10 enkla tips från en häxa: Rensa bort negativa energier

Alla kan bli häxor och sprida ljus över världen med hjälp av magi. Det menar häxan Juliet Diaz, aktuell med boken Häxkonst. Här får du hennes 10 bästa tips på hur du rensar bort negativa energier.

Text: Anna Flodberg
Foto: Shutterstock

Juliets 10 tips för att rensa bort negativa energier

Många går runt och bär på oönskade energier som inte tillhör dem. De kan påverka humör, tankar och handlingar. Gör därför rensningar regelbundet. Här får du några förslag, från Juliet Diaz.

1. Renande rök

Du kan göra energirensningar på dig själv och din omgivning med hjälp av rök från örter, harts eller rökelse med renande eller fördrivande egenskaper. Det kan till exempel vara palo santo, yerba santa, rosmarin, sandelträ, gråbo, drakblod, bärnsten, cederträ, myrra, kopal och olibanumharts. Öppna minst ett fönster så att oönskade energier kan sippra ut och positiva energier kan flöda in.

LÄS ÄVEN: Krossa negativa tankar: 5 enkla tips

2. Kalibreringssprej

Vill du inte ha in rök kan du i stället spreja en renande brygd i hemmet. Blanda örter eller harts som har rätt egenskaper med eteriska oljor. Det doftar underbart. Använd eteriska oljor som avlägsnar negativa energier – exempelvis sandelträ, lavendel, olibanum och patchouli. Blanda med vatten och en tesked alkohol, till exempel vodka. Du kan även spreja den här renande brygden över din kropp.

3. Ställ ut saltskålar

Ställ ut skålar eller burkar i hörnen av rummet du vill rena – det spelar ingen roll om det är högst upp i en hylla. Låt stå i ett dygn innan du tar bort dem och slänger saltet. Salt drar åt sig negativ energi, så du kan även bada med salt. Häll då fem deciliter havssalt eller himalayasalt i badet – undvik bordssalt eftersom det kan irritera huden.

4. Ring i klockor

I en häxas hem måste det finnas en pingla eller ett vindspel till hands. Klockornas vibrationer rensar bort negativa energier och skapar ett flöde av positiv energi som för nytt liv till platsen. Det går också bra att hänga små bjällror och vindspel utanför huset eller på dörrhandtag. På platser där du känner av stagnerande energi och där negativa händelser, exempelvis bråk, ägt rum är det en bra idé att dagligen ringa i en klocka.

5. Öppna fönstren

Öppna gardiner och fönster, häxor! Vi är faktiskt inte vampyrer! Släpp in lite ljus, låt Moder Jords läkande energier komma in. Låt vinden svepa genom ditt hem och hålla i gång det vackra flödet.

6. Lyssna på musik

Att spela musik som man känner en koppling till och som talar till en är ett bra sätt att hålla sina energier högvibrerande och skaka av sig negativitet som tagit fäste i kroppen. Känner man att man släpar omkring på jobbiga, gamla eller negativa energier rekommenderar jag pigg och upplyftande musik.

LÄS ÄVEN: Svart turmalin: Skyddar mot onda krafter

7. Omge dig med växter

Växter är magiska. De har inte bara förmågan att rena luften, fylla ditt hem med vår moders läkande krafter och kärlek och får din själ att vibrera av toner, de stänger även ute negativ energi. De är naturens beskyddare. Använd till exempel orkidéer, jasminblommor, kaktusar, ampelliljor, rosmarin, basilika och vinruta.

8. Skydda dig med vitlök

Människor har länge förstått att vitlök har rensande egenskaper. Häng ett knippe vitlök utanför dörren för att hålla borta negativa energier och oönskade andar. Bär med dig en klyfta i plånboken eller väskan (slå in den i lite folie eller tyg först).

9. Lägg ut kristaller

Att ha kristaller med skyddande egenskaper i hemmet och bära med sig dem när man går ut är ett bra sätt att skydda sig och fördriva negativ energi. Du kan lägga dem var som helst, på fönsterbrädor, soffbord, hyllor och på trösklar, i krukor och under sängen. Bra för beskydd är svart turmalin, rökkvarts, obsidian, turkos och labradorit.

10. Skapa en energisköld

Vi har alla förmågan att skapa en personlig energisköld. Det finns flera metoder och flera olika slags sköldar, men min favorit är den enkla ljusskölden som har både läkande och skyddande egenskaper.

LÄS ÄVEN: Hur påverkas du av negativa händelser?

 

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.