Mobilfri tid räddar Jorden!

Blir du lätt störd av din mobiltelefon när du försöker koncentrera dig? Känner du dig stressad över att inte hela tiden ha koll på vad som händer på dina sociala kanaler? Det finns en lösning på problemet!

Text: Linda Nellfors
Foto: Shutterstock

Att hela tiden vara uppkopplad vet vi kan stressa oss och påverka våra sömnvanor och vår fysiska aktivitet. Men det handlar också mycket om hur vi använder våra telefoner. Som när vi sitter vid middagsbordet eller är på ett möte. Istället för att umgås och lyssna på personerna runt omkring oss, så tittar vi ner på våra mobiler.  

Men det finns en bra applikation som hjälper dig att lägga undan telefonen! Appen heter Forest och är bra att ta till när du behöver fokusera på andra viktiga saker som händer i ditt liv. Istället för att använda telefonen när du umgås med familj och vänner eller lyssnar på en föreläsning, så planterar du ett träd. 

Programmera timern hur länge du vill vara utan telefonen, ett träd kommer då att börja växa i din telefon. Skulle du ta upp mobilen och stänga ner appen innan tiden tagit slut så dör ditt träd! Fortsätt istället att plantera träd och du får en hel skog!

För varje träd du planterar får du poäng. Poäng som sedan kan omvandlas till nya träd. Och till att plantera riktiga träd på Jorden via en trädplanteringsorganisation. Dock finns den funktionen för tillfället bara till Apple. 

Appen Forest är gratis i Google Play men går att uppdatera till fler funktioner för 10 kronor. I Appstore kostar appen 20 kronor. Mer info om applikationen finns att läsa på: www.forestapp.cc

Fler artiklar

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.