Se dina ansikten från tidigare liv!

Tänk att kunna se hur man sett ut i tidigare liv! Men, kan det verkligen funka…? Javisst, säger vårt medium Benny Rosenqvist. Han har själv testat. Och mötte 40 ansikten under en dryg timme. Det här kan alla göra, menar Benny. Så prova du också – om du vågar.

Text: Benny Rosenqvist
Foto: Getty Images

Övning: Se dina tidigare ansikten

1. Ta ett vanligt stearinljus och håll det i din högra hand. Gå in i badrummet. Släck belysningen och tänd stearinljuset. 

2. Nu ställer du dig framför spegeln. Titta på ditt ansikte i spegelbilden. Håll ljuset högt upp så att du ser ditt ansikte tydligt. Se nu djupt och stilla in i vänster öga, koncentrera dig på pupillen och ha ögat så stilla du kan. Med ditt högra öga ska du samtidigt ha koll på hela ditt ansikte.

3. Andas nu lugn och skönt och bara var i din djupandning. Fortsätt hela tiden att titta in i ditt vänstra öga, samtidigt som du håller koll på hela ansiktet i spegelbilden. Successivt kommer nu ansiktsbilder från tidigare liv. Kanske har du varit en man utan tänder? Eller en kvinna med vårta på näsan? Kanske ser du ett barn? Ibland stannar en ansiktsbild kvar lite längre. Ibland växlar det fortare mellan olika ansikten. Det du upplever är en resa i dina tidigare liv och utseenden.

LÄS ÄVEN: Så vet du om du träffar andar i dina drömmar – Benny Rosenqvist förklarar

Benny Rosenqvist: "Jag såg 40 ansikten på en timme"

Jag har själv testat detta och tyckte att det var väldigt fascinerande. Första gången var 26 år sedan, vi hade ett badrumsskåp med speglar. Jag gick in i badrummet och var själv lite skeptisk till om jag skulle få se någonting. Jag tittade på klockan precis innan jag började för att se hur länge jag skulle vara i tillståndet.

Jag gjorde hela proceduren, koncentrerade mig verkligen på vänster öga och gick in i pupillen och kände då att något hände i mitt inre.

Sen tittade jag med höger öga på ansiktet och efter bara en liten stund så såg jag en man med enorma rynkor under ögonen, hängande ansikte och väldigt rynkig panna. Han var tunnhårig och håret stod rakt upp. Jag tänkte: ”Herregud, vem är det?” Men jag såg fortfarande mina egna ögon i mannens spegelbild!

Sedan ändrades bilden om till en vacker, ung kvinna där blicken var exakt densamma men ansiktet var ungt och slätt. Jag kunde förnimma att det var en väldigt mörkhårig kvinna med håret i knut, två pärlor som örhängen. Jag har själv aldrig haft hål i öronen.

LÄS ÄVEN: Lasse Hallström tog hjälp av Benny Rosenqvist: Tack vare honom har allt blivit glasklart

Sedan ändrades det till runt 40 olika ansikten i snabb följd. Vissa gick så fort att jag knappt hann notera hur de såg ut. Näsform och näsans storlek ändrades, ansiktet var smalt ibland och brett ibland. Det var vuxna ansikten och barnansikten.  När jag tittade på klockan efteråt så hade jag stått där i en timme och 20 minuter!

Ibland har detta även hänt mig när jag tittat på vänner och fokuserat på deras ögon, gått in i deras ögon djupt när vi suttit och diskuterat. Då har deras anletsdrag ändrat sig och jag har sett andra ansikten i deras. Då har jag beskrivit för mina vänner vad jag har sett. Deras tidigare liv.

Fler artiklar

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.