Serafia Andersson: ”Jag är nog det räddaste mediet som finns”

Serafia är medium, djurkommunikatör och spådam. Samt mor och bonusmor till sex barn, hästägare och Kristallen-vinnare. Livet rycker i förtöjningarna och hon vill att allt hon ger ut till världen ska bli det allra bästa och vackraste. Ibland gör hon för mycket, därför arbetar hon nu mest med att skapa redskap för alla dem som söker. Som att ge ett fisknät till hungrande – i stället för fisk!

Text: Lena Brorsson Alminger
Foto: Lena Brorsson Alminger

Jag kommer in till Serafias hem en ullgrå måndag. Men där inne, där inne vilar ljuset – allt är förtjusande! Gamla ting, gamla möbler, kristaller och ljus. Själv är hon förtrollande vacker och vänlig och bjuder på sallad, hemmagjord dressing, hummus och kristallvatten. Vid tallriken ligger ett spåkort. Jag tittar storögt på allt och frågar först om kristallvattnet.

– Det är vanligt vatten som jag låtit stå nära kristaller cirka en timma, berättar hon.

– Alla stenar kan man inte lägga i vattnet för de kan avsöndra kemiska ämnen, men de funkar lika bra i en ring utanför karaffen. Det här är agate och opaler. Agate står för mod, styrka och harmoni. Jag mår själv så himla bra av agate, jag landar, blir lugn och får fokus. Det är min personliga kraftsten.

"Jag är en gullig häxa"

All denna kraft som Serafia bär, hennes skratt, hennes välvilja och hennes utstrålning, inte kan man tro att hon just nu befinner sig i en tid när hon är lite låg. Hon har förlorat en häst och det har varit en del privat. Livet sliter.

Hon har ända sedan barnsben varit medial och haft kontakt med andra världar. Som liten västkustflicka kunde hon känna att hon talade med havet och var vän med de solvarma klipporna. Allt fanns där, vidöppet. Kanske för öppet.

Alla viskningar, känslor, drömmar och röster kunde bli för mycket för den lilla flickan vid havet. Men som med alla gåvor, lär man sig ofta att hantera dem och då kan de bli till något stort.

LÄS ÄVEN: Linda Braekhus om att vara häxa: Jag har alltid vetat

Hon har arbetat som omtyckt medium, helare, djurkommunikatör och ja – häxa.

– Jag är en gullig häxa, säger hon spjuveraktigt. Jag har en korp på ena axeln och en ängel på den andra.

– Jag gillar att bjuda på mig själv och uppfinna och inspirera. Jag är högkreativ inne i mitt huvud.

SERAFIA-KORTLEK.jpgI dag arbetar Serafia mest med att skapa hjälpmedel som alla kan använda som andliga redskap. Målet är att kunderna ska kunna spå och hela sig själva.

Serafia har skapat 11 orakelkortlekar

Men Serafia behöver också stänga av, vila ut. Hon kan vara helt slutkörd efter en session eller ett medialt möte. Nu arbetar hon mest med att skapa hjälpmedel som helt vanliga människor, som jag själv, kan använda som andliga redskap. Hennes mål är att kunderna ska kunna spå och hela sig själva.

De senaste åren har hon tagit fram 11 orakelkortlekar och det handlar verkligen om att göra allt själv. Skriva budskapen, göra foto- och bildkonst och designa korten.

LÄS ÄVEN: Tarotkort för nybörjare: 3 enkla läggningar att prova

Orakelkort är en kortlek likt Tarotkort, men inte med samma antal kort och utan Tarotlekens symboler. Sedan spår man utifrån samma förutsättningar, det vill säga korten blir ett hjälpmedel för att få svar med hjälp av intuition, änglar och guider.

Någon har kallat Serafia för orakelkortens drottning, för att hon är den i Sverige och Norden som ska ha skapat allra flest lekar. Ja, kanske rent av flest i världen?

Korten ska hamna rätt

– Jag får mycket beröm för lekarna på sociala medier, för att de är lättfattliga och svarar så bra. Det man behöver göra, förklarar hon, är att blanda leken mycket noga, korten ska hamna ”rätt”. Det är bra att med sin energi skapa ett slags vänskapsband med korten, leken är en öppning mot tid och rum.

– Håll i kortleken, känn in den! Den är nyckeln till något magiskt. Sedan är det viktigt att ställa tydliga frågor. Man kan även ställa flera följdfrågor efter den första. Det finns inga rätt eller fel.

LÄS ÄVEN: Bennys bästa tips: 5 sätt att få din andlighet att växa

I alla kortlekar finns utförliga beskrivningar hur man hanterar korten. Hon har skapat kortlekar som till exempel Kristallernas språk (hälsa och välmående), Kontakt (hjälper till att få kontakt med Andra sidan), Drottning Kraka (tar oss till runornas magiska värld) och The Oracle of Seidr (en kortlek på engelska, inspirerad av svensk trolldom). Just nu har hon även skapat ett spel, ett spådomsbräde, som fungerar som sällskapspel för en till fyra deltagare.

– Det är ett själsligt kommunikationsverktyg för medial vägledning, säger hon. Du vet på tjejträffarna, när man sitter och njuter av mat och vänskap, då kan detta spel passa in. Jag brinner för att alla mina produkter ska vara lättillgängliga för alla.

Det räddaste mediet som finns

Serafia driver också sin egen podd, Övernaturligtvis, som legat på flera poddtoppar. Då och då håller hon även livesändningar på Instagram och Facebook. De som umgås med Serafia på nätet känner säkert till en av hennes bästa andevänner – anden Signe!

Allt började en natt för sju år sedan. Serafia behövde gå på toaletten och när hon kom tillbaka för att gå in i sovrummet kände hon ett motstånd i dörröppningen, kände att det stod en ande i vägen!

LÄS ÄVEN: 5 tips till dig som är spökrädd: Så blir du vän med andevärlden

– Jag kände mig iakttagen och blev så himla rädd! Jag är nog det räddaste mediet som finns! Just denna ande såg jag inte med ögonen, som jag kan göra ibland, utan jag kände henne. Sedan tog jag tre sjumilakliv till sängen och drog täcket över huvudet och frågade tyst: Vem är det?

Har mycket kontakt med anden

De båda hade ett samtal där i sovrummet med hjälp av inre bilder, ett språk som med tiden utvecklats och som innefattar bilder på kläder och andra detaljer från gamla miljöer från sekelskiftet.

– Efter denna natt har Signe och jag haft en väldigt tät kontakt, hon är min guide och har nog alltid funnits med mig, men jag behövde koppla upp mig mer för att vi skulle nå varandra.

LÄS ÄVEN: Medial övning: Få kontakt med din andliga guide

– Jag tror att hon och jag levt tidigare liv ihop, jag kan förnimma glimtar av det. Två gånger har Signe även varit med i min podd, men hon är väldigt frispråkig så jag får filtrera!

Men Serafia har fler guider, till exempel en healingguide och två manliga vakter som fungerar som väktare. De senare hade hon nytta av när hon under säsong 3 av tv-programmet Spökjakt deltog som medium.

orakelkortlekar.jpgSerafia har kallats för orakelkortens drottning och många lekar har hon skapat genom åren!

Var med i programmet Spökjakt

Det var år 2021 som hon blev tillfrågad om hon ville vara med som medium i Discovery Plus tv-serie Spökjakt.

– Det verkade jätteroligt och jag tackade ja efter att ha träffat programledarna Jocke och Jonna Lundell. Tv-teamet besökte sex olika hemsökta hus. Takstains gård, Molijans sanatorium, Norrsvedje gästgiveri, huset Blombacka, Verkön och Bogesunds slott. Det var en stor produktion och vi var borta tio dagar i stöten och besökte två hus under varje resa.

LÄS ÄVEN: Varför spökar det mer på hösten?

Det var långa resor och långa arbetsdagar för dem. Eller rättare sagt långa nätter! För det är då man bäst kan fånga andlig aktivitet, när resten av världen sover. Under inspelningarna var Serafias uppgift att tillsammans med spökjägare och alla deras instrument fånga upp andlig aktivitet. Och det hände faktiskt paranormala saker på varje plats!

För att skydda sig själv hade hon med sig ett andligt första-hjälpen-kit med bland annat skyddsamuletter, kristaller och auraspray för att rena auran. Hon tog också med sig olika ting för att under sin egen lilla stund i rutan inspirera tv-tittarna. Saker som kristaller, kortlekar och andebräde. Hela teamet blev 2022 nominerade i klassen tittarnas favoritprogram på Kristallengalan. Och vann!

– Det var väldigt roligt, vi vann över bland annat en populär Netflix-serie!

Läkande att umgås med hästarna

Att vara medium innebär att känna, känna in och vara empatisk. Den förmågan har Serafia massor av. Eftersom hon har egna hästar står hon de djuren mycket nära. Att hela hästar är viktigt för henne och nu när hon inte hinner med så många mänskliga möten finns det ändå tid för hästarna.

LÄS ÄVEN: Hästarna skickar budskap från Andra sidan: "De är inte rädda för döden"

– Hästar är så andliga och mottagliga djur, säger hon. De visar tydligt vad de gillar och om de inte trivs. En del hästar är mer öppna och är lättare att nå, andra har större integritet. Men det brukar nästan alltid gå att nå dem till slut. Deras problem kan handla om smärtor, stress eller saker som hänt i det förflutna.

Kunder kan även boka tid med Serafia och en häst för att hela sig själva med hjälp av hästen. Kunden får då umgås med hästen, pyssla, borsta och fläta. Det är läkande.

Många andliga projekt på gång

Allt som pågår i Serfias huvud ska under det här året bli till tre (!) böcker: En bok om anden Signe, en bok om energiarbete och en om hästar. Tre böcker låter som mycket arbete, kommenterar jag.

– Nej, nej de finns redan här inne, säger hon och pekar på huvudet. Jag ska bara knappa in dem.

Hon har gett ut några böcker tidigare, bland andra den som heter Serafias magi och i den kan man lystet frossa i kristaller, healing, växter, ritualer, ljusmagi, skogsväsen, magiskt vatten, altarbilder … Och så ska hon ju lansera sitt sällskapsspel.

LÄS ÄVEN: Lisas alter ego räddade henne från mörkret: ”Moonica Mac befriade mig”

Och en ny kortlek. Om hon har lediga tider för behandlingar, både för människor och hästar, lägger hon ut det på sociala medier.

– Jag har lite kursverksamhet också. Det är bra när flera kommer samtidigt, då hinner jag med fler. Kurserna kan handla om att styra energier (magi), att använda kort, visualisera eller djurkommunikation.

– Jag tänker så här: Mer spännande vägledning åt folket!

Det här är Serafia

Gör: Energiarbetare. Tar fram andliga redskap till självhjälp, som böcker och kortlekar. Har gett ut elva kortlekar och fyra böcker.
Bor: I Alingsås.
Familj: Fästman, tre egna barn och tre bonusbarn, två hästar.
Namnet Serafia: Hon heter Serafia efter sin mormor. Betoning på sista stavelsen! Serafia kommer från det hebreiska namnet Seraphim som betyder ”den som lyser”. Seraf är en ängel i Gamla testamentet.
Kontakt: www.serafiaskosmos.se
Instagram: serafiandersson
Podd: Övernaturligtvis.

Utveckla din andlighet med Tidningen Näras webbkurser

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.