Kan man vara född i fel stjärntecken? Astrologen svarar

Känner du att beskrivningen för det stjärntecken du är född i aldrig stämmer in på dig? Kanske upplever du att du är född i helt fel tecken, men kan man vara det? Näras andliga profiler Benny Rosenqvist och Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt ger sin syn på saken.

Text: Madeleine Walles
Foto: Shutterstock

Benny Rosenqvist och Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt har varit kolleger och andliga profiler i Nära i många år, idag samarbetar de med både kurser och en gemensam podcast. Deras olika bakgrund ger en spännande bredd men i astrologin möts de, om än på olika sätt.

Benny var 23 år när astrologen Maj-Britt Mörling kom in i hans liv, skolade honom i stjärnornas och planeternas värld. Maj-Britt gick bort för några år sedan och Benny känner att det är hon som skickat Helena-Magdalena som en ny nära vän och samarbetspartner, en ny astrolog han kan ha vid sin sida.

För Helena-Magdalena har astrologin alltid varit en vägvisare och som astrolog hjälper hon sina kunder att se hur de bäst ska kunna använda sig av sina olika förutsättningar och samtidigt lära känna sig själva på djupet.

Kan man vara född i ”fel” stjärntecken?

Vilket stjärntecken tillhör man egentligen om man är född för tidigt eller för sent? Kan man vara född i ”fel” tecken?

Så här svarar Benny:

– Ja, jag är född i fel tecken för jag är född en månad för tidigt. Jag är Kräfta men många uppfattar mig inte som det. Och det är inte så konstigt, för jag känner själv att jag är ett typiskt Lejon. Alltså det stjärntecken jag skulle tillhört om jag fötts på det datum som var planerat, runt 17 – 18 augusti och inte som det blev, den 17 juli.

– Jag ser själv att jag har Lejon-egenskaper. Jag är en estradör, jag har mycket guld hemma i min inredning. Jag har själv tänkt ibland att det är konstigt att det är så mycket Lejon i mig, trots att jag är Kräfta. Min astrologiska karta är som ett Lejon. Mitt temperament, min ilska när jag blir försmådd, min kärlek till att stå på scenen. Jag är visserligen hemkär, som Kräftan, och alltid när jag är på resa så längtar jag hem till min egen säng. Men jag känner mig mer som ett Lejon.

– Så om du känner dig förvirrad i beskrivningen av ditt stjärntecken, kan det bero på att du är född för sent eller för tidigt och kan känna energin från en annan zodiak.

SE ÄVEN: Ladda ner vår fina astroplansch

Helena-Magdalena säger nej!

Enligt Helena-Magdalena kan du inte vara född i fel tecken även om det kan kännas så. Du präglas i den tidpunkt då du föds här på jorden, i de tecknens energier som är starka just då.

– Det tecken vi säger att vi är födda i är det tecknet vi har solen i. Men vi har också ascendenten, det tecken som stiger över horisonten när vi föds, som beskriver hur vi tar oss fram på vår livsväg. Ascendenten blir det tecken som vi visar mer utåt, då det är så vi tar oss fram i livet.

– Vi kan också ha flera planeter i ett och samma tecken och då får vi naturligt mer energier av det tecknet. Alla har vi alla tio planeterna i våra horoskop och de befinner sig i olika tecken och i olika hus, livsområden. Detta gör att vi kan känna att vi är födda i fel tecken, men vi föds när vi föds oavsett om vi är för tidigt eller för sent födda.

Vill du lära dig mer om astrologi, horoskop och zodiaken?

Gå Helena-Magdalenas grundkurs i astrologi

 

 

Läs mer

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.