Tidigare liv: Pojke i Australien tror sig vara prinsessan Diana

Kan det verkligen stämma att Sam Taylor från Vermont är sin egen farfar som har reinkarnerat? Och har prinsessan Dianas själ fått ett nytt hem i australiensiska pojken Billy? Deras berättelser innehåller specifika detaljer som är svåra att bortförklara som fantasi.

Text: Lovisa Mölstad
Foto: Getty Images

Vi kan inte helt förstå hur ”själens maskineri” fungerar. Hjärnan är bevisligen dessutom inte alltid att lita på. Enligt forskning som presenteras i faktaserien Din hjärna (SVT) med läkaren Anders Hansen visas det att vi rätt ofta faktiskt minns helt fel när det gäller vad vi har varit med om i livet. Dessutom går det att plantera falska minnen, vilket påverkar vad människor tror att de minns. Våra hjärnor efterkonstruerar minnen, det vill säga ändrar dem och fyller i luckor.

Var får barnen informationen ifrån?

Allt kan dock inte alltid förklaras så enkelt. Barn säger och gör saker som får oss att förundras. Fantasi och kreativitet är grund till det som sker i lek, men det händer ibland att barnens ageranden och berättelser tycks handla om något större – mer själsligt. Men var kommer då informationen ifrån?

LÄS ÄVEN: När barn berättar om tidigare liv: 5 råd till föräldrar

Kanske är det så, precis som det ofta sägs inom andliga kretsar, att vi inte bara är människor med själar, utan snarare själar som befinner sig i människokroppar.

Pojken som påstod att han var farfar

Kanske har du hört talas om pojken Sam Taylor från Vermont, USA? När han började prata ska han under ett blöjbyte ha sagt till sin pappa: ”När jag var i din ålder brukade jag byta dina blöjor.” Han sa också: ”Jag brukade vara stor och nu är jag ett barn igen.” Sams föräldrar blev förbryllade av kommentarerna, särskilt när pojken en dag sa till sin pappa att han hade varit hans pappa. Familjen var inte direkt religiös och ingen av föräldrarna hade tidigare tänkt särskilt mycket på reinkarnationen. Pappan var till en början rätt skeptisk, medan mamman var mer öppen för att återfödelse kanske ändå skulle kunna vara möjligt.

Sam Taylor berättade om sitt tidigare liv

Sam berättade för sin mamma att hans farmor hade tagit hand om honom innan han dog. Mamman frågade Sam vad farmodern brukade göra varje dag, som hans farfar skulle dricka. Sam svarade helt korrekt att farmodern gjort milkshakes med en maskin i köket. Mamman visade Sam en mixer och frågade om han menade att hans farmor hade gjort milkshake med den. Då svarade han ”Nej” och pekade i stället på matberedaren.

LÄS ÄVEN: Mindfulness för barn: 5 enkla övningar att göra tillsammans

Faktum är att även det stämde, Sams farmor hade gjort milkshakes till hans farfar med hjälp av matberedaren. Tilläggas bör att farmodern hade fått en stroke efter sin makes död, Sam hade aldrig sett henne göra milkshakes åt någon.

Kom ihåg systerns död

Vid ett annat tillfälle frågade Sams mamma honom om han hade haft några syskon när han levde tidigare. Han svarade: ”Ja, jag hade en syster. Hon förvandlades till en fisk.” När mamman frågade honom vem som förvandlat systern till en fisk svarade han: ”Några skurkar. Hon dog.”

LÄS ÄVEN: Pierre Hesselbrandt om mediala barn: Alltför många föräldrar har viftat bort det här

Även detta, som kan låta märkligt, stämde obehagligt nog. Systern till Sams farfar hade nämligen mördats ungefär 60 år tidigare. Hennes man dödade henne medan hon sov, rullade ihop kroppen i en filt och dumpade den i en vik.

Pekade ut farfar på foto

När Sam var fyra och ett halvt år dog hans farmor. Hans pappa flög dit och kom tillbaka hem med en låda fylld av familjefotografier. Sams föräldrar hade inte haft några bilder på pappans familj innan dess. En kväll lade Sams mamma ut bilderna på soffbordet, då kom Sam fram och började peka på bilderna som porträtterade hans farfar och sa: ”Det är jag!” När han såg en bild på en bil kommenterade han: ”Det är min bil!” Bilden föreställde farfaderns första bil, en Pontiac från 1949.

LÄS ÄVEN: Fråga Benny: Minns småbarn Andra sidan?

Hans mamma gav Sam en klassbild från när hans farfar gick på gymnasiet. Bilden visade 27 barn, varav 16 pojkar. Sam förde fingret över ansiktena, stoppade det på sin farfars ansikte och sa: ”Det är jag.”

Var Billy prinsessan Diana?

En annan häpnadsväckande historia utspelade sig i Australien, hos sångaren, tv-programledaren och skribenten David Campbell. Sommaren 2019 skrev David en krönika i söndagsmagasinet Stellar om sitt yngsta barn Billy, då fyra år. Rubriken löd: ”Kan min son vara prinsessan Diana?” Redan i första raden konstaterar David: ”Ok. Detta kommer att bli den konstigaste krönikan jag någonsin skrivit …”

LÄS ÄVEN: Sanne Salomonsen om sina tidigare liv: ”Jag hittade förklaringen till min rädsla”

David trodde aldrig att han skulle få uppleva någonting i närheten av det han nu skrev om. Från att sonen Billy var 2,5 år berättade han historier för sina föräldrar, som de först tolkade som fånerier. Men Billy fortsatte ge dem information, som de inte riktigt visste vad de skulle göra av.

Pojke från Australien berättade att han varit prinsessa

Det hela började med att någon gav Davids fru ett tack-kort med prinsessan Diana på. Billy pekade på porträttet och sa: ”Titta! Det där är jag när jag var en prinsessa.” Ingen av föräldrarna reagerade särskilt på detta. De tänkte att det var något barn kan säga ibland. Men Billy började senare även prata om sina ”två pojkar”. Han fick frågan ”Vilka pojkar?”. Och svarade ”Mina söner”. De tyckte det var konstigt, men oskyldigt, fantasifullt och till och med lite sött.

LÄS ÄVEN: Agneta Sjödin: Jag har varit man i 90 procent av mina tidigare liv

För en av familjens vänner, en skotte, berättade fyraårige Billy återigen att han hade varit prinsessan Diana. Den här gången sa Billy att han brukade vara i ett slott där i landet med kiltar. Billy beskrev slottet, sa att det var ”enhörningar på” och att det kallades ”Balmoral”. Balmoral slott (Balmoral Castle) var drottningens skotska residens i Aberdeenshire. Informationen förbryllade David som i sin krönika skrev: ”Hur kan han veta detta? Han är bara fyra år gammal!”

Kommer ihåg ljudet av sirener

Davids fru kommer ifrån England. David skriver att hon inte är särskilt intresserad av kungligheter. Hon frågade deras son: ”Vilka andra fanns i din familj när du var prinsessa, Billy?” Billy svarade då: ”Jag hade både bröder och systrar. Jag har en bror som heter John.” Efter detta var föräldrarna rätt säkra på att pojken ändå hittat på allting, för Dianas lillebror heter Charles. Men när David och hans fru sökte på nätet blev de snart bleka i ansiktena, de fann att Dianas mamma år 1960 födde en son som fick namnet John.

Dianas storebror dog tio timmar efter att han föddes.

LÄS ÄVEN: Regressionshealing: Upplev tidigare liv och få budskap från Andevärlden

Efter en tid fick Billy se en annan bild på prinsessan Diana. Billy sa än en gång: ”Det där är jag som prinsessa. Så en dag när sirenerna kom så var jag inte prinsessa längre.” Prinsessan Diana föddes 1 juli 1961 och dog endast 38 år gammal i en bilolycka i Paris 31 augusti 1997. David avslutade sin krönika med att ställa frågorna:

”Kommer Billy växa upp och aldrig komma ihåg detta? Kan han faktiskt vara den reinkarnerade essensen av folkets prinsessa?”

Har du eller någon i din närhet upplevt något som kan handla om tidigare liv? Skriv till oss på Nära och berätta! Mejla: paulina@tidningennara.se

Ditt mejl kan komma att publiceras i Nära.

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.