Chakrabalansering med kristaller & pendel: Så gör du

När vi upplever obalanser i kropp, sinne och själ, beror det oftast på att ett eller flera av våra sju chakran är undertryckta eller överstimulerade så att energin inte kan flöda fritt. Men med hjälp av kristaller eller pendel kan du få chakrahjulet att återigen snurra fritt.

Text: Therese Blom, Anna Flodberg
Foto: Getty Images, Veronica Eliasson – fotografsmultronstra.se

Balansering med kristaller!

Varje chakras energifrekvens kan matchas med vibrationen i olika kristaller. Genom att ha kristallen i närheten av chakrat/ditt energifält kommer kristallens vibration att hjälpa din egen energi att vibrera i en motsvarande frekvens och därmed få bättre balans. Du kan använda flera olika stenar för varje chakra om du vill, men det räcker egentligen med en. Om du inte har en kristall som ”passar” ett visst chakra kan du alltid använda till exempel en bergkristall eller en golden healer istället.

Så gör du!

Börja med att rena stenarna, till exempel genom att skölja dem under vattenkranen eller blåsa på dem, med intentionen att rensa bort gamla/låga energier.

• Lägg dig bekvämt till rätta. Lyssna gärna på någon lugn musik (det finns också specifik musik som balanserar chakrorna). Placera stenen/stenarna vid respektive chakra, börja nerifrån.

• Fokusera sedan på ett chakra i taget medan du andas några långa, djupa andetag och visualiserar/tänker hur chakrat kommer i balans.

• Gå sedan vidare till nästa chakra och gör likadant. Du kan även tänka att du andas in den färg som chakrat har medan du fokuserar på det. När du kommit hela vägen upp till kronchakrat kan du ligga kvar en stund och slappna av.

• Väck sedan kroppen mjukt till liv genom att röra lite på dig, och känn att du landar medvetet i din kropp igen, fullständigt närvarande i nuet. Rena sedan kristallerna igen på samma sätt som innan behandlingen.

Exempel på passande kristaller

Rot-/Baschakrat: hematit, svart obsidian, svart turmalin, tigeröga
Sakral-/navelchakrat: karneol, orange kalcit, månsten, bärnsten
Solarplexuschakrat: citrin, gul agat, gul aventurin, solsten
Hjärtchakrat: rosenkvarts, grön aventurin, smaragd, grön kalcit, jade
Halschakrat: akvamarin, blå band­agat, turkos, lapis lazuli, celestin
Pannchakrat/Tredje ögat: falköga, ametist, fluorit, lapis lazuli
Kronchakrat: bergkristall, herkimerdiamant, ametist, snökvarts

Få energibalans med pendel

Du kan med en pendels hjälp se hur energin i chakrat snurrar, åt vilket håll samt om det är för öppet (snurrar för fort) eller för stängt (snurrar för långsamt). Pendeln kan också hjälpa till att balansera så att energin i chakrat snurrar i lagom takt. Bäst resultat får du med en pendel som du är van att använda.

Så gör du!

Detta kan göras både stående, sittande och liggande. Bäst är att stå eller ligga.

• Håll ”toppen” av pendelns kedja mellan dina fingertoppar. Det sägs att man ska hålla pendeln i vänster hand om man vill ställa frågor till den och få svar, samt i höger hand om man vill sätta igång energier, som till exempel när man vill göra en sådan här chakrabalansering.

• Håll pendeln i ett ganska avslappnat grepp. Du ska inte få den att börja röra sig med din viljestyrka, utan via din intuition. Håll pendeln ovanför/framför chakrat du vill jobba med. Be pendeln visa hur energin i chakrat rör sig. Tacka den och se till att den stannar.

Be sedan pendeln att balansera upp chakrat, om det verkade finnas någon obalans. Om det inte fanns någon obalans kommer pendeln att stå helt stilla och börjar inte röra sig. Finns det en obalans så börjar pendeln snurra. Den stannar när chakrats energi är i balans.

3 frågor till Therese Blom

Therese är spirituell mentor, ­kursledare och grundare av Svenska healingskolan samt Butik Ametist.

När väcktes ditt intresse för healing och andlighet?
– Jag är intuitiv sedan barnsben och började lära mig healing som 14-åring. Efter det fortsatte jag att förkovra och utbilda mig inom det andliga.

Hur vet man om man har en obalans i sina chakran?
– Det kan ta sig uttryck på olika vis, såväl emotionellt som fysiskt. Om man känner sig i lite obalans så kan man testa att hålla en pendel framför eller ovanför varje chakra och be den visa hur chakrat ”snurrar”. Om pendeln står stilla kan det vara för lite energi i chakrat, och snurrar den väldigt fort så kan chakrat vara för ”öppet”.

Vad kan en chakrabalansering med kristaller ge för resultat?
– Många som använder sig av kristaller känner att de blir mer lugna och jordade och som att de får en liten ”energiboost”. Lite enkelt förklarat så kan man säga att kristallernas vibration och frekvens påverkar vår egen energifrekvens till att bli mer lik stenens. Ungefär som när man håller en vibrerande stämgaffel bredvid en annan, som då också börjar vibrera.

20210409-Therese-Blom-1500.jpg

Tips!

Om du vill lära dig mer om andlighet, chakran och kristaller, kolla in Thereses onlinekurser på www.svenskahealingskolan.se

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.

Fler artiklar

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.