Svart turmalin: skyddar mot onda krafter

Svart turmalin har de mest skyddande egenskaperna av alla kristaller. Den sägs hjälpa mot flygrädsla, tandläkarskräck – ja till och med gnälliga kollegor. Med den här stenen i fickan känner du dig lugn, kontrollerad och jordad.

Text: Anna Flodberg
Foto: Shutterstock, Getty Images

Egenskaper: Skyddande, blockerar negativa energier, inspirerar till klarhet kring rädslor, grundande, skyddar mot jord- och elektromagnetisk strålning.

Färg: Svart.

Det här är svart turmalin: Ett kraftfullt svart mineral som förekommer i kristaller, ofta omgivna av kvarts som modersten. Helare, magiker och shamaner har länge använt svart turmalin för att skydda sig mot onda krafter och få kontakt med jordandarna.

Chakra: Svart turmalin anses renande för alla chakran, att den absorberar negativ energi och hjälper dig att transformera negativ energi till positiv.

Fångar upp negativ energi
Placera ut en svart turmalin i varje hörn av ditt hem eller rum för att skapa en beskyddande aura i den miljö du lever eller arbetar i. Du kan också placera kristallen precis innanför din ytterdörr så kan du vara säker på att all negativ energi fångas upp av den svarta turmalinen och inte följer med dig in.

Visste du att Svart turmalin …
… är stenen du ska ha med dig på planet om du är rädd då den sägs dämpa flygrädsla. Victoria Beckham sägs alltid bära denna sten med sig i fickan.

… en utmärkt jordningskristall för meditation och läkning.

… lugnar panikattacker, särskilt de som orsakas av mörka eller trånga utrymmen, eller på platser där atmosfären är skrämmande.

Affirmation:
»Jag bannar alla negativa bihang, både inre och yttre. Jag är renad, jordad och står centrerad på Moder Jord.«

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.