Kraftdjur ger oss styrka!

Visste du att det finns djur från Andra sidan som vakar över oss? De kallas kraftdjur och är ofta djur som har fått i uppgift att skydda oss innan de återföds! Kraftdjuren har en förmåga att hålla borta onda andar och energier som inte är bra för oss.

Text: Benny Rosenqvist
Foto: Shutterstock

De flesta djurarter kan vara kraftdjur. Några av de vanligaste är: tiger, panter, kondor, varg och orm. Även krokodil och elefant är ganska vanligt, däremot har jag aldrig hört talas om någon som har spindel som kraftdjur! Kraftdjur behöver inte vara vanliga djur, de finns även som bland annat drakar. Det är ovanligt, men när jag besökte Bali mötte jag en guru vars kraftdjur var en drake.

Alla har kraftdjur

Alla människor har kraftdjur, många är bara inte medvetna om det. Kraftdjuren verkar utan att vi behöver veta om det, precis som våra guider! De skyddar oss trots vår omedvetenhet. Indianer från Nordamerika var först med att tillbe kraftdjur, som de kallade totemdjur, om hjälp och stöd. Det kan du också göra. En god vän till mig berättade om hur hon hade tillbett sitt kraftdjur för att få healing och stöd. Nu ser hon ibland en varg som ligger utanför hennes hus och vaktar.

Vilket kraftdjur du har bestäms genom en överenskommelse mellan dig och andevärlden. Vissa har redan bestämt det innan de kommer till jordelivet. Du behöver inte gå till ett medium för att ta reda på ditt kraftdjur. Svaret finner du inom dig själv. Be om tecken under din meditation, så kommer du få det. Ofta kan du känna igen ditt kraftdjur genom att du dras till ett visst djur. Ni har en energimässig likhet.

 

Olika kulturer kan också ha ett finger med i spelet! Bland samer är det till exempel mycket vanligt med renar eller älgar som kraftdjur. Din personlighet stämmer ofta överens med kraftdjurets. Är du en person som gillar frihet och självständighet, kanske fågel är ditt kraftdjur.

Det kan också vara tvärtom, att kraftdjurets personlighet inte alls stämmer överens med din. Det kan hända om du är i behov av en egenskap som kraftdjuret har. Om du är väldigt stressad kanske den jordnära oxen är ditt kraftdjur. På så sätt blir det en motbalans till din egen personlighet!

Mitt kraftdjur är en puma, vilket stämmer bra överens med min personlighet! En puma är väldigt iakttagande och spanar in sitt byte under lång tid innan det snabbt går till attack. Jag filosoferar mycket innan jag går till snabb attack mot uppgiften jag har framför mig.

Kraftdjuren är personliga

Kraftdjuren är demokratiska, de missar inte någon! Men det finns de människor som har fler än ett kraftdjur. Det är personer som har ett behov av att få mer kraft från djuren, till exempel människor som står djur nära.

Men vi delar inte kraftdjur med andra, som vi ibland gör med skyddsänglar. På så vis har vi alla personliga kraftdjur, vilket gör dem väldigt speciella.

 

Under din livstid på jorden kan du byta kraftdjur. Det är relativt ovanligt att detta sker, men vissa människor förändras eller utvecklas så mycket i sin livsgång att de kan behöva byta. Om du som ung är väldigt fokuserad på din karriär kan ett kattliknande djur vara ditt kraftdjur.  När du sedan lugnar ner dig med åren och börjar trivas bättre med en lugn tillvaro, kanske det är en varghona som vaktar utanför ålderdomshemmet.

 

Några av kraftdjuren och deras egenskaper:

Varg: Intelligenta djur som lever i flock. De har ledaregenskaper, är bra på att kommunicera och på att samarbeta i grupp. 
Orm: Tycker om att jäsa i solen, väldigt känslig för vibrationer och den går hellre undan än att utsätta sig för fara.  
Kondor: Står för frihetskänsla. Är orädd och väldigt självständig.
Björn: Starkt djur som förblir fredligt tills den känner sig hotad.

Fler artiklar

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.