Mediet Benny Rosenqvist rensade Lenas hem: Jag har tagit bort ungefär 150 andar

Hemma hos Lena Ek har det känts trångbott, trots hennes rymliga trea där hon bor med sin son och en katt. Tung energi, oförklarligt sorl och till och med en knuff har fått Lena att börja tveka på om hon vill bo kvar. Mediet Benny Rosenqvist bjöds in för att finna en förklaring och han behövde inte leta länge.

Text: Anna Flodberg
Foto: Fredrik Flodberg

Innan mediet Benny Rosenqvist kliver in till Lena Eks lägenhet i Täby Kyrkby, slänger han in två mynt över tröskeln.

– Det bringar tur, förklarar han för Lena som blir lite glatt överraskad över den oväntade handlingen, innan de ens hunnit presentera sig för varandra.

Redan utanför byggnaden och i området runt omkring har Benny känt av energier, men det är först när han kommer in i Lenas lägenhet som de växer sig starkare.

Här har Lena bott i snart tre år. En rymlig och ljus trea i centrum, bara ett stenkast från ett mysigt café, en matbutik och en spårvagnshållplats.

När Lena flyttade in kände hon direkt att det var något som inte riktigt stämde. Det fanns en tung energi och hon fick huvudvärk, vilket hon inte haft problem med förut. Till en början sökte hon efter logiska förklaringar.

– Jag tog hit personer som fick kolla upp ventilationen, men det var ju inget fel med den. Och sorlet jag ständigt hörde tänkte jag måste vara grannarna, berättar Lena.

20220713-Benny-husrensning-1000.jpg

Känner poltergeist-energier

Det som till sist blev svårt att förklara var när hon fick en hård knuff i sitt sovrum. En upplevelse som skrämde henne. Hon tänkte först att det kanske var den gamle mannen som bott där tidigare och gått bort, som inte ville ha henne där.

– Det var så fint med blommor och planteringar på hans uteplats så jag tänkte att han kanske var besviken på mig för att jag inte skötte om den ordentligt, säger Lena och skrattar åt hur tankarna gick i huvudet.

Hon känner sig väldigt tacksam att Benny äntligen är här för att undersöka lägenheten och han hinner knappt ta av sig ytterkläderna förrän han med bestämda steg går till Lenas 12-åriga sons rum.

– När jag kom in i hallen var det något som störde mig, säger Benny och sträcker ut armarna i luften och visar att han står i en kraftfull portal.

Lena står en bit bort från rummet och nickar instämmande.

– In dit går jag bara om jag verkligen måste, säger hon ängsligt.

Egentligen hade hon behövt sitta framför den stora datorskärmen därinne och jobba ibland, men det är helt uteslutet. De tunga energierna får henne att känna sig illa till mods och hon mår både illa och får spänningshuvudvärk när hon vistas i rummet.

Benny ber Lena komma in till honom och han pekar på en punkt där portalen finns.

– Här är det ett fasligt rännande och jag känner också poltergeist-energier, att föremål kan flyttas på, dörrar öppnas och att det kan låta mycket.

Lena nickar instämmande mot Benny som fortsätter förklara:

– När det är en portal så är det oftast massor av andar som håller låda och pratar. Jag hör det hela tiden och jag kan tänka mig att du både hört knäppningar och knackningar, säger Benny och fäster blicken på Lena som nickar.

Ingen vill sova i rummet

Lena är inte ensam om att känna obehag. Flera kompisar som sovit över har valt att lägga sig på soffan i vardagsrummet i stället för att sova i det rummet. En vän såg till och med en manlig gestalt framför sig.

– Hon var vettskrämd, berättar Lena.

Denna man visar sig nu även för Benny.

– Han var en typ av ceremonimästare och är från vikingatiden. Han bär en konstig skrud och håller i ritualer där han tillkallar andar och energier. Han är fanatisk i sin tro, en stark kraft med en enorm energi.

– Kroppen ser lång och smal ut och han bär en lång cape. Han känns otäck och offrar saker och han vill definitivt inte att du ska bo här, säger Benny.

– Då kanske det är han som puttat mig, säger Lena och vänder sig till Benny.

– Ja, det är han. Att bli knuffad är en stark energi och du är mottaglig för det. Här är inga onda energier, men de är väldigt kraftfulla. Men de får absolut inte lov att putta dig, för det är ju skrämmande. Men det är också deras sätt att ropa på hjälp.

Lena instämmer och berättar att hon blev rädd den gången och minns att hon skrek rakt ut i luften ”Så här får ni inte göra!”.

Benny är märkbart fascinerad av upplevelsen i Lenas lägenhet.

– Huset här vilar på en fornminnesgravplats, där människor fick ligga som inte var välkomna att begravas i vigd jord. Det kunde vara personer som tagit sina liv, var spetälska eller hade andra sjukdomar. Här trängs tusentals oroliga själar och de är inte roliga att ha här.

Benny berättar att han ska föra över alla andar till Andra sidan.

– De ska inte vara vilsna längre, det är synd om dem. Det är mitt jobb att hjälpa dem över så att deras själar kan utvecklas vidare, säger Benny.

20220713-Benny-1000.jpg

Vilar på en fornminnesplats

Hela Täby kyrkby är som en enda stor fornminnesplats med gravfält och runristningar. Att Lenas lägenhet skulle ligga ovan någon av dessa är inte särskilt överraskande.

– De borde ha gjort utgrävningar här under, för det finns massor med gravplatser, säger Benny övertygat.

Han är nästan säker på att även Lenas grannar har problem med det här, för andarna går genom flera lägenheter. Och oftast när det gäller portaler är de på första våningen det är mest aktivitet. Det är mer sällsynt att det sker högre upp. Men han tillägger samtidigt att om en byggnad står där ett munkkloster tidigare varit placerat kan energierna gå upp i hela huset.

– Jag bodde i en trappuppgång en gång där alla blev störda. Jag hade en städerska där och en munk nöp henne där bak varje gång hon dammsög. Han fick inte träffa kvinnor när han var munk så nu passade han på, säger Benny och skrattar.

Benny tar nu Lenas händer för att stänga portalen inne i det aktiva rummet. Hon ser märkbart tagen ut och Benny frågar hur hon mår.

– Jag mår illa och har ett tryck över bröstet, säger Lena.

– Ja, portaler är den värsta energislukaren. Det går inte att sova här. Ingen kan göra det.

Han håller kvar Lenas händer och renar nu hennes chakran, för att lösa upp blockeringar som hämmat henne under påverkan av de starka energierna i hemmet.

De går sedan ut i vardagsrummet igen och Benny lägger märke till två prydnader på väggen. Den ena föreställer livets träd.

– Omedvetet har du tecken på din andlighet här.

Och hans blick fångas också av en inramad bild på fjärilar som hänger på väggen vid sidan av teven.

– Fjärilen är ett starkt tecken på en ny början på ett högre plan. Att du precis som fjärilen träder ur din kokong med en ny medvetenhet och skönhet.

Det är enligt Benny Lenas undermedvetna som gjort att hon köpt de här tavlorna.

– Vi köper saker som känns igen. Val av ringar och smycken har ofta med tidigare liv att göra. Jag kan se på dem om bäraren levt i Egypten eller på Mallorca.

Benny tar varsamt Lenas hand och inspekterar hennes ringar noggrant.

– Här ser jag Frankrike, du har levt i Paris i ett tidigare liv. Du var parfymör och du är även känslig för dofter i detta liv. Du klarar inte av hemska dofter, det kan du störas av.

Lena skrattar instämmande.

20220713-Rokelse-1080.jpg

En kristall i varje hörn

Benny frågar sedan om Lena har rökelse hemma och hon plockar fram ett knippe torkad salvia som Benny tänder.

Han går sedan beslutsamt runt i alla rum med rökelsen för att rensa ut negativa energier. Den speciella doften sprider sig i hela lägenheten och han klappar samtidigt på väggarna.

– Det gör jag för att skydda ingångarna. Så nu kommer det inte in någon negativ energi överhuvudtaget. Sen ska du ta lite salt precis vid ytterdörren och vid terrassdörren uppmanar han Lena. Och om vi gör det vid portalen också så kommer ingen energi in som inte ska vara här.

Han ger henne också rådet att lägga en kristall i varje hörn. Då kan hon försäkra sig om att vara ifred.

– Det kommer snart bli jättelugnt och kärleksfullt, säger Benny.

Benny går nu en sista runda genom lägenheten. I sovrummet upplever han att det är lugnt, men får en känsla av ilska samtidigt, något som verkar handla om en tidigare relation Lena haft. Han vänder sig till henne och tar hennes hand.

– Kärlek är på väg in i ditt liv. Det är därför du måste släppa ilskan. Man går igenom tre stadier. Först blir man ledsen, sen blir man arg och sen måste man acceptera. Du måste gå vidare, uppmanar Benny och tillägger med värme i rösten att allt kommer bli bra och att det kommer dyka upp en ny, bra man i hennes liv snart.

Vi slår oss ner vid köksbordet och Benny tar återigen Lenas händer.

– Jag har nu stängt en enormt kraftig portal och det kommer bli jättelugnt. Jag har tagit bort ungefär 150 andar. Det är konstigt att andarna inte har betalt hyra när de bott så många här, säger Benny och brister ut i skratt.

20220713-Benny-husrensning-1080.jpg

Pappan var en maffiaboss

Lena berättar att hon känner sig lättare, lugnare och gladare och undrar om Benny kan se om hon har en guide.

– Du har en fantastisk guide! Han är jättespännande, kommer från Sicilien och heter Massimo. Han har varit din lillebror i ett tidigare liv. Du levde där på 1800-talet och hade en pappa som var maffiaboss. Han var inte alltid så snäll, men han älskade alla er tio barn. Men han blev skjuten i ryggen bakifrån och du såg allt. Därför är du rädd för kraftiga ljud och smällare.

– Precis, jag är känslig för höga ljud, instämmer Lena.

Benny ser också en annan man från Andra sidan. Det är Lenas morfar, hennes skyddsängel.

– Det är en man som har gått över. En stilig man, väldigt vacker! Stilfull och klipsk. Han hade ingen speciell utbildning, men var mycket intelligent och allmänbildad. Din mormor är din sons skyddsängel. Hon skyddar honom. Det är bara kärlek från mormor och morfar, de är här för er.

Lena känner sig väldigt nöjd med Bennys besök. Oron hon hade innan var att allt bara var i hennes fantasi och att Benny inte skulle känna av något alls.

– Ja, man börjar ju tvivla på sig själv, men nu vet jag att jag inte är knäpp. Jag hoppas verkligen att det blir lugnt här nu, så jag slipper flytta.

Lenas upplevelse efter Bennys besök:

– Det har varit lugnt och lägenheten känns på något vis mycket större. Min son sov en hel natt i rummet och det har aldrig inträffat tidigare. Vet inte om det bara blev så men lite märkligt att det skedde kvällen efter Benny ” rensat”.

Lena Ek

Ålder: 50 år.
Bor: I Täby.
Familj: Tre barn och två barnbarn.
Gör: Studerar till entreprenadingenjör.

Läs även:

Det spökar hos Benny Rosenqvist – allra mest i kylskåpet

Spökar det? Här är 7 vanliga tecken på att du har andligt besök

Pierre Hesselbrandt: En del skulle kanske inte uppskatta att medier hjälper polisen

Vill du lära dig meditera? Gå Bennys meditationskurs

Se vad vi mer har skrivit om Benny Rosenqvist och spöken & andar

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.