Benny stänger portal från Andra sidan: ”De har fattat tag i er fysiskt”

Ingela och Lars Jönsson behöver hjälp. De har en känsla av närvaro i sin lägenhet och det händer att Ingela vaknar med en stark oro. Mediet Benny Rosenqvist kommer på besök för en husrensning och ger även paret healing. När vi kontaktar dem igen efter en och en halv månad kan de intyga att hemmet nu upplevs som både ljust och rofyllt.

Text: Lovisa Mölstad
Foto: Lovisa Mölstad

Sedan sommaren 2018 bor Ingela och Lars Jönsson i området Kulltorp, strax sydväst om Ängelholms centrum. De har en markplanslägenhet byggd 1986, med egen täppa.

– Det var min dröm att få trädgård, säger Ingela och ger sin make Lars en kärleksfull blick.

Men konstigheter har hänt sedan de flyttade in. En gång kunde de vrida om hemnyckeln, men ytterdörren gick inte att öppna. En annan dag när paret var i väg, blev de uppringda av larmbolaget.

– Larmet hade gått hemma och de såg ett starkt ljus, berättar Ingela. Lars tänkte att larmet kanske hade gått igång på grund av en spindel, men jag tror inte det.

LÄS ÄVEN: Benny rensar bort sorgsna energier på Åkehofs slott: "Nu är det mer kärlek här"

Deras katt Trixi verkar också ha reagerat på någon energi i hemmet.

– Hon har nosat, klättrat på väggarna och varit vid vårt så kallade barskåp, berättar Lars. Själv har jag sett mörka skuggor …

Ingela och Lars tar hand om sitt välmående i vardagen, bland annat genom att gå på seniorträning. En deltagare frågade efter ett träningspass i början av 2023 om någon ville låna boken Andra sidan – Nära möten med det okända, av mediet Pierre Hesselbrandt, och Ingela nappade direkt.

– När Ingela kom hem med den boken, det var något vitt som gick neråtböjt precis framför tv:n, minns Lars. Sedan försvann det.

– Jag har inte sett några skuggor, inga figurer, säger Ingela. Men en kväll när jag satt och läste var det fullt av ljuspunkter på väggen.

Ingela-Lars.jpgIngela och Lars är tacksamma över att Benny renade deras hem.

Flera andar i lägenheten

Tack vare att Ingela var öppen och berättade om det som hände där hemma, fick hon ett tips av bokutlånaren. Ett tips som ledde till att hon och Lars nu fått besök av en annan Nära-profil – mediet Benny Rosenqvist.

Paret välkomnar Benny Rosenqvist in i hemmet. Han går in i kontoret, som ibland även används som matsal. Katten hälsar genom att stryka sig mot hans ben. Benny slår sig ned vid matsalsbordet som är placerat vid en vägg som pryds av en jordfärgad tapet med storblommande magnolior. Han har inte fått någon förhandsinformation alls, inte mer än parets adress.

LÄS ÄVEN: Mediet Benny Rosenqvist rensade Lenas hem: "Jag har tagit bort ungefär 150 andar"

– Det här är det lugnaste rummet, säger Benny. Men i er lägenhet finns en passage till andevärlden. Det är jobbigt precis vid ingången, en förtätad kvävande känsla. Jag får inte luft.

– Det är inte bara en ande här, det är flera. Jag ser bland annat en man. Det är barn och det är djur. Här kan man uppleva konstiga dofter och man känner sig inte välkommen. Det är något med hela det här området, som att det är någon slags fornminnesplats. Därför är det flera andar som stör. Ni bor i ett energicentrum, mitt i en portal. De kommer underifrån.

Katten känner av aktiviteten

Portalen går, enligt Benny, från vardagsrummet in till parets sovrum.

– Katten känner också av aktiviteten, fortsätter Benny. Det är olika skikt. Ibland är det lugnt, sen börjar det igen.

Ingela bekräftar:

– Precis så är det. Jag har mått dåligt när jag vaknat och känt en stark oro.

– Men det är inte din oro du känner, kommenterar Benny. För ni har öppnat upp. Ingela, du är mycket medial och andarna vill kommunicera med dig eftersom du har en lyskraft.

Ingela har läst några nummer av Nära och har varit på fyra av Benny Rosenqvists storseanser. Även Lars följde med på en av dem. Dessutom är Bennys bok Guiderna en av böckerna i deras bokhyllor.

Benny-husrensning.jpgBenny får lägenheten att kännas ljusare, större och mer hemtrevlig.

En kvinna dog på platsen

– Andarna har varit oroliga över att jag ska komma hit, säger Benny. De ville att jag skulle köra vilse. Men det var meningen att jag skulle till er. Änglarna ville att jag skulle komma.

Benny reser sig och går mot köket.

– Köket är ett av de värsta ställena i lägenheten. Här härjar en kvinna. Jag känner också en doft av en dålig, billig parfym. Det luktar nästan som ”wunderbaum”, säger Benny.

Ingela har också märkt av en parfymlukt tidigare, berättar hon.

Benny har inte fått veta vare sig det eller att en granne har sett en tidigare hyresgäst, en avliden kvinna, i köksfönstret.

LÄS ÄVEN: Benny rensade spökcellen på arresten i Malmö: "Det kändes som att jag skulle kvävas"

Under en middagsbjudning såg en av parets vänner en kvinna i andlig skepnad ligga och kräkas. Middagsgästen blev förskräckt och frågade om han kunde gå ut en annan väg. Först senare berättade han för Lars att han hade sett en kvinna kvävas i sina egna spyor. Och det visar sig att en kvinna som har bott i lägenheten före Ingela och Lars, ska ha dött just så i hallen i lägenheten.

– Här är rätt mycket aktivitet! Jag förstår faktiskt inte att ni inte funderat på att flytta, säger Benny och vänder sig till Lars:

– Du blir påpassad också, säger Benny.

Nu går Benny in i badrummet:

– Kvinnan har trillat och legat här. Jag känner att jag vill fort ut härifrån!

Fysisk beröring av anden

Benny går vidare till sovrummet. Han ställer sig vid dubbelsängen, vid sovplatsen längst in i rummet, mot ytterväggen.

– Sover du här? frågar han Ingela som ger ett jakande svar.

– Du känner av någon annans oro, slår Benny fast.

Ingela berättar att hon har vaknat ledsen och mått dåligt. Det har varit rörelse i sovrummet och hon har känt sig rädd. En natt kände hon att någon grep tag runt hennes fotleder.

LÄS ÄVEN: Så vet du om du träffar andar i dina drömmar

– De har fattat tag i er fysiskt, säger Benny. Det är obehagligt. Jag stänger den här passagen.

Han vänder sig till Ingela:

– Ett tips är att du kan ha metallen koppar under sängen, så kommer du att sova bättre.

Lars berättar att när han suttit i soffan och tittat på ett avsnitt av tv-programmet Det okända så har han också upplevt att någon greppat tag i honom, fast om hans axel. Samtidigt la kanalen Sjuan, som sände programmet, av. Medan alla andra tv-kanaler fungerade!

Benny-Healing.jpg– Det är som om någon har lagt en lugnande hand på min panna, säger Ingela medan hon får healing av Benny.

Klappar kärlek i väggarna

Vi följer nu efter Benny in i just vardagsrummet, där paret har tv:n.

– Ni har känt lukten av cigarett här, säger Benny. Det är en släkting, en kvinna på din sida Ingela. Jag kände innan att en av er är känslig för dofter så jag tog inte med mig någon rökelse.

Det stämmer, de har båda känt cigarettrök och Ingela bekräftar att hon är så känslig att hon till och med har slutat med parfym.

– Jag kommer att göra en rening och ta bort det som är här genom att klappa in kärlek i väggarna, så som man gör på Bali, förklarar Benny.

Han håller sedan Lars och Ingelas händer, så att de tre bildar en cirkel. Benny uppmanar dem att blunda och slappna av, sedan kallar han på änglar.

– Änglarnas närvaro kan kännas som fnitter. Ni får ett ljusskydd så att ni får vara ifred, säger Benny.

– Så där, nu är det fixat, tillägger han efter en stund och ler medan han öppnar sina ögon.

LÄS ÄVEN: Så lång tid kan det ta för en spådom att slå in

Änglarna är närvarande

Sedan ger han paret healing.

– Nu känner jag mig varm, säger Ingela. Tidigare var jag kall och lite skakig i armarna. Värmen vandrar från min nacke och axel ner i handleden. Jag blir så lätt. Nu hörde jag någonting som pinglade!

– Det är änglarna, säger Benny. De står runt dig nu.

Ingela ler.

– Jag känner det, säger hon. Det är som om någon har lagt en lugnande hand på min panna. Jag känner en blomdoft.

Benny nickar.

– Du har en thailändsk guide, en healingguide. Hon är också här nu.

Sedan håller Benny sina händer ovanför Lars huvud.

LÄS ÄVEN: Så tolkar du andevärldens tecken: Färger, djur, siffror och tarotkort

– Det rycker i fingrarna och det känns som att jag lyfter, säger Lars.

Benny kommenterar:

– Du har varit kompakt och avstängd i din energi. Jag tar bort spänningar. Det blir en lättnad nu, förklarar han.

Plötsligt känner Lars en doft.

– Vad är det för konstig lukt? frågar han.

– Det är jasminolja, säger Benny strax innan doften avtar och försvinner.

Ingela kände kvinnan

Ingela berättar om kvinnan som bodde och dog i lägenheten innan de flyttade in. Efternamnet på dörrskylten var inget som Ingela reagerade på då, men det visade sig att de kände varandra på 1980-talet. De jobbade båda som undersköterskor.

– Hon var en seriös och god kamrat, världens gulligaste!

Kvinnan ska dock senare i livet ha varit med om övergrepp, vilket gjorde att hon blev personlighetsförändrad. Grannar har berättat om eländet.

– Kvinnan har önskat att du skulle flytta hit, säger Benny.

– Och nu lever hon i sin himmel, säger Ingela milt. 

Ingela-Lars-Benny.jpgIngela säger med ett leende: – Jag kan inte fatta att Benny är här, det är så otroligt!

Harmoniska energier efter Bennys besök

– Det har känts lugnt och bra i hemmet, säger Ingela en och en halv månad efter Bennys besök. Lars har inte sett några skuggor och vi har varken sett eller känt av något som inte hör hemma här. Så vi är mycket tacksamma!

De flesta har varit nyfikna och positiva när de hört att ett medium besökt dem, men det har funnits undantag, berättar Ingela.

– En kvinna skrattade åt oss först. Men så kom hon på att hon som barn på riktigt såg en ängel.

– Så det är fler än man kan tro som har haft upplevelser.

LÄS ÄVEN: Mediet Benny Rosenqvist: ”Djuren lär oss att andlighet är enkelt”

Det här är Ingela och Lars

Ålder: Ingela, 66 år, och Lars 70 år.
Bor: I Kulltorp, Ängelholms kommun.
Yrkesbakgrund: Lars har varit målare och arbetat på smidesföretag. Ingela har arbetat som undersköterska.
Husdjur: Katten Trixi.
Intressen: Träning, trädgård, resa och andlighet.

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.