Spökar det? Här är 7 vanliga tecken på att du har andligt besök

Det knackar i väggen, du hör fotsteg ... Helst kallar vi dem andar, de som kommer på besök från Andra sidan. Men även medier använder ibland begreppet att ”det spökar” när vi förnimmer sådant vi inte kan se, anar en varelse i ögonvrån eller känner doften av någon vi minns från förr. Det kan vara härligt – eller förfärligt. Men är du orolig, så kan du skydda dig mot negativa energier.

Text: Madeleine Walles
Foto: TT

Att vara nyfiken på andevärlden och få kontakt med någon man saknar, betyder inte att man är cool och kaxig inför spökerier. Det är naturligt att vara rädd för det man inte kan se eller förstå. Särskilt om man inte vet om energin man ­känner, vill en väl.

Är det min älskade mormor som busar med elektriciteten? Eller är det någon som dött här på platsen, en själ som aldrig hittat till ljuset och nu osaligt irrar omkring där man bor?

LÄS ÄVEN: Sveriges mest hemsökta byggnader: 11 platser att besöka

Vem är det som stirrar när jag försöker sova eller just klivit in i duschen? Och är det konstigt att jag får hjärtklappning när jag ligger ensam i den stora dubbelsängen på hotellet, och ser en fördjupning i andra halvan – som om någon lagt sig ovanpå täcket? Klart att man kan bli rädd!

Vi är alla olika. Det finns de som frivilligt – och med största nöje – söker sig till hemsökta hus och platser för att uppleva något övernaturligt. Och de som aldrig ens skulle komma på tanken.

Men hur möter vi då spökerier, eller andars närvaro? Och hur vanligt är det? Här får du några tips på hur du kan skydda dig, hur du renar ditt hem från negativa energier och hur du tar herraväldet över ditt eget hem.

LÄS ÄVEN: Mediet Benny: "Ofta är det rädsla som stoppar oss från att möta Andra sidan"

Sen brukar medier hävda att ”så länge du är rädd kommer du inte att uppleva något”. Det är ju en liten tröst.

7 tecken på att det spökar

1. Du känner av plötsliga temperaturförändringar trots att inga fönster eller dörrar är öppna.

2. Du skymtar en skugga eller upplever en skepnad i ögonvrån.

3. Du hör ljud, kanske knackningar i väggen. Eller fotsteg i trappen eller på våningen ovanför, någon går men på ställen där du vet att ingen människa ­befinner sig.

4. Du har känslan av att vara iakttagen. Det känns obehagligt och oharmoniskt, en känsla som är svår att ta på.

5. Saker flyttar på sig av sig själva, och kan plötsligt komma tillbaka.

6. Du känner dofter som kanske ingen annan märker, kanske en doft du förknippar med någon speciell person som nu finns på Andra sidan.

7. Teknik som krånglar. Lampor, tv:n eller andra apparater börjar plötsligt blinka eller sätts igång av sig själva, även ljudvolymen kan ändras.

LÄS ÄVEN: 5 tips till dig som är spökrädd: Så blir du vän med andevärlden

Rena med salvia

I många länder gör urbefolkningen reningsceremonier för att få god sömn och bra energier i sitt hem. Det kan du också prova. Använd torkade salviakvistar eller rökelse med salviadoft. Röken från vit salvia rensar bort dålig energi. Tänd på tills det börjar ryka.

Börja sedan vid entrén och klappa på din ytterdörr med vänster hand. Fortsätt runt dörrkarmarna, tänk ljus och kärlek, sedan jobbar du från golv till tak i de rum du vill rena. Glöm inte hörnen! Föreställ dig att det sprids ett skinande ljus där du går fram. Prova gärna att göra reningen tillsammans med en vän. Om ni är två som känner av tillsammans, görs reningen med dubbel kraft.

LÄS ÄVEN: Marias hotell får inte vem som helst bo på – men andarna är alltid välkomna

Var sedan noga med att inte tända levande ljus dygnet efter. Det är viktigt! För andarna söker sig gärna dit. Du kan be änglarna att stanna i ditt hem ett dygn efter att du renat, för att du verkligen ska få kärleken att landa.

Den svarta kristallen skyddar dig

Om du vill skydda din trädgård kan du använda fyra kristaller och placera en i varje väderstreck. Välj kristaller som du känner har mycket kärleksenergi, då får du in det goda. Du kan lägga dem på marken eller hänga dem i träd och buskar.

LÄS ÄVEN: Svart turmalin: skyddar mot onda krafter

På samma sätt kan du skydda ditt hem. Svart turmalin är en sten som sägs vara väldigt effektiv för att blockera och omvandla negativ energi. Lägg skyddande kristaller i bostadens yttersta hörn. Då skyddar du dig själv och hemmet mot att negativa energier tar fäste där. Ett tips är också att lägga en kristall strax innanför ytterdörren, för att negativa energier ska fångas upp och inte följa med in.

Säg till på skarpen

Alla medier man frågar om hur du ska hantera energier du inte är bekväm med, brukar svara: ”Säg ifrån! På skarpen!” Det är ditt hem och det är du som bestämmer vem som är välkommen dit. Så säg högt och tydligt till anden som besöker dig att du inte vill bli störd, att du vill sova i lugn och ro och att den ska respektera detta. Hur otroligt det än kan låta, så funkar det oftast! Aktiviteten försvinner, eller avtar åtminstone. Detta gäller inte minst för barn som kan bli störda av att få påhälsning från Andra sidan. Du som vuxen kan hjälpa barnet genom att ni tillsammans ber anden lämna barnet ifred.

WEBBKURS: Hemsökta hus med Pierre Hesselbrandt

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.

Läs mer

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.