Balansera ditt pannchakra – slipp mardrömmar och problem med minnet

Är pannchakrat i obalans kan det visa sig på flera olika sätt och påverka dig mer än du kanske tror. Du kan bland annat få huvudvärk, problem med minnet och drabbas av hallucinationer. Här får du lära dig att balansera pannchakrat.

Text: Paulina Holkenberg
Foto: Shutterstock

Om: Placerat mitt i pannan strax ovanför våra ögon.

Står för: Den mentala delen av oss själva och är kopplat till våra drömmar, vår självmedvetenhet, våra tankar och vårt minne. Det här chakrat är kopplat till vår intuition, vårt sjätte sinne.

Sanskrit: Ajna.

Färg: Indigo.

Balans: Du har lätt för att komma ihåg saker, har god självinsikt och tar kloka beslut. Är du i balans i detta chakra har du lätt för att få kontakt med ditt högre jag.

Obalans: Om du har obalans i pannchakrat kan du ha mardrömmar, hallucinera och ha svårt för att minnas saker. Du kan ha problem med att lyssna på din intuition och ta sunda beslut. Du kan också få huvudvärk, problem med ögonen och uppleva förvirring.

Kristaller som balanserar: Lapis lazuli, bergkristall, sodalit och labradorit.

LÄS ÄVEN: Så balanserar du dina chakran med kristaller

Oljor som balanserar: Rosmarin, pepparmint och sandelträ.

Yogapositioner som balanserar: Delfinen och barnets position.

Tips!
När du ligger i barnets position kan du prova att massera pannan i mattan genom att försiktigt vrida huvudet från ena sidan till den andra. Det är både skönt och stimulerar tredje ögat!

Här kan du läsa mer om våra olika chakran och hur du balanserar dem

Fler artiklar

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.