Linda Braekhus om att vara häxa: Jag har alltid vetat

Redan som barn visste Linda Braekhus att hon var häxa och hade levt tidigare liv. Idag driver hon Häxans hus i Skåne. Här ger hon häxkonsultationer med stöd av änglar och andar samt lär ut hur hon spår i te med hjälp av magi. Följ med Nära på ett besök i Gudinnetemplet!

Text: Kersti Hilding Hansen
Foto: Gugge Zelander

Hos Linda Breakhus finns naturen alltid nära. Hon är nämligen häxa och synsk sedan flera liv tillbaka. På frågan om hur hennes andliga resa startade, blir svaret att det gjorde den dagen då hon föddes.

– Jag har alltid varit häxa. När jag växte upp hade jag kunskaper som gjorde att jag förstod att det var det jag var. När familjen och kompisarna frågade vad jag menade med att jag var häxa brukade jag svara: ”Det var jag förra gången” eller ”Jag kan prata med de döda, med djuren och med alla varelserna i skogen”, säger Linda.

20221207-Linda-Braekhus.jpgHos Linda kan du få veta vad tebladen visar om framtiden.

Var andlig redan som barn

Linda visste redan som barn att hon hade levt tidigare liv. När en lekkamrat ramlade och slog sig så det blödde, då fanns Linda där för att stoppa blodflödet. Sådant var så självklart för både henne och hennes omgivning att ingen ifrågasatte hennes övernaturliga kunskaper. Hon var en andlig rådgivare redan på den tiden och när kompisarna ville leka ”anden i glaset” avrådde Linda dem bestämt. Hon förklarade att kontakten med andar inte var ett partytrick utan en seriös handling som kunde få allvarliga följder om man inte respekterade andevärlden.

LÄS ÄVEN: 10 enkla tips från en häxa: Rensa bort negativa energier

– Min mormor var precis likadan, även min farmor var medial. Morfar var extremt duktig med örter och växter. Han kunde också känna i sin kropp var det fanns vatten utan att ens använda slagruta.

Linda, som under hela sin barndom var vidöppen för magi och häxkonst, växte upp under ett ok som hon inte kunde befria sig ifrån förrän hon fyllt 18 år.

20221207-Haxans-hus.jpgTill Linda och Häxans hus i Skåne är alla välkomna.

Växte upp inom Jehovas vittnen

– Min mamma var Jehovas vittne. Hennes församling menade att det jag höll på med var djävulens idéer.

Så fort Linda blev myndig lämnade hon Jehovas vittnen. Linda är äldst i en syskonskara på fem och så småningom lämnade alla syskonen församlingen. Även Lindas mamma övergav Jehovas vittnen i slutet av 90-talet. Idag är mamman kristen, men öppen för att ta del av Lindas verksamhet inom häxkonst.

– Jag har stöd av hela min familj. De ser saker som andra inte ser, men det är ingen av dem som kallar sig andlig.

LÄS ÄVEN: Emma blev wiccan som 17-åring: Alla bitar inom mig föll på plats

Det blev lättare att vara andligt öppen efter att hon hade lämnat Jehovas vittnen. I samma veva mötte hon sin man, som hon fortfarande lever tillsammans med, och han blev den ventil hon behövde. För honom kunde hon berätta allt, om sina syner, om sin kontakt med andarna och om alla naturväsen hon mötte ute i skogen. Han förstod och han respekterade.

Paret flyttade ut på landet. Linda, som är högkänslig, behövde närheten till skogen. Här kunde hon andas och hon slapp ta in alla känslor från grannarna i hyreshuset.

Linda utbildade sig i häxkonst

Så småningom tog Linda beslutet att utbilda sig till teckenspråkstolk och pedagog. Hon började sedan arbeta som gymnasielärare. På sommarloven ledde hon kurser om naturväsen och år 2000 påbörjade hon en tvåårig utbildning till häxa. Det var en gedigen skola i häxkonst, prästinneskap, fullmåneceremonier, helande örter, kontakt med naturväsen och att leva sitt liv i samklang med naturen.

– Men jag upptäckte snart att jag redan kunde det mesta. Jag hade ju fått mina andliga kunskaper av mormor och andarna, och bar dessutom med mig insikter från mina tidigare liv.

LÄS ÄVEN: Cecilias nära döden-upplevelse: Jag såg planen för mänskligheten

Så snart hon var färdigutbildad häxa startade hon Häxans hus med häxbutik och tjänster som häxkonsultationer, ceremonier av olika slag, trumresor, husrensningar, healing med trumma, spådom i teblad med mera. Runt Linda växte ett andligt nätverk av människor som sökte spiritualitet, precis som hon själv. För några år sedan väcktes idén om att bygga ett tempel – ett gudinnetempel.

20221207-spadom.jpgAndligheten har alltid funnit i Lindas liv.

Byggde andligt gudinnetempel

– År 2021 stod templet klart på en plats som vi gemensamt hade hittat och där det fanns gott om positiva krafter. Det tog ungefär fyra månader att bygga det och vi var 40 personer som hjälptes åt. Människor som aldrig hade byggt något tidigare var med. Det blev en otrolig gemenskap.

Ungefär 400 människor har varit med och sponsrat tempelbygget med tid och pengadonationer. När Lindas butik är öppen då är templet också öppet och alla är välkomna.

– Tanken med templet är att vi ska erbjuda trygga cirklar, med mycket snällhet. Vi håller om varandra, vi gråter, lyssnar, samtalar, trummar eller sjunger. Vi startar ett läkande.

LÄS ÄVEN: Andliga guider hjälpte Theresa under cancern: Det kändes tryggt och kärleksfullt

Det finns en fast cirkel på åtta personer som ses regelbundet i templet. I den systercirkeln kan allt hända. Ibland skapas det i lera, ibland syr de tillsammans, och varje möte innehåller en andlig dimension. Magin är viktig. Här dryftas tunga, djupa bekymmer varvade med mer lättsamma, vardagliga problem. Gänget är helt nakna känslomässigt inför varandra. Det finns inget som inte kan uttalas i gruppen. Alla har olika styrkor och det finns ingen prestige inom templets tolv väggar.

– Det är viktigt att säga att alla som vill är välkomna, alla som har hjärtat på rätta stället, säger Linda.

20221207-Gudinnetemplet.jpgCirka 400 personer har hjälpt till och sponsrat bygget av Gudinnetemplet.

Föreläser om häxkonst

Häxans hus har kontakter över hela jorden. Ibland kommer det långväga gäster för att hålla kurser i templet. Då kör Linda med Robin Hood-taxa, vilket betyder att hon tar tio procent på det som tjänas på kursen.

– På det sättet betalar var och en utifrån det man klarar av. Att vara häxa är att ta ansvar för sitt eget handlande, att vara tydlig med vem jag är. Jag älskar mig själv precis som jag är och på det sättet tror jag att jag blir en bra förebild för andra.

Eftersom Linda är pedagog gillar hon att föreläsa och lära ut. Det finns ett stort intresse inom gymnasieskolorna för häxkonst. Inte sällan blir hon inbjuden att hålla i en religionskunskapslektion. Ibland är intresset så stort att hon fyller en hel aula.

– Det brukar bli roliga diskussioner. Ungdomar har så flexibla hjärnor. De är intresserade av naturen och är öppna för det som berör.

Jobbar med magi

I det tolvkantiga templet är det varmt och skönt. En stor ljusstake i taket kan sänkas ner för att ställas på golvet mitt i salen. På ena väggen hänger en jättelik gonggong och runt om i rummet finns olika trummor.

– En timme innan jag gör en häxkonsultation öppnar jag upp för andligheten. All kunskap finns i min kittel, via den känner jag in människors energiflöden.

LÄS ÄVEN: Bankmannen Fredrik fick ett andligt uppvaknande: Jag har varit rädd för att berätta min historia

Hon vill att de som söker sig till henne ska växa i andlighet och gemenskap. Hon ser det som har varit och hon ser det som kommer. Hon berättar aldrig något om tredje person eller om dödsfall. Men däremot, om hon ser sjukdom, råder hon personen att besöka läkare omgående.

– I templet jobbar jag med magi, de spännande elementen, sejden, häxans redskap, vibrationer, betydelsen av månens och årets växlingar, elementarer, naturväsen, andar och alla andra hjälpare. Allt för att hitta vilka vi själva är i förhållande till allt annat. På det sättet kan vi skapa oss ett liv som är mer i samklang med de vi är på riktigt, innerst inne, avslutar Linda.

Linda Braekhus
Ålder: 49 år.
Familj: Man, två vuxna döttrar, ett barnbarn och ett till på väg.
Bor: I Henset i Hörby kommun i Skåne.
Gör: Häxa, håller cirklar, spirituell konsultation, healer, föreläsare.
Kontakt: 0723-219 802.
Hemsida: www.haxanshus.com

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.