Så kan stjärnorna vägleda dig i livets frågor: Astrologen berättar

Det är härligt att få en titt in i framtiden och bli redo för livets ofta krokiga väg. Besök hos ett medium är mångas val. Ett alternativ är att lära sig astrologi. Svårt, kanske du tycker. Men inte med rätt lärare! Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt har ambitionen att vi alla ska förstå, och därmed kunna planera för vårt bästa liv.

Text: Madeleine Walles
Foto: Carin Sigeskog

Astrologi lockar allt fler, här finns ju så många viktiga svar! Men ämnet kan uppfattas som klurigt att tolka och förstå. Det vill vi ändra på. Astrologen Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt har fått i uppdrag att ta fram Astrokalendern 2025 som Nära ska ge ut i samarbete med kalenderföretaget Burde. Ambitionen är att alla, med hjälp av den, ska känna: ”Nu förstår jag, nu kan jag hänga med!”

– Alla ska kunna följa sitt stjärntecken och veta när på året det är rätt att göra olika saker, säger Helena-Magdalena. Du ska helt enkelt se var du bör lägga ditt fokus. Det kan du, om du har koll på ditt horoskop.

LÄS ÄVEN: Astrologen förklarar: Det här är kardinala, fasta och flexibla stjärntecken

Helena-Magdalena har lärt sig mycket om sig själv och sin framtid via astrologin. Ett bra exempel är när hon via sitt personliga horoskop som är beräknat utifrån födelsetid och plats, kan följa solen som går genom de olika husen, alltså livsområdena, och hur detta påverkar henne som person. (En förklaring om husen kommer i en senare artikel i Nära, för detta vill många lära sig mer om!)

– Solen rör sig ungefär likadant år efter år, så tack vare den går det att skapa en mall för vad du ska lägga fokus på. Och när, säger Helena-Magdalena. Då kan du förstå dig själv och planera dina aktiviteter utifrån det.

– Jag har solen i tolfte huset i augusti varje år, det innebär att mitt själsliga jag vid den tidpunkten längtar efter avskildhet. Samtidigt som sommaren är en tid då vi förväntas vara sociala, träffa familj och vänner. Men jag har alltid känt att jag vill leva som en eremit i augusti. Därför var det så skönt när jag för tio år sedan förstod att det beror på att jag har solen i tolfte huset! Numera planerar jag in mycket egen tid i augusti och är i stället social i juni och juli. Det fungerar jättebra. Har du koll på solens rörelser, kan du faktiskt planera ditt bästa liv!

LÄS ÄVEN: De fyra elementen: Vilket tillhör ditt stjärntecken?

Har följt horoskopet sedan 20-årsåldern

Helena-Magdalena vill ge tre andra exempel på hur astrologin spelat en viktig roll i hennes liv.

– Redan i 20-årsåldern följde jag mitt horoskop inför varje år och varje månad. Inte jättenoga, men övergripande. När jag tittar tillbaka i gamla dagböcker kan jag läsa: ”Kära Dagbok, igår när jag var på hotellet och dansade stod Månen i Skorpionens tecken.” Jag har liksom levt med detta i hela mitt vuxna liv.

I slutet av 2014 visade planeterna att Helena-Magdalena stod inför en ny familjekonstellation under 2015.

LÄS ÄVEN: Kan man vara född i fel stjärntecken?

– Jag såg att planeten Saturnus, som kallas karmaplaneten, var på väg in i mitt fjärde hus som står för hus och hem, Kräftans hus. Det visade på utökat ansvar i mitt liv och att jag hade läxor att lära. Jag förstod att det skulle hända något, men kunde inte begripa vad.

– Mina barn var nu större och mer självständiga, jag levde ensam, mina föräldrar var friska och jag hade flyttat till lägenhet … Men under april– maj 2015 fick jag två barnbarn, jag fick en kärlek i livet då jag träffade min nuvarande man Jörgen och genom honom fick jag två bonusbarn. Inom loppet av sex veckor expanderade min familj med fem nya personer! Och jag fick utökat ansvar i att bli mormor. Det blev ett år med mycket växande och lärande, karmiska läxor i nya relationer.

Förutsåg sin skilsmässa i horoskopet

Runt 2005 såg Helena-Magdalena att planeten Uranus, som står för kaos, förvirring och plötsliga förändringar, var på väg in i hennes sjunde hus. Relationernas hus, Vågens hus. Hon förstod att en skakig tid väntade.

– Min före detta man hade Uranus i sitt sjunde hus samtidigt, så jag förstod att det kunde bli förändringar i vår relation. Och mycket riktigt. Det blev väldigt skakigt i vårt äktenskap och till slut skilde vi oss. Då var Uranus fortfarande kvar i mitt sjunde hus, men nu var jag beredd när andra förändringar kom.

LÄS ÄVEN: Lär dig astrologi i vår webbkurs med Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt

– Det är detta som gör oss starkare, att vi kan se i stjärnorna vad som är menat att hända. Självklart ska vi inte tänka att ”nu går allt åt pipsvängen”, snarare vara medvetna om att vi har en tid då plötsliga förändringar kan ge oss en tuffare tillvaro innan allt blir bättre igen. Detta fick mig att vara flexibel och göra det bästa av situationen.

Astrologin visar på möjligheter och utmaningar, förklarar hon men tillägger att det är vi själva som styr.

– Vi har alla våra val att göra, men är du förberedd så har du större förståelse för det som sker.

Lyckoplanetens påverkan på karriären

Hennes tredje exempel handlar om planeten Jupiter, lyckoplaneten, som står för expansion, flöde och att saker och ting går lätt och växer. Den står för framgång.

– Men han kan också stå för att ta sig vatten över huvudet, tillägger Helena-Magdalena, så vi får balansera honom.

Ja, hon pratar om planeterna som ”han”, förutom månen och Venus som är ”hon”.

– Jupiter rör sig genom hela horoskopet på tolv år, så vart tolfte år går han in i de olika husen, de olika livsområdena.

Helena-Magdalena har tittat tillbaka på sitt karriärhus, då Jupiter kommit in i hennes tionde hus, Stenbockens hus som alltså står för karriär och livsväg. Vad har hänt då i hennes yrkesliv?

– För 24 år sedan fick jag mitt drömjobb som områdeschef inom socialtjänsten. Det bara väntade på mig när jag var färdigutbildad och jag fick en oerhört positiv karriärutveckling där.

LÄS ÄVEN: Astrologen Gunnar: Du behöver inte förstå alla termer i horoskopet

– För tolv år sedan, då Jupiter åter var i mitt karriärhus, satsade jag på mitt företag, på att jobba med attraktionslagen och som medium. Jag började samarbeta med Nära och mycket tack vare tidningen tog min mediala karriär rejäl fart.

Nu är det dags igen, Jupiter kommer att befinna sig i Helena-Magdalenas karriärhus under nästa år.

– Då kommer Astrokalendern ut, både i Sverige och internationellt. Dessutom har jag fått en agent i USA som ska hjälpa till att ge ut mina böcker utomlands. Så jag ska verkligen ta vara på att Jupiter befinner sig i tionde huset. Det är ju precis så här man kan använda sitt horoskop!

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.