Mediet Liselotte kände när hennes pappa dog: ”Själen vet när det är dags att släppa taget”

Liselotte Blomberg kände av sina andliga förmågor redan som liten, utan att riktigt veta vad de stod för. Det var först i vuxen ålder som hon utvecklade sina förmågor och idag jobbar hon som medium och healer på heltid.

Text: Louise Örvell
Foto: Marie-Therese Karlberg

Liselotte Blomberg har en fantastisk utstrålning. Hon är lång, vacker och har en varm blick. I en mysig lokal i Vasastaden i Stockholm tar hon emot klienter. Vi slår oss ner i hennes behandlingsrum. Jag tittar mig omkring och fastnar för en trollslända i fönstret.

– Det är min symbol. För mig står trollsländan för att stanna upp och känna in. Trollsländan tar vara på livet, och hittar alltid en väg för att ta sig dit den vill, säger hon.

Liselotte jobbar som coach, medium och healer. Hon gör mediala sittningar, ger healing och håller kurser i mediumskap. Och gör även regressionshealing. Regression, som betyder återupplevelse eller tillbakagång till tidigare liv, kan lösa upp blockeringar som hindrar en från att leva ett liv fullt ut.

Liselotte gör en regressionsform som heter ”Atlantisk regressionshealing”. Det är en kraftfull form av healing där man hämtar information från själens tidigare liv och löser upp blockeringar så att personen kan få tillgång till de styrkor eller förmågor som legat i träda.

Under djup avslappning leds klienten tillbaka i tiden för att frilägga minnen, tankar och känslor.

– Genom att identifiera dessa tidigare liv och vad som är grunden till blockeringarna kan man läka på ett djupare plan. Händelser från tidigare liv kan ha skapat ett trauma som har satt känslomässiga spår eller gett mentala men, säger hon.

Liselotte har sett andar och känt av energier sedan hon var liten.

– Mamma har berättat att jag ofta kom hem och sa ” Du måste komma”. En gång var det en flicka som hade fastnat i en hiss. En annan gång var det en man som låg utslagen på cykelvägen. När vi kom dit kunde inte mamma se mannen men heller inte ignorera mig eftersom jag var så upprörd över det jag sett och upplevt, säger hon.

Flera familjemedlemmar har känt av andevärlden

Men det var inte bara Liselotte som upplevde saker, medialiteten har funnits på hennes mammas sida.

– Jag har hört så många historier av mina familjemedlemmar. De har berättat att de har sett, hört och känt av andevärlden. Det har varit allt från andar som har visat sig till att man hört barnskrik och ljud av fotsteg i trappan. Jag har alltid tänkt att det finns fler dimensioner av verkligheten. Det har varit naturligt för mig, säger hon.

LÄS ÄVEN: 8 andliga ledare – låt dig inspireras av deras visdom

I Liselottes barndomshem i Enköping var det också aktivitet. Hon minns särskilt en kväll när hon var 16 år och hon och hennes dåvarande pojkvän befann sig i gillestugan. Plötsligt såg hon en kvinna stå bredvid sängen.

– Hon stod böjd, lite framåtlutad och tittade på mig. Det var en annorlunda upplevelse och jag minns att jag tänkte ”ska jag bli rädd nu?”. Jag vände mig om och kvinnan lämnade rummet. Efteråt kände jag obehag. Att jag i vuxen ålder skulle jobba som medium och möta andevärlden varje dag var inget jag kunde föreställa mig, säger hon.

När Liselotte var 16 år fick hon varsel om att hon skulle vara nära att dö när hon födde barn, vilket senare visade sig stämma.

– Under förlossningen brast en artär. Barnmorskan skrek: ”Jag hittar inte var det blöder.” Rummet fylldes med läkare och sköterskor och det var väldigt dramatiskt innan de fick stopp på blödningen, säger hon.

Kombinerar coachning med healing

Traumat kring förlossningen bidrog till att Liselotte utvecklade panikångest.

– Händelsen påverkade mig på många sätt. Det var som att jag kände alla känslor mycket tydligare efter det. Jag fick kontakt med mig själv på ett djupare plan och min intuition blev knivskarp. Det var som att mitt gamla jag dog och något nytt växte fram. Så här i efterhand kan jag se att min läkning tog fart. Jag var tvungen att möta mig själv på djupet och hitta min väg, säger hon.

Kort efter förlossningen drabbades Liselotte av sin första panikångestattack.

– Då förstod jag inte vad som hände. Det var först när jag läste om en känd artists upplevelse av panikångest som jag förstod. Det stämde in på mig och det jag upplevde. Det var en jobbig tid. Samtidigt förstår jag att jag gick igenom den perioden för att kunna bidra till andras läkning. Idag har jag hjälpt många klienter att släppa sin ångest, sina rädslor och hitta ett sätt att möta sig själv så att de kan må bra och vara i sin kraft, säger hon.

LÄS ÄVEN: Soundhealern Ingela: ”När ljuden når vårt inre blir de till läkning”

Liselottes mediala resa tog fart när hon för många år sedan gick en medial utvecklingscirkel. Hon upplevde snart att hon ville fördjupa sin förmåga.

Cirkelledaren sa: ”Du kommer att jobba som medium och du kommer även att utveckla ditt unika sätt att jobba med healing.”

– Det var inget jag tänkte på då men senare blev det verklighet. Jag tog steg för steg och det var som att lägga ett pussel, alla bitarna föll på plats. När jag började blanda in healing i mitt coachande så hände det jättemycket med mina klienter. Och klienterna strömmade in, säger hon.

Liselotte-Blomberg-medium.jpgLiselotte är noga med att rena sig från andras energier för att hålla en ren energikanal.

Liselotte kände sin pappas död

Liselotte har både mormor och pappa i andevärlden. De stöttar från Andra sidan.

– Jag är så tacksam för att de alltid finns där, säger hon.

Liselottes pappa gick bort väldigt hastigt. De träffades en vecka innan det hände.

– Pappa var så annorlunda den dagen. Det var som att han tog farväl av mig. Han var mycket mer bekräftande än han brukade vara. Det var som att hans själ visste vad som skulle hända, säger hon.

Liselotte var på sitt dåvarande jobb i samma stund som hennes pappa föll ihop på ett hotell i Göteborg.

LÄS ÄVEN: Mette hade en nära döden-upplevelse: "Det var det vackraste jag sett"

– Jag tänkte på pappa då och på att han ofta hade huvudvärk. Jag tänkte att jag skulle be honom gå och kolla upp det. Då fick jag plötsligt så kraftig huvudvärk att jag var tvungen att gå hem. När jag kom hem ringde mamma och sa: ”Pappa har fallit ihop i korridoren på hotellet på väg till sitt rum.” Jag åkte dit och några dagar senare gick han bort, säger hon.

Liselotte fortsätter:

– Vi människor är starkt sammankopplade vilket gör att vi kan känna av de som står oss nära fast vi inte är på samma plats. Själen vet när det är dags att släppa taget om jordelivet vilket blev tydligt för mig under den här upplevelsen. Jag har mött många som haft liknande upplevelser och den vetskap jag har, har för många varit en lättnad och en tröst, säger hon.

När Liselottes mormor gick bort fick hon ett samtal av sin mamma.

– Hon ringde mig och berättade vad som hade hänt. Då såg jag mormor stå i dörröppningen och titta på mig. Jag blev väldigt rörd och tagen. Sedan den dagen finns hon vid min sida. Hon har kommit med många fina råd genom åren, säger hon.

Känner av lagrad energi på olika platser

Liselotte berättar att hon tycker att det är viktigt att rena sin energi med salvia efter varje session, så att hon kan vara en ren kanal under varje energiarbete.

– Allt jag gör handlar om helande. Jag vill bidra till att människor får tillgång till sin inneboende kraft. Det handlar om att våga möta sina rädslor, sin kraft och släppa taget om sina inre trauman. Det är ett magiskt arbete som aldrig slutar intressera mig. Det finns så mycket att lära, säger hon.

Björn, Liselottes livskamrat sedan 24 år känner också av energier.

– Ibland när jag kommer hem kan han säga att jag har någon med mig. Då är det ofta någon närstående som inte kände sig klar i mötet med en anhörig. Så fort jag har förmedlat det så släpper de taget. Då kan jag rena mig och stänga ner. Och då blir det lugnt igen, säger hon.

LÄS ÄVEN: Mediet Benny rensade Lenas hem: "Jag har tagit bort ungefär 150 andar"

Björn och Liselotte tillhör samma själsfamilj.

– Vi har kommit ner till jorden samtidigt och valt att leva tillsammans i det här livet. Det finns ett speciellt band mellan oss. När jag och Björn träffades började jag drömma sanndrömmar. Min andliga resa tog fart på ett nytt sätt. När jag utvecklade mina förmågor stärktes även Björns förmåga att känna in energi, säger hon.

Liselotte nämner att det är viktigt att lära sig att känna skillnaden på sina egna och andras energier. Då slipper man brottas med problem eller upplevelser som inte är ens egna.

Liselotte känner av energin hos människor hon möter, men även lagrad energi som finns på olika plaster.

– En obehaglig upplevelse var när jag och min man klev in på ett hotellrum i Ystad. Vi kände båda av en väldigt tung energi och för min inre syn såg jag blod i badrummet. Jag fick en känsla av att någon hade tagit sitt liv där. När vi skulle sova kändes det som att något rörde sig i rummet. Det var en orolig energi, säger hon.

Alla har medial förmåga

Liselotte är övertygad om att alla är mediala och att vi under perioder har olika mycket tillgång till vår mediala förmåga.

– När vi är barn finns förmågan som en naturlig del. När vi blir äldre börjar vi anpassa oss till det som anses vara normalt och det vi upplever kan bortförklaras som fantasier. Då sker en anpassning för många av oss.

– Det är inte alla som kan kommunicera med andevärlden men alla kan ha stor glädje av att utveckla sin medialitet. Ju mer man jobbar med sin personliga utveckling och släpper dömande och jämförelse, ju mer tillgång får man till sig själv som människa. Och ju mer öppen blir man för ett större perspektiv, avslutar hon.

Det här är Liselotte

Ålder: 56 år.
Bor: I Järfälla i Stockholm.
Familj: Gift med Björn. Sonen Sebastian, bonussonen Patrik, bonusbarnbarnen Philip och Ludvig.
Gör: Medium och healer.
Hemsida: www.lifeinprogress.se

LÄS ÄVEN: Behöver du andlig vägledning? Här är 8 råd till dig som känner dig vilsen

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.