Så vet du om du träffar andar i dina drömmar – Benny Rosenqvist förklarar

Har du träffat andevärlden i en dröm? Du kanske tror att du gjort det, men tvivlar. För även om vi innerligt gärna vill att det var just det som hände, hur kan vi vara säkra på att det var mormor som hälsade på? Mediet Benny Rosenqvist lovar dig att om en ande kommit till dig i drömmen, då glömmer du det aldrig!

Text: Benny Rosenqvist & Madeleine Walles
Foto: Shutterstock

De gånger jag träffat min mormor i en dröm har det varit självklart att det verkligen var hon som kom, säger vårt medium Benny Rosenqvist. Dessa möten är på flera sätt annorlunda än en vanlig dröm. Benny säger inte att de äger rum i himlen, utan kallar det i stället väntrummet, ett besöksrum där vi träffar andevärlden. Vi jordmänniskor lämnar kroppen och båda gör en själslig resa, en astralresa. Oftast är det andevärlden som tar initiativet. Det är vad Benny själv har upplevt, och vad han hört från andra under hela sin karriär som medium.

I vilka sammanhang kommer de på besök?
– Kanske när de är oroliga för dig. När de känner att du är i fara, då du inte lyssnar på dig själv eller tar hand om dig. De kan komma när det gäller att ta ett stort och viktigt beslut om ett jobb eller ett husköp. De kan med sin närvaro ge det stöd och den kärleksfulla vägledning vi behöver för att inte blir vilsna. Vi får veta att de finns där och ger oss samma stöd som de alltid har gjort.

Aktuellt: Gå på storseans med Benny i november

– Så var det när jag skulle köpa mitt stora hus. Det handlade om mycket pengar, men jag fick signalen ”Benny, nu begränsar du dig, du klarar det här”. Det gjorde jag ju. De vet vem vi är, känner oss väl, därför kan de stötta oss mycket. Jag hade en klient som berättade att hon blev varnad för en olämplig partner. Hon hade blivit förälskad i en man via nätet och när han började be henne om pengar blev hon varnad av sin döde make. I drömmen såg hon hans höjda ögonbryn och fick budskapet: ”Nu får du skärpa dig!”

Men det behöver inte handla om att de kommer med budskap, förtydligar Benny.

– De kanske bara vill visa kärlek, eftersom vi lätt glömmer bort att de är runt omkring oss. En påminnelse om att när vi behöver en hand, så finns de där. Då kommer de och ler milt, visar upp en frisk kropp så att vi ska förstå att de har det bra nu. De är fria från smärtor och oro på Andra sidan. Ibland visar de sig tillsammans med andra från andevärlden så att vi ska veta vilka de umgås med.

LÄS ÄVEN: Hur länge ska jag vänta innan spådomen slår in? Benny Rosenqvist svarar

Men om anden är allvarlig, vad betyder det?
– Kanske anden är bekymrad för att du inte riktigt tar hand om dig, att du stressar för mycket eller slarvar med dig själv. Men de är aldrig arga på oss, bara bekymrade.

Hur kan vi vara säkra på att det inte bara är en vanlig dröm?
– Du har en känsla av att detta är så verkligt, säger Benny. Som att de är levande och vill säga: ”Jag är inte död, jag lever någonstans men inte tillsammans med dig.”

– Upplevelsen är annorlunda än en dröm. Du är närvarande, inte drömmande. Det kan kännas som att du pratar med anden, så som du gjorde när den personen levde. Det är också vanligt att man hör den anhörigas röst. I vissa fall hör du enbart en röst i drömmen, ser inte personen men känner igen vem det är. Jag har själv en vän som var tio år när han gick bort och han kommer med budskap som har med nuet att göra men låter som den pojke han var då. Jag hör rösten tydligt som från en högtalare.

Ingen kropp att krama

Att möta en älskad vän eller familjemedlem i drömmen väcker förstås längtan efter att krama om den. Men även om vi ser dem i kläder, finns det ingen kropp under.

LÄS ÄVEN: Benny Rosenqvist: Andra sidan är en skola mellan liven

– De är genomskinliga och du kan inte krama den ande som kommer. Kroppen har de lämnat, de visar en kropp bara för att vi ska känna igen dem. På Andra sidan är vi bara en energiboll och läser av varandra
energimässigt, förklarar Benny.

Minns det tydligt efteråt

Många som har mött andar i drömmen upplever att de kommer i en spiral, som i en tromb. Det är inte alls konstigt, förklarar Benny, för detta är en omvänd energi mot när vi åker till Andra sidan.

– All energi går som en spiral. När vi dör åker vi upp i en spiral, ungefär som i en tromb. Energin går i cirklar. Upplever du att personen i din dröm kommer på det här sättet är det absolut ett tecken på att du haft andebesök!
Benny har hört många berätta om andebesök i drömmen och alla intygar att det varit helt fantastiskt.

– De har varit väldigt uppfyllda av det som hänt, men de lägger samtidigt till: ”Jag hoppas att det var sant, att jag verkligen träffade den här personen.”

– Det är så lätt att gå upp i huvudet och börja ifrågasätta. Gör inte det! Lita på vad du upplevt för det bevisar hur nära oss andevärlden är, att de har koll på oss och att vi är älskade och skyddade. De iakttar vår vardag och går in när vi behöver.

Det är en tunn vägg mellan oss på jorden och Andra sidan, förklarar Benny. De som lever där är ofta närmre oss nu än när de levde, kanske för att de inte är i kroppen utan kan resa mellan världarna själsligt.

LÄS ÄVEN: Hemma hos Benny Rosenqvist: Det spökar i huset – allra mest i kylskåpet

– Det är stort att få andebesök, säger Benny. Och viktigt! När det har hänt, glömmer du det aldrig. Du kommer ihåg vad de har sagt, vad de ville, hur de såg ut.

– Det är få drömmar vi minns långt efteråt, men andebesöken minns vi i åratal. Det är det som är skillnaden och beviset på att det är något annat än en dröm. Så förkasta inte upplevelsen, ta vara på den! Det är en gåva, en kärleksförklaring från Andra sidan. Kan det vara vackrare än att få träffa någon vi inte trott att vi skulle få se igen!

Det är som en seans som du själv får uppleva, förtydligar Benny. Du ser det han, som medium, ser i seansen.

– Men andevärlden behöver inte ge dig lika många budskap för att du ska förstå, du vet ju redan vem det är!

Gå en av Benny Rosenqvists webbkurser:

Benny lär dig meditera

Benny lär dig om healing

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.