Andliga guider hjälpte Theresa under cancern: Det kändes tryggt och kärleksfullt

Ett cancerbesked. Det lämnar den drabbade och alla närstående med tusen tankar, rädsla och oro. Går det att se något ljus mitt i allt mörker? Theresa Lilja fick besked om bröstcancer och insåg snart att hon fick vägledning av sina andliga guider. Tack vare dem tog hon sig igenom alla behandlingar med kärlek som utgångspunkt.

Text: Jeanette Lindstammer
Foto: Privat

Man kan inte tro att Theresa har gått igenom en svår och smärtsam period i livet. Hennes positiva synsätt på livet smittar av sig och hon berättar med varm röst om sina upplevelser och tankar.

– Allt började en dag när jag lyssnade på radion, berättar Theresa. De pratade och nämnde ordet ”Avalon”. Det etsade sig fast i mig och varför det gjorde det skulle visa sig senare när jag började lyssna på en podd från Australien. Kvinnan som pratade i podden hade kurser om andliga guider och jag bestämde mig för att gå den kursen.

– Då fick jag en förklaring till varför ordet ”Avalon” blivit så viktigt för mig. I hennes hemadress ingick nämligen precis det ordet. För mig var det ett tecken att hon skulle vara min mentor, berättar Theresa.

Under den här perioden började Theresa drömma mycket och skrev ner sina drömmar i en dagbok. Ur drömmarna kunde Theresa förstå att hon behövde jobba med sig själv, hon har alltid varit kritisk och hård mot sig själv.

– Det var många måsten som jag försökte leva upp till och vad jag trodde förväntades av mig. Jag glömde bort mig själv och vad jag tyckte vad roligt att göra.

Eget ansvar för vårt mående

Under en kurs på Orust lärde Theresa sig att sätta ord på saker hon inte kunnat tidigare. Saker inom henne kom upp till ytan och bearbetades.

– I mitt fall handlade det om att få ur mig saker som hänt i min uppväxt, att förlåta och att också få bearbeta relationer. För mig kändes det förlösande när jag fick ur mig känslor som jag hade tryckt ner under lång tid. Det var oerhört starkt och tryggt att göra det i grupp där de andra bara lyssnade.

– Det var också viktigt för mig att komma till insikt om att vi alltid har ett eget ansvar för vårt välmående. Det är vi själva som måste sätta gränser och ta oss tid för sådant som får oss att må bra. Kroppsligt och själsligt.

Varsel om sjukdom

– I början av 2020 fick jag till mig orden ”mer vatten” och ”känn in ditt hjärta”, säger Theresa.

En dag stod hon i duschen och tog sig över armhålan ner mot bröstet och upptäckte en knöl.

– Innan jag visste vad det var jag hade i bröstet så tog jag kontakt med ärkeängeln Rafael och bad honom skanna av min kropp. Jag blundade och det kändes precis som om något drogs över mig för att läsa av. Det stannade i brösthöjd och för min inre syn såg jag ett svart fält. Det var som att någon hällde trög, flytande asfalt i mitt bröst.

Theresa som hade läst en bok om kroppsskanning visste vad synen betydde.

– Jag förstod att asfalten betydde cancer.

Hon ringde och fick tid till mammografi, ultraljud och biopsi. Och fick reda på att hon behövde operera bort knölen.

– Jag skickade upp en tanke till mina guider när jag satt i väntrummet med en önskan om att jag skulle få operationen inom två veckor. När det sedan blev min tur frågade jag sjuksköterskan hur lång tid det skulle ta innan jag skulle få bli opererad. Då sa hon att det inte skulle ta mer än två veckor. Det kändes bra, för det var en bekräftelse på att jag hade blivit hörd.

20221109-Theresa.jpgNaturen har varit läkande för Theresa.

Tecken från andevärlden

Vid den här tidpunkten började Theresa se små meddelanden, tecken som visade att guiderna var närvarande.

– Jag såg registreringsskyltar med positiva ord som till exempel ”JOY”. Och såg sifferkombinationer som ”111”, som betyder ”en ny början och förmågan att släppa taget och gå framåt”.

– Jag hörde också en tydlig röst på finska som sa: ”Det är inte farligt.”

Det var min mormors röst. Fast hon inte lever på jorden längre så fanns hon med mig.

Theresa fick gå igenom tre operationer och varje gång bad hon i sitt inre om en andlig kirurg som skulle vara med henne under operationerna.

– Jag låg och blundade. Det var som en filmduk framför mina ögon och jag såg en persisk kvinna komma emot mig i en vit rock på ett sjukhus. Hon hette Farah. Jag kände tydligt hennes närvaro.

– Efter min tredje operation såg jag en man med runda glasögon som lutade sig över mig precis som att han tittade till mig, säger Theresa. Jag visste att jag hade hjälp och stöd från andevärlden hela tiden men det var lite speciellt att känna deras närvaro så tydligt. Det kändes tryggt och kärleksfullt.

Efter operationerna fick Theresa cytostatika och till sist strålbehandling.

– Jag valde att se det som en kärleksbehandling som skulle göra mig frisk, i stället för att se det som ett gift som skulle få mig att må dåligt.

Andevärlden fortsatte att vägleda Theresa och visade henne olika livsmedel som kunde underlätta under behandlingen. Bland annat visade de henne ett glas med citronsaft. Det är vätskedrivande och skulle hjälpa till att eliminera giftiga substanser i kroppen.

– Jag detoxade kroppen inför behandlingarna och tog bort socker, gluten, mjölk och rött kött. Detta gjorde jag intuitivt för att ge min kropp de bästa förutsättningarna att läka igen efter behandlingarna, säger Theresa.

När hon skulle börja behandlingarna fick hon till sig att hon skulle ha en lapp i form av ett hjärta med sig och på den skulle det skulle stå ”Pure Love”.

– När jag skulle gå på min första behandling tog jag med mig det rosa hjärtat där det stod ”Ren Kärlek” och ”Pure Love”. Jag fäste den på påsen när jag fick cytostatika, eftersom jag valde att se det som en kärleksfull behandling som skulle göra mig frisk. Det var viktigt för mig.

– Jag frågade sjukvårdspersonalen om jag fick ha lappen på maskinen under strålbehandlingen. Det fick jag och de ville gärna låta lappen sitta kvar. Efter mina behandlingar berättade personalen att hjärtat hade betytt så mycket även för andra patienter. ”Att se ett hjärta när man kommer och ska få sin behandling, det sprider kärlek och hopp” sa de.

– Det kändes så skönt att kunna sprida kärlek och hopp till de andra som går igenom samma process som jag.

Skapade egna orakelkort

Det tog nio månader innan allt var klart. Och det var under de månaderna, när hon var sjukskriven, som kreativiteten exploderade.

– Jag började måla och skriva igen och gjorde allt som jag tyckte var roligt när jag var liten, som jag glömt bort under livets gång. Jag hittade tillbaka till min inre, sanna glädje.

Under denna kreativa process skapade Theresa orakelkort som hjälper dig komma i kontakt med dina inre guider.

– Jag bad mina guider om hjälp med pengar så jag skulle kunna trycka mina kort. Kort därefter vann jag en summa pengar så jag kunde få mina kort tryckta. Du kan alltid få hjälp av dina guider men du måste våga be om hjälp. De finns där för dig och de vill dig alltid väl, säger Theresa.

Vad har du lärt dig av denna berg- och dalbana till resa?

– Självkärlek, säger Theresa. Jag tror att jag behövde den här erfarenheten för att lära mig älska mig själv och stå i min sanning. Det är så lätt att vara hård mot sig själv i den stressade värld vi lever i med alla måsten och ideal. Jag har lärt mig att lyssna till min intuition och mina guiders vägledning. Jag har gjort en holistisk hälsoresa fast jag valde en traditionell behandling.

– Det har varit en lång väg som har gett mig så mycket. Möjligheter har öppnats på så många plan och jag fortsätter lita till min vägledning. Jag är oerhört tacksam för mitt liv och det känns nästan som att jag har fått en uppgradering.

– I dag har det blivit en livsstil för mig att konsultera mina guider inom alla områden i mitt liv, samtidigt som det är jag själv som styr och bestämmer mitt liv.

ORAKELKORT.jpgNär Thersa var sjukskriven blommade kreativitet och hon skapade sina egna orakelkort.

Theresa tipsar: Så får du kontakt med dina andliga guider!

När vi börjar leva från hjärtat blir det lättare att komma i kontakt med våra guider eftersom vår frekvens är högre då. Är du inte van att meditera så börja med några minuter och öka efterhand. Meditation kan också vara att gå i naturen, diska eller lyssna på musik.

När vi börjar lyssna inåt hittar vi vår egen sanning. Men du måste be om hjälp, dina guider kan inte gå emot din fria vilja. Guiderna ger dig vägledning sedan är det upp till dig vad du gör med den.

De kommunicerar väldigt subtilt, så förvänta dig inte att de står och skriker i ditt öra. Det är snarare som en fjäderlätt strykning över din kind. Är man inte uppmärksam så är det lätt att missa. När du däremot visar att du vill kommunicera så kommer de göra allt för att nå fram till dig.

  • Det första du behöver göra är att hitta din själs frekvens. Hur skulle du beskriva din personliga energi? Är den rolig, lugn, barnslig, humoristisk eller något annat? Hur är du när du är ditt bästa jag? Hur försätter du dig i den frekvensen? Du kanske behöver dansa, sjunga, lyssna på musik, ta en promenad i naturen eller måla.

  • När du har upptäckt din frekvens, börja med att ta några djupa andetag och lugna ditt sinne. Föreställ dig att du ska uppåt för att möta dina guider. När du hittar den frekvensen som resonerar med dig så är det som att du hittar en radiokanal. Du hittar den genom att lära känna dig själv och din energi.

  • När du nu har hittat din frekvens, sätt dig bekvämt och blunda. Be tyst om att dina guider från den högsta frekvensen av ljus och kärlek ska ta kontakt med dig. Kontakten kan vara väldigt subtil. Alla upplever inte något i början. Ha en anteckningsbok nära dig så att du kan skriva ner det du upplever. Ingenting är obetydligt. Det kan vara en känsla, en tanke, en fysisk förnimmelse, en doft eller liknande. Fortsätt att öva kontinuerligt och du kommer att märka hur dina guider närmar sig dig.

  • Min erfarenhet är att de närmar sig via de sinnen som du är mest mottaglig genom: klarseende, klarhörsel, klarvetande, klarkännande. För mig är det huvudsakligen via klarseende och klarhörsel. Begränsa inte dig själv utan låt alla intryck komma igenom. Släpp alla förväntningar, ha tålamod och tacka dina guider när du är klar!

Det här är Theresa
Ålder: 47 år.
Bor: Göteborg.
Familj: Särbo och två vuxna barn.
Yrke: Koordinator och pedagog.
Intressen: ”Utveckla min andlighet, holistisk healing, kost, träning, måla, skriva, vänner och familj.”
Andlighet för mig: ”Att leva ett liv i glädje och vara sann mot mig själv samt följa min intuition.”
Instagram: @theresa_tunes_in

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.