Mediet Benny Rosenqvist: ”Djuren lär oss att andlighet är enkelt”

Andlighet finns runt oss och för att möta den bäst ska vi göra som djuren. Se det som något helt naturligt. För djur ifrågasätter inte. De kan också förmedla goda energier till oss människor, ge healing och lära oss den villkorslösa kärleken. Och vill du få svar på om det finns andenärvaro i ditt hem, titta på ditt djur!

Text: Madeleine Walles
Foto: Shutterstock

Av djuren kan vi lära oss att andlighet inte är så komplicerat. Andevärldens energier är något helt naturlig för våra djur, medan vi människor gärna gör kontakten med Andra sidan mer komplicerad. Här har vi lite att lära!

Människan tänker mycket, tvivlar och ifrågasätter. Djur, däremot, intellektualiserar inte andevärlden. Så genom att titta på hur djuren beter sig och ta efter, kan vi välkomna energier vi känner av och våga lita på dem.

Våra husdjur kan leka med andarna

Ett djur visar dig om det finns ande-närvaro i hemmet. Det märker du på att djuret tittar rakt ut i luften, som att det upptäckt något du själv inte ser.

– Så är det även för mig som medial, säger mediet Benny Rosenqvist. Alla hundar jag haft har stannat upp och stirrat ut i rummet och när jag frågat om det är någon där, har de tittat på mig som om de vill säga ”Men det vet du ju!”. Fast hundarna har ofta upptäckt andarna först!

Fyraårige golden retrievern Guido kommer fram och stryker sig mot Bennys ben. Guido har vuxit upp till en lugn och kärleksfull hund, och Benny berättar hur han sett både honom och sina tidigare hundar Valentino och Angelo leka med andar som varit på besök, rent av bli lite småbusiga. Men också hur de reagerat då de uppfattat energier som alltför kraftiga. För även djur kan uppfatta andar som skrämmande. Särskilt Guido.

LÄS ÄVEN: Hästen Atlas är högkänslig och medial: Han ställer höga krav på sig själv

– Han var en riktig Scooby Doo när han var yngre, skrattar Benny. Han var så rädd för andar att när han kände av dem kom han springande till mig med svansen mellan benen.

Scooby Doo är filmhunden som fick hänga med när husse Shaggy och hans gäng löste mysterier med övernaturliga förtecken.

– Men nu tycker Guido att det är spännande med det andliga. Idag kommer han gärna in till mig när jag jobbar med klienter, han mediterar och skapar goda energier. Lägger sig på kundernas fötter och ger healing, lugnar dem. Detta har kommit de senaste månaderna, efter att min förra hund Angelo lämnade.

– Guido tog över Angelos roll då, vågade närma sig andevärlden. Guido betyder guide. Han heter så för att han guidar oss andligen och gör andligheten enklare.

Mediet Bennys hundar motar bort dåliga energier

Idag vet Guido att det är hans roll att välkomna husses klienter och gäster, och han gör det med en mycket kärleksfull närhet. Precis som Bennys tidigare hundar.

– Valentino var verkligen en healinghund som kände på sig när någon behövde honom. Han kunde ligga i trädgården när jag hade en reading i arbetslokalen, med stängd dörr. Om Valentino kände på sig att klienten var ledsen eller behövde healing, krafsade han på dörren för att bli insläppt. Sedan gick han direkt fram och la sig på personens fötter för att lugna och ta bort dåliga energier.

– Efter att Valentino lämnat tog Angelo över. Även han kom springande från sin plats i trädgården, men han skällde utanför för att få komma in. Sedan healade han min klient, så som Valentino lärt honom. Han pratade också med andevärlden, tittade upp och började låta. Då fick jag förklara att det måste han vänta med tills det var dags för klientens frågestund, det är då vi pratar med Andra sidan. Då blev Angelo ännu ivrigare.

LÄS ÄVEN: Eva och Helenes hästar skickar budskap från Andra sidan: "De är inte rädda för döden"

Han var även duktig på att rensa bort störande energier, berättar Benny.

– Då gick han runt och tittade, jag kunde riktigt se hur han balanserade och höra hur tungt han andades. Efteråt blev det lugnt, när han fått andarna att gå mot ljuset. Men det hände också att han skällde på dem och jagade dem mot dörren för att de skulle försvinna.

Det är just så djuren kan hjälpa oss, förklarar Benny. De kan mota bort andar som skrämmer oss människor.

Hästen det mest andliga djuret

Djuren lever i nuet. Något vi människor borde ta efter. Benny vill också lyfta fram att vi kan vara i andligheten ihop med djuren.

– Mina hundar har lärt sig att andas meditativt när jag mediterar. Till och med en cd-skiva med min röst där jag gör en guidad meditation, har gjort hundarna lugna om jag lämnar huset. Som en tröst för dem att vara i de andliga energierna.

Av djur som lever på marken är hästen det mest andliga. Det är därför många mår så bra av att rida på hästryggen. På andra plats kommer katten, därefter hunden, förklarar Benny.

Djur är intuitiva, helt enkelt för att kunna överleva. När djungelns lag råder, är det intuitionen som räddar dem.

– Det mest inkännande djuret är delfinen. Den tittar på dig och skannar av dina sjukdomar och energier, balanserar energier. Det finns till och med delfinterapi där olika specialister i samarbete med delfintränare och djuren hjälper till att hantera barns olika diagnoser, stress eller utbrändhet.

Av alla klienter som besöker Benny, och de är många, är det ingen som varit besvärad av hundarnas närvaro säger han. Tvärtom. Många intygar att det gjort dem lugna.

– Men mina hundar är inte unika på något sätt. Alla som lever nära ett djur, kan upptäcka att det reagerar på andevärlden. Det hör jag från både vänner och klienter, säger Benny. Vi ska bara stilla oss och leva i mindfulness precis som djuren gör och vara öppna för det som händer.

LÄS ÄVEN: Lär dig om djurkommunikation i Anna Strandlinds webbkurs

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.