Skottland bjöd på starka upplevelser: ”Det var en resa till ljuset”

Drömmen blev verklighet när Benny Rosenqvist fick resa med ett härligt gäng Nära-läsare till Skottland och återuppleva ett av sina tidigare liv. Detta är ett land med stark andlig prägel, fyllt av magiska platser. Här berättar Benny om sina upplevelser och bjuder in till vårens vackra Skottland-resa, när allt står i blom!

Text: Benny Rosenqvist
Foto: Lena Pålsson/Go Slow Travel

Äntligen blev en av mina visioner verklighet. Jag har länge affirmerat om att komma till Skottland och där möta ett av mina tidigare liv med riddarborgar, kelter och andligheten lite i sin vagga. Jag har sett framför mig en magisk verklighet med mörka borgar och spökerier. Det var också exakt vad jag och Näras resenärer fick uppleva, när vi åkte till Skottland i oktober ifjol. Skottland var precis det sagolandskap jag tänkt mig.

Många likasinnade på Näras resor

Vårt program utlovade att vi skulle besökta hemsökta platser, och det kan jag lova att vi gjorde! På ett ställe var det en lady som smekte min rygg och tydligt visade att hon ville ha kontakt med mig. Jag fick till mig att hon blivit bränd på bål efter att hon blivit änka. Hennes själ var väldigt närvarande.

LÄS ÄVEN: Benny stänger portal från Andra sidan: ”De har fattat tag i er fysiskt”

Vi hälsade på hos spiritualister och där var det många mediala personer som ville kommunicera med oss. Som alltid på Näras resor är nyfikenheten, glädjen och positiviteten hos resenärerna stor. Så även kärleken till varandra. Många bokar sin resa ensamma, men finner vänner för livet. Det upplever jag på varje resa och det värmer verkligen mitt hjärta.

Benny-Lena.jpgLena Pålsson och Benny Rosenqvist leder Näras resor till Skottland.

Alla kände av närvaron på Edinburgh Castle

Av de slott vi besökte var det Edinburgh Castle som gjorde starkast intryck på mig. Slottet ligger högt, utsikten är fantastisk och energierna är både tunga och lätta på samma gång. Slottets lilla kapell används fortfarande för både bröllop och begravningar och det var den plats där jag ville stanna kvar längst, för känslan var helt magisk med väldigt närvarande energier. Jag kände stark prägling och det blev så tydligt med tidens vingslag och en närvaro i väggarna.

LÄS ÄVEN: Mediet Benny: "Ofta är det rädsla som stoppar oss från att möta Andra sidan"

Även borggården var fascinerande och jag kände att det är mycket historia som sitter i stenarna. Många generationer har satt sina avtryck och allt finns kvar. Som att tiden stått stilla. Och jag lovar att det spökar här! Jag kände mig iakttagen. Även våra resenärer kände av närvaron. Några i gruppen fick fysisk kontakt, de kände att någon tog på dem. Det var en väldigt spännande plats som vi nog alla upplevde på olika sätt.

Skottland.jpgHöstens färger lyste vackert.

Det som är så fascinerande med Skottland är att det finns starka energier överallt. Naturen är magisk och kraftfull och jag fick verkligen mycket kraft på den här resan. Trots att jag jobbade hela tiden, kändes det som att jag vilade mycket. Jag tror att det handlar om att det finns en annan energi bland människorna här, de lever liksom lugnare.

Kyrkogard.jpgMagiskt ljus och magiska platser med starka energier.

Skotsk vegetarisk mat

Jag ska vara ärlig med att jag var starkt tveksam till maten, inför resan. I Skottland äts mycket inälvsmat och puddingar som kanske inte direkt passar mig som vegetarian. Men till min förvåning var allt väldigt bra. Alternativ till de traditionella rätterna fanns överallt så jag fick äta äkta skotsk mat, fast vegetarisk. Vi njöt förstås även av Afternooon tea med scones, färskost, fikonmarmelad och goda småkakor till te eller kaffe. Så vackert och gott.

Dessert.jpgLäcker dessert serverades på restaurangen som skapats av den kände arkitekten Mackintosh.

En restaurang som verkligen imponerade på mig har skapats av den kände arkitekten Charles Rennie Mackintosh. Färgen turkos dominerar och det var som att resa tillbaka i tiden. Allt var bevarat och jag fylldes av tacksamhet över att saker får förbli orörda. Vi kände att arkitektens ande fanns kvar på platsen. Allt, även maten, var en estetisk upplevelse på denna restaurang.

Afternoon-Tea.jpgGodsaker på vår Afternoon Tea.

Mötet med andra människor är viktigast

Det är spännande att uppleva saker tillsammans med andra människor i alla åldrar, från 30 upp till 80 år. Och beroende på ålder och människotyp upplever vi saker olika. Någon som blev av med sin resväska på flyget, insåg snabbt att upplevelsen på en resa inte är kläderna vi bär utan mötena med andra människor.

Sackpipa.jpgSäckpipeblåsare hör förstås till.

Viktigt är också allt det fina som vår reseledare Lena Pålsson gör för oss. Hon skapar en god atmosfär, bokar bra hotell där vi sover gott och ett program med många upplevelser som avlöser varandra hela tiden.

LÄS ÄVEN: Magiska upplevelser i Marocko: Benny Rosenqvist berättar om drömresan

Ja, det var en resa till ljuset. Det magiskt vackra ljuset som ofta lyfts fram av konstnärer som besöker danska Skagen, det finns även här. Dessutom en natur som är väldigt trolsk och väldigt grön. De typiska skotska trädgårdar är ett överdåd av växter. Det var höst när vi var där, men jag kan föreställa mig hur vackert det blir till våren!

Skotskrutigt.jpgPassa på att shoppa skotskrutigt!

Storseans som grand finale

Jag lägger alltid in mediala övningar under våra resor, meditationer, föreläsningar och workshops. Självklart avslutade vi med storseans, med ovanligt många budskap och mycket skratt.

Två kvinnliga resenärer fick träffa sin man från andevärlden och en av dem hamnade i en riktig diskussion. Hon var upprörd över att maken lämnat henne så att hon fick klara allting själv, men erkände att hon lärt sig mycket av det. Samtidigt fick hon viktiga svar på saker hon funderat över. En riktig grand finale på vår resa.

LÄS ÄVEN: Så vet du om du träffar andar i dina drömmar – Benny Rosenqvist förklarar

Nu längtar jag till våren – och att få uppleva Skottland när allting står i blom. På Mors dag åker vi dit igen! Det blir en resa med lite annorlunda program och något längre än höstens resa. Hoppas att vi ses då!

Res med Benny och Nära till Skottland våren 2024

Skottland-2024-dragar.jpg

Skottland är verkligen ett resmål för dig som söker andligt uppvaknande. Benny Rosenqvist tar dig med till hemsökta slott och mytomspunna platser. Han bjuder på storseans, healing och vägledda meditationer. Dessutom blir det choklad- och whiskyprovning samt besök i både Glasgow och Edinburgh. Välkommen att följa med!

I resans pris ingår: 

 • Flyg t o r Stockholm alt. Köpenhamn – Edinburgh med Norwegian
 • Flygskatter
 • Resegaranti
 • Buss med chaufför för transfer t o r flygplats och rundresa
 • 7 övernattningar i dubbelrum på hotell inkl. frukost
 • 5 middagar exkl. dryck
 • Afternoon Tea
 • Whiskyprovning
 • Chokladprovning
 • Inträden enligt program
 • Färja t o r Orkney
 • Lokalguider i Edinburgh och Orkney
 • Workshops och föreläsningar av Benny Rosenqvist
 • Mediet Bennys medverkan under hela resan
 • Svensk reseledare med under resan

Så här bokar du: 

Boka: Go Slow Travel, Lena Pålsson, 08 – 717 90 70 eller lena@goslowtravel.com

Pris: 31 750 kr för plats i dubbelrum.

Enkelrumstillägg: 7 850 kr.

Flyg Göteborg: På förfrågan.

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.