skapar ångest hos dig henne?

Kan du sluta att kämpa och känna stress i hennes närhet?

Vad vill du ha och känna i ditt liv?

Vad är viktigt för dig i kärlek?

Rör dig mot det du vill ha och känna, repetera inte det som varit. Det är dags nu att du ger dig själv goda tankar och gör plats för det nya. Så bestäm dig för det, då får du nya idéer som leder dig framåt. Ta kontroll över dina känslor, inte andras. Vi kan inte kontrollera situationer alla gånger, men vi kan kontrollera vad vi känner inför dem. Jag önskar dig allt gott!

Med varmaste kramar,

Anna

Skicka din fråga till Anna Strandlind

Nu kan du få coachning av Anna Strandlind, som också använder sig av sina mediala kunskaper när hon hjälper människor att utvecklas. I varje nummer av Nära svarar hon på en läsarfråga och ger dig råd för hur du kan växa och nå inre framgång inom olika områden i ditt liv.

Annas guidning 500.jpg

Gör så här: Skicka ditt brev till guidning@tidningennara.se

Du är helt anonym! Anna väljer ut en fråga och besvarar den tillsammans med andra kloka råd i tidningen. Svaret kan även komma att publiceras på tidningennara.se/guidning. Anna använder både sin mediala och coachande förmåga. Välkommen med din fråga!

Läs Annas senaste svar här

Prova Annas webbkurs om djurkommunikation

Läs de senaste råden från Anna:

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.