Magiska upplevelser i Marocko: Benny Rosenqvist berättar om drömresan

Vår andliga profil Benny Rosenqvist åkte med våra läsare till värme och spännande kultur och sevärdheter i november, då Nära gjorde en resa till Marocko. Ett drömland för många, så även för Benny. Det blev en dryg vecka då alla sinnen fick sitt i form av ljuvliga dofter, starka färger, sköna vyer och härliga smaker.

Text: Benny Rosenqvist
Foto: Lena Pålsson/Go Slow Travel

Med vackra bilder och fina minnen vill jag ta dig med till Tusen och en natt, magiska Marocko. Jag såg mycket fram emot denna drömresa. Jag har ju alltid önskat att få komma hit. Alla drömmar besannades! Det var verkligen som att komma till sagornas land, så vackert är det.

Jag, reseledaren Lena och 20 härliga Nära-läsare landade i Marrakech och möttes av dofter, kryddor och en skön atmosfär. Jag märkte snabbt att människorna är fantastiska och insåg direkt hur mycket vi har att lära av dem. Vilken kärlek de sprider och vilken estetik de bjuder på i sitt vackra konsthantverk. Vi blev verkligen varmt välkomnade och möttes överallt av vänliga leenden.

Marocko-7.jpg20 läsare och mediet Benny njöt av Marocko.

Nära-gruppen var ett gäng andliga människor. Här fanns flera healers och de som var mediala. Vi kunde jobba med varandra på en hög nivå vilket var fantastiskt, för det var många som behövde healing. Därför blev det ovanligt mycket healing på den här resan, och meditationer. Vi stöttade och hjälpte varandra och det är underbart när människor lever som de lär. Det var en skön spridning i åldrarna, från kring 20 år och uppåt och jag är glad att många vågar resa ensamma. För alla kommer in i gemenskapen på ett väldigt fint sätt.

Sen hjälper det förstås att ha en reseledare med ett trollspö. Magiska Lena Pålsson från Go Slow Travel som löser allt, även det omöjliga. Hon fixade för oss under hela resan, en otrolig servicemänniska som ställer upp utan att blinka och utan att tycka att något är jobbigt. Hon bjuder verkligen på sig själv till hundra procent och tillhör den gamla stammen av härliga servicemänniskor och reseledare. Med de kontakter hon har, får Nära de bästa resor vi kan tänka oss. Alltid!

Vilken tur vi haft med våra Nära-resor ända sedan starten 2011. Förr hade vi duktiga Monica Åberg, nu har vi duktiga Lena Pålsson. Två stjärnor.

Marocko-5.jpgBenny Rosenqvist med vår duktiga reseledare Lena Pålsson som ser till att det bjuds på spännande möten under våra resor.

Vackra färger och byggnader i Marrakech

Det blev ett spännande besök vid Yves Saint Laurents vackra villa. Designern själv lär ha sagt att Marrakech lärde honom färg, att före Marrakech var allt svart. Här mötte vi magiska färger, framför allt hans favoritfärg koboltblått som även synts i hans kläddesign. Huset YSL ägde är omgärdat av en fantastisk park som är estetiken personifierad, med så mycket växter och ljuvlig grönska. Det är en av de vackraste platser jag varit på och här fick vi verkligen njuta under vår promenad.

Marocko är ett land som är tydligt uppdelat i fattiga och rika delar, skillnaderna blir väldigt påtagliga. Det är verkligen högt och lågt. Men oavsett var du kommer så är det väldigt rent överallt. I de fattiga delarna lever många under tuffa förhållanden, i den rikare delen är det fantastiskt och ett överdåd.

Marocko-6.jpgKoboltblått är färgen som dominerar hos designern YSL.

Allt är vackert, på olika sätt. Jag själv älskar patina, det gamla och slitna, det skapar starka energier vilket är magi för mig. Så jag upplevde att de fattigaste områdena vi besökte, gav mig mest. Tänk er 2 000 år gamla byggnader! Det är en dröm för mig som älskar antika samhällen.

Sen blev jag otroligt fascinerad av de duktiga hantverkarna som håller på med mosaik och kakel och skapar mönster som ärvts ner från generation till generation och är gångbara än idag. Mönster som vi älskar. Denna urgamla kunskap förvaltas väl, det är så stor hantverksskicklighet hos detta skapande folk. Ni skulle verkligen förstå vad jag menar om ni såg deras enkla verktyg! Jag blev så imponerad av att se vilka vackra saker de gör på detta sätt.

Marocko-3.jpgMarrakech bjuder på makalös hantverkskonst.

Magisk soluppgång i Marockos öken

Vi har gått i trånga gränder och på marknader, det är miljöer som jag och du säkert har sett i James Bond-filmer och andra klassiska filmer. Det var precis som jag tänkt mig – fast ännu mer! Det var romantiskt, sagolikt och lite trolskt. Ljust och mörkt på samma gång.

Vi har också provat på att bo en natt i öknen. Jag har gjort det förr, i Jordanien. Det är lite märkligt med mig, för varje gång jag åker ut i en öken känner jag först ett litet motstånd. Men när jag väl är där, vill jag aldrig åka därifrån!

Marocko-1.jpgHotellvistelse i öknen, med pool. Vilken lyx!

Vi bodde i lyxiga tält, ungefär som jag kan tänka mig att det ser ut i Hollywood när ett filmteam med sina stora stjärnor är ute i miljö på en inspelning. Ja, vi hade det bra! I tältet fanns badrum och toalett, fin belysning, golv och riktiga sängar. Och vi serverades fantastisk mat. Dessutom fanns det en fin pool.

Jag upplever inget obehag i att sova mitt ute i öknen. Tvärtom. Det är så tyst, och den tystnaden är fantastisk. Så stilla, så skön. Det är magiskt när dag blir till natt och stjärnorna lyser klart på himlen. Du ser dem så tydligt när inga stadsljus stör. Och det är magiskt att se sanden och alla färgerna när solen går upp vid horisonten på morgonen. Himlen färgas röd och orange. Det är en mycket speciell naturupplevelse, närheten till Moder Jord och en stillhet för hjärta och själ som inte finns på så många ställen.

Marocko-9.jpgMagiska energier i detta vackra landskap.

Tarot och attraktionslagen

Jag passar alltid på att ha föreläsningar och workshoppar på Näras resor, denna gång pratade jag om tidigare liv, vi hade flera healingsejourer, jobbade med vår medialitet och med övningar kring attraktionslagen.

Jag tycker om att arbeta med tankeförmågan och att våga tro på saker. Inte bara det materiella, utan även visualisera känslor och tacksamhet.

Marocko-8.jpgSolnedgång i öknen är en speciell naturupplevelse, stillhet för hjärta och själ.

Under våra bussresor passade vi på att meditera, vi hade andliga frågestunder då alla funderingar, frågor och tankar var välkomna och gruppen fick även dra mina psykologiska tarotkort. Perfekt att ägna sig åt under förflyttningarna!

Vi har gjort en resa för livet, då alla sinnen fick sitt. Dofter, smaker, synintryck. Detta kommer vi att bära med oss länge. En värld som är sin egen.

Följ med på Näras kommande andliga resor

Årets resa till Bali har precis genomförts men du kan redan nu göra en intresseanmälan till vår Bali-resa 2024! Kontakta Lena Pålsson på Go Slow Travel: 08 - 717 90 70 eller lena@goslowtravel.com

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.