Fråga Benny: Minns småbarn Andra sidan?

När Kerstins son var sex år gammal frågade han hur barn blir till i himlen, innan de hamnar i mammans mage. Kerstin undrade vad hennes son menade med frågan, och bad Benny Rosenqvist om svar.

Text: Benny Rosenqvist
Foto: Getty Images

Hej Benny!

När min snart 18-årige son var fyra år sa han till min syster: ”Innan jag kom ner i mammas mage var jag i himlen och jag fick vänta väääldigt länge innan jag fick komma ner.” Min syster frågade då vad han gjorde medan han väntade och han svarade att han gick i skolan och lekte.

När han var sex år frågade han mig hur ett barn kommer till. Jag svarade: ”När en kvinna och en man blir kära ...” Då avbröt han mig och sa: ”Nej, jag menar inte så… hur kommer ett barn till i himlen innan det kommer ner i mammans mage?” Jag svarade sanningsenligt att det vet jag inte och la till ”vet du det?”. Sonen svarade: ”med en silvertråd och in i ett hål i huvet.” Sen blev han tyst och sa: ”Nä, nu sa jag för mycket.” Jag har inte hört något annat barn ställa den frågan och jag tolkade det som om han menade själen.

Tacksam om du kan ge svar på vad sonen menade med sin fråga och sitt svar.

Med vänlig hälsning Kerstin

Benny Rosenqvist svarar:

Din son var lite underfundig. Med sitt uttalande ville han veta vad du kunde! Han är en gammal själ som har haft andliga upplevelser på Andra sidan och han kom ihåg dem när han var liten, vilket många gör fram till de är 9–12 år.

Därför kära läsare ska ni fråga era barn: ”Vad gjorde du innan du var här? Hur kom du ner?” Ni kanske blir förvånade att de vet svaret, men för dem är det ofta självklart. Silvertråden din son pratar om har vi med oss när vi reser astralt, så att själen hittar tillbaka till kroppen när den är ute på upptäcktsfärd medan vi sover. Vid själva dödsögonblicket klipps den av, då frigör sig själen från kroppen genom att kapa silvertråden och vi hittar till Andra sidan via ljuset.

Kram Benny

Läs mer

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.