Bli 10 år yngre med ett andligt ansiktslyft!

Dyra ansiktskrämer säljer som aldrig förr och plastkirurgin blir en allt mer vanlig väg att lyfta bort några år från ansikte och kropp. Men du behöver varken det ena eller andra för att känna dig yngre – prova ett andligt ansiktslyft! Per Ola är medium och andlig vägledare och han ger dig lite hjälp på vägen.

Text: Tidningen Nära
Foto: Shutterstock

Det låter för enkelt för att vara sant – men positivt tänkande, leenden och skratt gör dig yngre. Både till utseendet och i själen. När du skrattar använder du otroligt mycket muskler som tränar och stramar upp både ansikte och kropp. Och med ett glatt sinnelag utstrålar du ungdomlig fräschör. Det är mycket det som andlig ansiktslyftning handlar om. Hur du sätter värde på dig själv. Hur mycket kärlek du ger dig. Din inställning och ditt beteende mot andra människor. Och din personliga utveckling i sin helhet, det fysiska, känslomässiga, mentala och andliga. Här kommer tio tips som får dig att känna dig yngre och som ger dig förutsättningar att ha hög livskvalitet på din väg!
 
1.  Ställ dig framför spegeln och säg högt: ”Jag älskar mig”. Säg det fem gånger och gör det varje dag i minst tre veckor. Det spelar ingen roll om du håller med. Bara säg det. Du kommer, när du är klar, att hålla med.


2. Träna på att le mot andra en hel dag. Mot kassörskan, mot P-vakten, mot okända du möter på stan, där hemma… Bara le och känn dig glad. Gör detta experiment ofta. Du kommer att få leenden tillbaka, vilket gör att du känner dig bekräftad.


3. Skratta flera gånger varje dag. Leta efter roliga filmer på Internet, läs roliga böcker, prata och skratta tillsammans med vänner. Ett gott skratt kanske inte förlänger livet, men det blir roligare på vägen och musklerna får bra träning. Alla har skrattrynkor, även yngre personer!

4. Ha en skål med affirmationskort till hands. Varje dag tar du ett kort där det står ett positivt ord eller en positiv mening. Upprepa detta för dig själv medan du läser. Vill du, så ta med kortet i fickan eller sätt det på kylen.


5. Se till att få en stund för dig själv. Andas och följ din andning, landa i dig själv. Tänk på vilken förmån det är att få finnas, att vara en del av allt det vackra omkring dig. Gläd dig åt dina barn, din partner, att du är frisk, att du är värdefull…


6. När du är ledsen – var ledsen. När du är arg – var arg. När du är glad – var glad. Allt är ok, se bara till att du är medveten om vilken känsla som är närvarande. Det minskar din stress och gör dig mer harmonisk.


7. Du är bra som du är. Att vara good enough är fullt tillräckligt. Allt behöver inte vara perfekt - hemma, på jobbet, dina kläder, din frisyr… Släpp taget lite och nöj dig med mindre. Det gör dig gladare, mer avslappnad, vackrare och roligare att umgås med. Dessutom kommer du att få mer gjort!


8. Ät vitaminer, mineraler och Omega 3 varje dag. Du kommer att få färre förkylningar, bli piggare, må bättre, orka mer. Cellerna får näring och klarar sig längre, huden blir finare och friskare… Ett bra komplement till frukt och grönsaker.


9. Sluta klaga. Varje gång du klagar, kritiserar eller skvallrar så förstör du miljön både inom dig och runt dig. Klagande människor mår sämre och är sjukare.


10. Ha ditt eget liv som livsstil och intresse. Du kommer till världen ensam och lämnar den också så (förutom dina guider förstås). Allt där emellan är till låns och på tillfälligt besök under ditt jordeliv. Det är ditt liv du ska leva och om inte DU är intresserad av dig, vem ska då vara det?

Fler artiklar

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.