Näras andliga kryssning 2023: Vår bästa någonsin?

2023 års andliga kryssning är i hamn. Mer kärleksfull och energihöjande än någonsin. För visst behöver vi samhörigheten och tryggheten som Andra sidan ger oss, i en värld fylld av oro. Tack till alla som var med, välkommen att kryssa med oss 2024!

Text: Madeleine Walles
Foto: Sofia Lewerin

Hjärtlighet. Detta vackra ord får sammanfatta Näras andliga kryssning 2023. För det fanns verkligen mycket av den varan i år när Viking Line Cinderella lämnade kaj i Stockholm med kosan mot Mariehamn. Så mycket hjärta på en och samma plats.

Våra profiler Tanja Dyredand och Benny Rosenqvist välkomnade resenärer vid ingångarna och såg till så att var och en kände sig sedd, en god väg att skapa fin gemenskap.

Storseans.jpgMedierna Camilla Elfving, Benny Rosenqvist, Ewa Olsson, Anna-Lena Vikström och Anna Strandlind välkomnade andevärlden på sina storseanser.

En av de tre föreläsare som var först ut att möta publiken, var mediet Ewa Olsson. Inför en fullsatt salong bjöd hon på storseans och förmedlade, som alltid, budskapen från andevärlden med mycket humor.

Tanja.jpgTanja Dyredand trummade in kärleksfulla energier i skärgården.

Näras bästa kryssning?

Energierna på Näras andliga kryssningar är alltid höga, men vi var många som i år kände att det var bättre än någonsin. Det var en harmoni och en kärleksfullhet som överträffade alla tidigare kryssningar. Alla ombord visade stor hänsyn och med några smarta förändringar i arrangemanget var det inte minsta problem med köer till våra föreläsningar.

LÄS ÄVEN: Änglameditation i fem steg: För mindre stress i vardagen

Vi tog också emot många berömmande ord och stor tacksamhet för att vi år efter år gör vår andliga kryssning. Tre glada väninnor berättade att de faktiskt varit med på alla våra kryssningar, ända sedan starten 2013.

Publik.jpgStorseanser kan vara laddade med starka känslor men bjuder också många skratt. Andevärlden har humor!

Det var kul att i år kunna välkomna flera nya föreläsare. Pia J Stengard fångade publiken genom att på ett väldigt begripligt sätt förklara hur hon läser linjerna i våra händer. Elin Hjertqvist berättade om kristallernas magiska kraft och Susanne Schéele visade hur vi använder tarotkort som redskap vid spådom. En leende Björn Dahlman tog på sig den röda näsan och sin lilla blåa hatt och berättade hur han som clown tröstat utsatta barn världen över.

Benny.jpgKärleksfulla budskap förmedlades från andevärlden.

Populära storseanser med Näras andliga profiler

Allt detta serverades parallellt med våra populära storseanser som alltid är fullsatta. Här gavs tröst och väcktes hopp, för även om du inte själv får budskap är det skönt att få ta del av andra människors glädje när budskapen hamnar rätt.

LÄS ÄVEN: Astral projektion: Lämna din fysiska kropp och upplev magi

Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt föreläste om Andra sidan och hur andevärlden är med oss och Fredrik Camp, en bankman från Lomma, berättade om sitt andliga uppvaknande och den spännande resan till att bli medium. Jai Thornell bjöd in till hypnosterapi samt föreläsning om hur vetenskap och andlighet hänger ihop och run-specialisten Thorwald Lorentzon förklarade vid sin föreläsning hur vi kan använda runor i spådom och för personlig utveckling.

Kristall.jpgKristaller i alla dess former lockade Näras läsare i mässan.

I mässan fanns 33 utställare som både sålde andliga ting och erbjöd tjänster som healing, privata sittningar, drömtydning och astrologisk konsultation.

Ja, du hör – det var ett smörgåsbord av magi, värme och hjärta. Allt medan solen strålade över Ålands hav och den stora, trygga båten långsamt tuffade fram genom en vacker skärgård.

LÄS ÄVEN: Aktivera kristallernas kraft: Så väljer och använder du dina stenar

Till nästa år lovar vi att det blir en minst lika härlig kryssning, håll dig uppdaterad i tidningen och i våra sociala kanaler, för du vill inte missa årets mest energihöjande resa – där hjärtlighet är kodordet.

Robert-och-Maria-Wells.jpgParet och artistkollegorna Robert Wells och Maria Wells. visade sin storhet som artister när de med kort varsel hoppade in och ersatte Tommy Nilsson som blivit sjuk. En strålande insats av paret!

Näras andliga kryssning 2024: Save the date

Äntligen har vi ett datum för Näras andliga kryssning – och det blir en helt ny båt! Nyrenoverad med många fina hytter! Dessutom finns det ett stort mässområde och två stora lokaler utöver de mindre lokalerna, så det finns gott om plats. Vi kryssar som vanligt mellan Stockholm och Mariehamn och det blir flera storseanser, föreläsningar och workshoppar – allt på temat ANDLIGHET! Så markera datumen 6–7 oktober 2024 i din kalender. Vi öppnar bokningen inom kort!

Håll dig uppdaterad genom att anmäla dig till Näras nyhetsbrev besök naraevent.se

3 röster från kryssningen 2023

Stark gemenskap. Stor tacksamhet som smittar av sig och gör det mänskliga väldigt vackert. Med dessa fina ord beskrivs Näras andliga kryssning av årets resenärer. Vår rundvandring på båten gav röst åt några av de dryga tusen resenärerna som var med på Viking Line Cinderella!

Lotte Jensen, 65 år, Gotland: ”Jag har lärt mig hur andlighet och vetenskap hänger ihop”

Lotte.jpg

– Detta är min andra kryssning med Nära, jag var med även ifjol och jag uppskattar att jag på en andlig kryssning kan prata öppet om mitt intresse. Egentligen avskyr jag kryssningar, men här fungerar det väldigt bra för det är lätt att få en överblick av vad som finns. Faktiskt mycket enklare än på en jättestor mässa.

– Det jag uppskattat allra mest på årets resa är föreläsningen Andlighet och vetenskap med Jai Thornell. Det gav mig mycket att få lära mer om hur vetenskap och andlighet hänger ihop . Det Jai berättade gjorde mig ännu tryggare i min övertygelse.

– En sak jag reflekterat över är att många som är på båten är kvinnor som var unga på 80-talet och det var ju då allt började med nyandligheten. Men i år är det fler män! Jag tror att andlighet har blivit mer folkligt.

LÄS ÄVEN: Vad är ett mediums uppgift, egentligen? 5 andliga profiler svarar

Susanna Dalla-Santa, 60 år, Degeberga: ”Storseanserna visar tydligt att vi inte är ensamma”

Susanna.jpg

– Jag var med på Näras andliga kryssning för nio år sedan tillsammans med en väninna, nu är vi båda tillbaka för jag har gett henne den här resan i födelsedagspresent. Själv har jag passat på att gå på storseanser eftersom det är intressant att höra när andra får kontakt. Jag har varit på Benny Rosenqvists seans och han är ju klockren i sina budskap. Ewa Olssons storseans var komisk och underhållande och jag har även varit och lyssnat på kvinnan som letar försvunna saker i Nära, Anna-Lena Vikström.

– De här tre seanserna har verkligen visat mig att vi aldrig är ensamma. Alla har vi någon form av kontakt med andevärlden. Det har jag alltid vetat, och här märktes det så tydligt.

LÄS ÄVEN: Fullmånekalender 2024: Ta del av energierna varje månad

Thomas Ekstrand, 58, Vara: ”Det är en poäng med att vi är ombord på en båt”

Thomas.jpg

– Jag fick en väldigt fin julklapp av min fru, en andlig kryssning med tidningen Nära. Reaktionen? Jippie! Och nu är jag här. Bäst av allt har varit att det är så kul att gå och lyssna på olika föreläsningar. Mest fångad blev jag av Benny Rosenqvists storseans som jag var och lyssnade på idag på morgonen. Han är väldigt duktig och mycket säker, han prickar in saker korrekt. Men det visste jag sedan tidigare för jag har varit på en privat läsning hos honom.

– Vi har ätit jättegod mat. Det smakade riktigt bra med buffén som serverades söndag kväll. Och det totala intrycket är att det är en lugn och skön känsla på kryssningen, man får en behaglig påfyllning av goda energier. Jag tycker att det är en poäng med att vi är ombord på en båt, för på så vis är vi här och nu. Allihop. Det går inte att smita i väg, utan vi gör verkligen den här resan tillsammans.

LÄS ÄVEN: Så kan stjärnorna vägleda dig i livets frågor: Astrologen berättar

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.