5 tips till dig som är spökrädd: Så blir du vän med andevärlden

I början av din mediala utveckling kan det vara svårt att navigera. Du kanske upplever saker som du inte vet hur du ska hantera. Andarna, energierna och det som pockar på din uppmärksamhet från Andra sidan kan skrämma dig. Här får du några tips så att mötet med andevärlden blir en positiv upplevelse!

Text: Andrea Nilsson
Foto: Getty Images

Du böjer dig fram låter vattnet från kranen fylla dina kupade händer, du blundar och låter ansiktet och händerna mötas i en rörelse. Du ska, som varje kväll, tvätta rent ditt ansikte från dagens möte med världen. När du står där känner du dig plötsligt iakttagen och det går som kalla kårar genom hela din kropp och allt hår på dina armar och ben står rakt ut.

Du tvekar, är rädd för att titta upp och möta din blick i spegeln. För tänk om det står någon annan bakom dig? Då känner du en hand som stryker dig försiktigt över håret samtidigt som du hör en röst i ditt huvud som viskar ”lilla vännen”. Sen känner du en doft av en blommig parfym som drar förbi och den känns bekant men du kan inte placera vem den påminner dig om.

Rädsla och en kall känsla fyller dig och du skyndar dig ut från badrummet och stänger dörren.

Bli av med rädslan för det okända

Känner du igen känslan? Ofta är det i de lägena som personer kontaktar ett medium och ber om en husrensning. Att vara medial är inte alltid behagligt och kanske har du ofta funderat över om du är galen som ser, hör eller känner saker som andra inte uppfattar?

En vanlig anledning till att påbörja sin andliga utveckling är att vara trött på all rädsla. Eller så kanske du vill hjälpa ditt mediala barn som inte längre vågar sova eller leka på sitt rum.

Det vi inte förstår eller kan förklara skrämmer oss och när vi inte heller har några verktyg för att hantera det blir det fort otäckt. Filmer och böcker som handlar om spöken och det övernaturliga bygger på och ger oss kalla kårar.

Där erbjuds inga verktyg kring hur du kan hantera andevärlden och ofta ser andarna otäcka ut. Men det är en förmåga du har. Dina känselspröt sträcker sig utanför dig och din kropp. Är inte det rätt häftigt? Med bra verktyg och träning kommer din värld att berikas.

5 tips till dig som är spökrädd

Här kommer några verktyg som kan hjälpa dig att ta dig igenom rädslan:

1. Sänk dina barriärer.

Föreställ dig att du tar ner en barriär framför din kropp, som att du sakta pressar ner en vägg. Sen står du kvar och känner in vad det är för information som du tar emot? Är det ett minne? Eller en ande som kommunicerar? Eller något annat? Ställ frågor till dig själv och var nyfiken på vad det är du förnimmer. Om det är en ande, vad kan det vara som anden vill berätta för dig? Är det din rädsla eller är det andens rädsla du förnimmer? På det här sättet kan du ta dig igenom rädslan och ta emot den information som kommer till dig.

2. Lär dig öppna upp och stänga ner.

Här finns det olika tekniker. Ett vanligt sätt är att först förankra din kontakt nedåt till jorden. För att sedan öppna dina chakran, det vill säga energicenter, nedifrån och upp samt öppna upp för kommunikation med andevärlden. Och sedan medvetet stänga ned när du är klar. Känns det lättare kan du googla fram en meditation där en röst guidar dig igenom den här processen. Du kan söka på meditationer som handlar om att jorda sig samt att öppna och stänga ner chakran. Ju oftare du tränar på det här desto lättare går det. Här krävs också disciplin. Du väljer när du öppnar upp för kommunikation med andevärlden och när du vill vara här i din kropp, på jorden och det som pågår här.

3. Vem tillhör känslorna du upplever?

Den frågan är viktig och hjälper dig framåt i din utveckling i att sortera den information du tar emot. Är det du känner i din kropp ditt? Eller har du plockat upp information från anden som just gick förbi? Är alla dina tankar dina? Eller plockar du upp tankar telepatiskt från de i din närhet? Hur vet du skillnaden? Tänk att du vaknar, du är pigg och känner dig glad. Du gör dig i ordning och hoppar på bussen som ska ta dig till ditt jobb. Du sätter dig bredvid en medpassagerare och efter en stund börjar du få huvudvärk. Är det verkligen din huvudvärk? Eller kan det vara så att du känner av energierna från den du sitter bredvid? På samma sätt känner du av andevärlden. Genom att bli medveten om detta kan du börja sortera vad som tillhör dig och vad som tillhör anden du känner av.

En lista på olika energier du kan förnimma:

• Energi som dröjt sig kvar på en plats. Ofta laddade minnen.
• Parallella världar.
• En ande som dröjer sig kvar som inte är medveten om att den är död.
• En ande från Andra sidan som kommer och hälsar på. Ofta nära och kära.
• Guider, änglar.
• Information från jorden och väderskiften.
• Naturväsen, andra livsformer.
• Vad som pågår i andra människors kroppar, känslor och tankar.
• Kraftplatser

4. Var tydlig mot andevärlden

Tro det eller ej men du kan vara tydlig direkt med den ande som du känner av. Du kan tala direkt till anden och be den backa och lämna ditt hus. Tala om vilket år det är nu. Du kan också fråga om anden vet om att den är död? Berätta att den kan välja att gå vidare och välja en ny kropp och ett nytt liv. Om den fastnat i den här världen behöver den inte vara kvar om den inte vill. Ofta räcker det långt. Du kan även be dina nära och kära på Andra sidan om hjälp att kommunicera med anden. De flesta människor vill välja vem de delar bostad med och på samma sätt blir det konstigt när du delar bostad med en ande som du inte känner. Lika konstigt som om du kom hem och det sitter en okänd i din soffa och tittar på tv.

5. Gå en kurs i medialitet.

Att gå en kurs och få mer kunskap om din förmåga att kommunicera med andevärlden är utvecklande, roligt och minskar ofta din rädsla. När du inte har koll på när du är öppen och stängd går du ofta runt och är smygöppen och det är som att ha en stor neonskylt där det står ”jag kan tala med andar”. Andevärlden ser din öppenhet och kommer till dig för att de ser att du är mottaglig. Många andar vill kommunicera och nå fram med sina budskap. Ju mer du lär dig att medvetet öppna upp och stänga ner, ju mindre obehagliga besök kommer du att få. För tänk om en del av den andliga påhälsningen handlar om att få igång din mediala utveckling? Pusha dig i rätt riktning. Ett tips är att välja den kurs och lärare som du dras till.

Så möter du andevärlden med kärlek

Föreställ dig nu att du precis gått och lagt dig i din sköna säng och du släcker lampan. Du ligger och funderar på vilka kläder du ska ha på dig imorgon när du plötsligt hör tydliga fotsteg utanför ditt sovrum. Du är ensam hemma och blir alldeles kall inombords och skyndar dig att tända sänglampan. Det syns ingenting men du känner att det är någon mer i din lägenhet och du tycker dig höra någon andas inne i ditt rum.

Du börjar med att sänka dina barriärer och ställa en del frågor. Du är trött på att vara rädd och bestämmer dig för att ta reda på mer och öppnar upp. Det känns som en kvinnlig energi från en kvinna i andevärlden. Du ber henne backa lite så att du tydligare kan förnimma vad som är dina energier och vad som är hennes.

Du frågar henne vad hon vill och du ber henne skicka bilder till dig telepatiskt. Hon visar dig bilder på din farmor som du älskade. Du frågar om det är din farmor? Du blir alldeles varm kring hjärtat, du känner känslor av kärlek och du blir alldeles tårögd när du förstår att det är din farmor som kommer med kärlek.

Att ni kan prata med varandra igen. Helt plötsligt hör du hennes röst för ditt inre där hon säger hur mycket hon älskar dig och att hon sett att du haft det tufft sista tiden. Hon vill berätta att hon finns runt omkring dig hela tiden och att du kan be henne om hjälp när som helst. Att hon är stolt över dig och att det kommer att ordna sig. Du tackar henne och du känner att hennes energi avtar.

Du ligger länge och funderar över din upplevelse och somnar sedan med hjärtat fyllt av kärlek.

Lär dig mer om andlig utveckling i Pierre Hesselbrandts webbkurs: Personlig och medial utveckling

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.