Regressionshealing: Upplev tidigare liv och få budskap från Andevärlden

Gamla mönster och energier från tidigare liv kan påverka vårt nuvarande liv. Näras reporter Louise fick prova regressionshealing hos mediet Liselotte Blomberg, där hon fick uppleva både tidigare liv och budskap från anhöriga på Andra sidan.

Text: Louise Örvell
Foto: Marie-Therese Karlberg

Liselotte ber mig lägga mig på britsen. Hon lägger en tunn filt över mig och med hjälp av en guidad meditation försätter hon mig i djup avslappning.

– Jag ser en kvinna som dog när hon var ungefär 20 år. Det här var tidigt 1900-tal. Hon var väldigt stark och ville gå sin egen väg. Hennes pappa var besviken över att hon inte var en pojke. Pojkar ansågs vara mer värda på den tiden. Den här kvinnan försökte bana väg för flickorna men kände sig bakbunden, som att hon satt fast i ett nät. Hon kände hopplöshet och tänkte: ”Vad jag än gör så kommer jag inte duga i pappas ögon”, säger Liselotte.

Frigör energier som suttit fast

Liselotte håller sina händer ovanpå mina knän.

– Nu frigör jag de här trådarna. Kvinnans energi har suttit fast och det har påverkat dig. Ibland kanske du känner att du inte kommer någon vart, att situationer känns låsta. Den här kvinnan vill vara fri. Det är viktigt för henne, säger hon.

Liselotte håller sina händer ovanför min mage.

– Den här kvinnan är uppvuxen i ett välbärgat hem under 1900-talet. Hon tappade bort sig själv i 20-årsåldern. Hon trasslade in sig på något sätt och dog i sitt hem, säger hon.

LÄS ÄVEN: Mediet Liselotte kände när hennes pappa dog: ”Själen vet när det är dags att släppa taget”

Liselotte fortsätter att lägga händerna ovanför olika delar av min kropp.

– Jag får upp hästen som symbol.

Liselotte får även kontakt med en flicka.

– Jag ser en femårig flicka som har en förkärlek för djur, hästar och jag får även in ordet ”födelse”.

– Jag har också en annan kvinna med mig. Hon är i 70-årsåldern och har en väldigt mjuk energi. Hon säger att du ska ta hand om dig och landa i dig själv. Hon sätter din hand i en mans hand och säger: ”Håll sams. Håll inte kvar gamla oförrätter.” Det är något med den här kvinnans hår. Hon har tunt hår. Det är lite lockigt kring ansiktet. Jag blir lite stabbig i benen men vet inte vad det står för, säger Liselotte. Jag får även upp en bäver som symbol.

Avslappnad efter healingen

I över en timme ligger jag på britsen. När regressionen är klar ber hon mig sätta mig upp långsamt. Jag känner mig avslappnad och det tar ett tag innan jag kommer tillbaka till rummet.

– Den äldre kvinnan som kom på slutet, låter som min farbrors fru som gick bort 2018. Vi hade väldigt fin kontakt. Det stämmer att hon hade lite vågigt hår. Hon fick cancer så hon hade tunt hår på grund av cellgiftsbehandlingen. Hon hade den energin du beskriver. Den man som hon säger att jag ska hålla sams med tolkar jag som min pappa.

– Det du sa om födelse får mig att tänka på en händelse när jag var liten. Jag var kanske sex, sju år och vi hyrde ett hus i Värmland som låg på en bond­gård. Vi kom dit precis när en ko skulle kalva. Jag var med i ladugården och såg allt. När kalven var född sa bonden att jag skulle få bestämma vad den skulle heta så jag valde namnet Johanna, säger jag.

Liselotte ler åt mitt minne.

LÄS ÄVEN: Vad är reikihealing och hur går det till? Nära har testat!

Healing kan föra gamla minnen till ytan

– Födsel handlar mycket om frihet. Du har en jättestark längtan efter frihet. Det har du alltid haft. Du har påverkats av den första kvinnan. Hon har hållit dig tillbaka. Jag fick upp en häst som symbol. När jag läser om hästen står det så här: ”Frihet börjar inifrån. Det är en gåva till dig att få känna dig fri. Låt inte negativa tankar eller rädslor hindra dig från att göra det du vill.” Jag fick också upp en bäver. Den säger så här till dig: ”Det är dags att bygga nytt och bejaka nya projekt. Nya saker kan komma i din väg. Det kan dyka upp som en känsla, en idé eller en tanke. Backa inte utan bejaka det som kommer i din väg. Det kommer att skapa frihet på nya nivåer hos dig”, säger hon.

Innan vi skiljs åt ger Liselotte mig några goda råd.

– När man får healing kan gamla minnen och minnesspår komma upp till ytan. Du ska inte grotta i det utan bara konstatera det. Om det är någon du ska förlåta så gör du det. Du kan skriva ner det och sedan elda upp det och göra en procedur kring det. Jag får upp att du har varit tillbakahållen och inte kunnat vara dig själv fullt ut. Du behöver landa i dig själv och identifiera det du vill uppleva mer av i ditt liv. Ta fasta på dina egna idéer och väx genom att göra verklighet av dem.

LÄS ÄVEN: Agneta Sjödin: Jag har varit man i 90 procent av mina tidigare liv

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.