Yoga är förening mellan ande, kropp och själ

Idag, den 21 juni, är det Internationella yogadagen! Yoga hjälper oss att finna balansen mellan kropp och själ, att andas djupt och komma till ro. Men vet du när den bästa tiden att utöva yoga är? Och vad är egentligen saltyoga? Här ger Nära dig fakta om träningsformen!

Text: Tidningen Nära
Foto: Shutterstock

Visste du...

... att bästa tiden att utöva yoga är på morgonen. Men kom ihåg att vissa positioner lämpar sig bättre vid en senare tid på dygnet, eftersom en del är mer energifyllda.

... att det finns saltyoga? Salt är naturligt läkande och har rengörande effekter. Genom att vistas i ett rum täckt av salt från golv till tak töms lungor och kropp på gifter och ersätts med ren, frisk luft. Salt innehåller även negativa joner som har en positiv inverkan på nervsystemet. Saltyoga i Sverige hittar du på Stockholm Saltrum som håller till i Stockholm. Mer information hittar du på stockholmsaltrum.se, 08-650 90 05.

... att yoga stärker immunförsvaret. Yoga hjälper till att stärka en viss typ av blodceller samtidigt som kortisolnivån i kroppen sänks. Kombinationen gör att bakterier har svårare för att angripa kroppen. Bra i förkylningstider! 

... att det finns hundyoga? Ja, många yogautövare kan säkert känna igen att våra fyrbenta kompisar gärna vill vara med när vi utövar yoga. Varför inte yoga tillsammans med din hund? Genom att utöva hundyoga kan du stärka det själsliga bandet mellan dig som matte eller husse och din hund och samtidigt bidra till att din hunds stressnivå sänks. Läs om Charlotta Berglund som är utbildad medicinsk yogaterapeut och håller i yogapass som är till för både ägare och hund.

... att "Namaste" betyder jag bugar till dig? "Nama" betyder båge, "as" betyder jag, och "te" är du. Namaste!

Källa: YogajournalStockholm Saltrum 

Fler artiklar

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.