Tarotkort för nybörjare: 3 enkla läggningar att prova

För en nybörjare kan tarotkortens värld kännas överväldigande, om man ska fördjupa sig i kortlekens uppbyggnad. Men du som är nyfiken och vill lära dig kan faktiskt börja utforska tarotkortleken på ditt eget sätt!

Text: Paulina Holkenberg
Foto: Getty Images

Om du är intresserad finns det massor att lära sig om tarotkortens historia och uppbyggnad, hur korten är indelade och vad de står för. En del kortlekar kommer även med ett häfte som du kan följa och lära dig av. Men du kan också använda din intuition för att lära dig din tarotkortlek.

Gör så här:

1. Ta fram din kortlek och plocka fram ett kort i taget.

2. Skriv ner varje kort i en anteckningsbok och därefter dina egna sinnesförnimmelser kring kortet.

3. Titta på kortet och skriv ner det första du ser. Vad tänker du när du ser kortet? Ser du några detaljer i kortet som kan berätta något mer? Vilka färger ser du? Säger några bokstäver eller siffror dig något? Vad får du för känsla när du ser kortet?

4. Gå igenom hela kortleken och anteckna hur du tolkar varje kort.

5. Boken kan sedan vara till hjälp när du ska göra en tarotläggning.

6. Det finns massor av olika sätt för hur du kan lägga korten. Här får du några enkla tips!

LÄS ÄVEN: Tarotvägledaren Elin: Jag kände igen korten från ett tidigare liv

Så gör du en enkel tarotläggning

Version 1:

Bestäm hur många kort du ska dra och lägg de i en ordning som känns bra för dig. Det kan till exempel vara som en pyramid. Innan du drar korten ställer du en öppen fråga. Exempelvis ”Hur skapar jag de bästa förutsättningarna för dagen?” eller ”Vad ska jag göra för att komma vidare i min personliga utveckling?”.

tarotlaggning-1.jpg

Version 2:

Du kan också lägga upp tre kort, ett i taget. Det första symboliserar det som har varit, det andra det som är nu och det tredje står för framtiden. Fråga vad du behöver fokusera på!

tarotlaggning-2.jpg

Version 3:

Lägg korten i en ”solfjäder”, blunda och låt handen sväva över. Fokusera på en fråga. Känn in vilket kort du fastnar vid. Låt din själ leda dig till rätt kort. Kanske upplever du värme i handen eller att det ”bubblar”. Ta upp det kort som tilltalar dig och tolka det.

tarotlaggning-3.jpg

 

Prova en av våra webbkurser:

Ehva Löpp lär dig automatskrift

Olika sätt att spå med Pierre Hesselbrandt

Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt lär dig om kristaller

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.