Tarotvägledaren Elin: Jag kände igen korten från ett tidigare liv

Elin är endast 30 år, men besitter mycket kunskap om tarotkort och andlighet i största allmänhet. Hon menar att hon får hjälp av sitt högre jag och om vi bara lyssnar så får vi så mycket hjälp i vår vägledning. I ”Tarotpodden” får du som är intresserad av tarotkort många spännande svar!

Text: Lena Brorsson Alminger
Foto: Lena Brorsson Alminger

Jag träffar tarotvägledaren Elin Karlsson utanför den majestätiska kyrkan som kråmar sig mitt i Skövde och som passande nog är uppkallad efter helgonet S:ta Elin. Himlen i Västergötland är blåklocksblå med vita slöjor och Elin är späd, nästan eterisk, som om det fördolda tar mer plats i henne. Hon kan tolka den fysiska världen med hjälp av det bortomvärldsliga, men också med sina älskade tarotkort.

– Tarot behöver inte alls vara krångligt och regelstyrt, förklarar hon.

Hon har så klart med sig sin kära tarotlek, den som en gång nästan lite blygt sökte sig till henne! Det var när hon för flera år sedan skulle köpa en änglakortlek i en webbshop och upptäckte att där även såldes tarotlekar. Och är det inte i de till synes triviala ögonblicken som det betydelsefulla ruvar? För när Elin av en slumpartad, men också skärrad, ingivelse beställde en tarotlek hände något livsavgörande!

– När jag fick leken i mina händer och började blanda hände det något med mig! Det här hade jag gjort i tidigare liv! Jag som alltid tröttnar så fort på saker kunde inte släppa leken mer.

I detta liv kunde hon ännu inte använda korten, men hon kände igen sig, läste på och lärde sig varje kort enligt de traditionella tarotnormerna, men allt detta släppte hon sedan. Det kändes krångligt och strikt. För det finns mycket regler inom tarot, som olika läggningar, lekar som skall renas eller förvaras på speciella sätt i månljus. Det finns många symboler, en rik historia och många nivåer. För henne blev allt detta för konstruerat och förutbestämt. Elin ville vara fri och tog bort mycket av det som krånglade till det.

– Alla får hitta sin egen stil, var och en ska göra det som känns rätt och för många passar det traditionella.

Konsten att lyssna

– Jag tror på att lyssna, förklarar hon. Lyssna, lyssna, lyssna. Vi är så vana att agera, söka, prata. Jag försätter mig i ett tillstånd av lyssnande. Informationen ska komma genom mig.

– När man lägger tarotkort så lär man sig vad man känner, sedan går man vidare med den känslan. Jag tittar på kortens bilder och siffror och får information, men jag får också hjälp uppifrån av guider och änglar, det finns många i universum som vill nå oss. Högre jag, guider, änglar som vill oss väl. Just den informationen blir som ett lim mellan korten.

Hon beskriver hela processen att lära sig tolka som ett skiffer eller som att lära sig läsa. Plötsligt en dag öppnar sig en rymd, man ser och läser det som tidigare var oläsligt. Det är viktigt att skilja på dagdrömmar, fantasi och intuition, men numera känner hon tydlig skillnad på om hon är uppkopplad eller inte. Detta behöver man träna sig på mycket.

– Jag tror inte heller att det behöver blir bättre med många kort i läggningarna. Själv använder jag oftast bara tre kort och de talar med mig. När jag spår utgår jag mest från nuet. Var befinner vi oss nu, vad behöver vi tänka på nu?

Hon tycker det är mer knepigt att spå framtiden, för hon tror inte att tiden alltid är linjär eller att allt är förutbestämt. Inget är hugget i sten.

– Om jag får information om framtiden, vad skulle jag göra med den? Tid och rum existerar inte som vi tror det, filosoferar hon, om du har ett minne och går in i det minnet så är du ju i minnet samtidigt som du är i nuet. Det finns flera parallella existenser. Ja, jag funderar mycket på det omöjliga …

Fann sin plats

Som litet barn såg hon ofta spöken och det tycker hon inte alls är konstigt, det gör väl alla, undrar hon förvånat.

– Jag var jätterädd då, paniskt rädd, så rädd att jag inte ens kunde skrika, när det stod folk i mitt rum. Jag berättade nog aldrig om det för någon, ville väl inte belasta de vuxna med det. När jag blev vuxen fick jag förståelse för vad det var. Men mitt stora andliga uppvaknande kom när jag senare i livet provade healing.

Elin hade haft en tung period och ville testa healing och det oerhörda var inte vad som hände med själva helandet, utan att hon kände vad helaren gjorde, kunde känna hur energierna rörde sig i kroppen. Hon hade ovetandes landat på en plats i livet och det var utan återvändo, hon kastade sig in i nästan allt som fanns i den paranormala världen: Kanalisering, samtal med änglar, trollbord, andekontakt, pendel, healing … Och så en dag köpte hon den där tarotleken.

Startade tarotpodden

Sommaren 2019 startade hon sin egen podd, ”Tarotpodden”, som har utvidgats till att handla även om andra andliga ting. Var eller varannan vecka lägger hon ut ett nytt avsnitt.

– Jag sökte mycket efter poddar om tarot och fann ingen på svenska, så jag startade en egen och det är det roligaste jag har gjort. När jag gör mina avsnitt är jag kanaliserad, det är inte jag som talar utan det kommer från ett högre jag, det kommer automatiskt. Jag har sagt så smarta saker, att jag knappt kan tro det själv, skrattar hon.

Vi dricker upp det sista av smoothien vi köpt och kyrkans mäktiga skugga har flyttat sig en bra bit. Hon berättar i förbigående om en magisk sak som hände strax innan tidningen Nära hörde av sig till henne.

– Jag fick till mig att Nära skulle skriva om mig, men det kändes overkligt, varför skulle någon skriva om lilla mig? Jag berättade det för en vän som skrattade, men samma dag fick jag mejl från chefredaktören!

Elin lägger upp tre kort för mig. För min skull. De tre korten representerar dåtiden, nuet och framtiden. Bredvid ligger tre kristaller som ska göra henne mer fokuserad. Tiden skälver.

Hon börjar berätta vad hon får till sig. Först verkar det lite allmängiltigt, men ganska snart slutar jag nästan att andas. Hon berättar saker ur mitt liv, om det jag drömmer och om mitt smärtsamma epicentrum där så mycket förtvivlan just nu slåss om min uppmärksamhet. Hon sätter ord på allt jag bär som knappt någon vet. Jag blir gripen och oerhört hoppfull, som om jag delar det som är svårt med något annat. Som om jag inte är ensam. Som om livet står på min sida.

Det här är Elin

Ålder: 30 år.
Bor: Utanför Tibro.
Familj: Två döttrar, sex och tre år.
Gör: Tarotvägledare, intuitiv healer, personlig assistent och tandhygienist.
Intressen: Allt som är magi och häxeri.
Andlig upplevelse: Första kontakten med healing och en regression som förklarade så mycket.
Kontakt: Elin spår nästan alltid på distans, hemifrån sitt lilla rödmålade hus utanför Tibro, för att hon vill vara i sin egen energi.
Mejl: elin@kristallklar.se
Hemsida: www.kristallklar.se
Podcast: Tarotpodden

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.