Hästen Atlas är högkänslig och medial: Han ställer höga krav på sig själv

Dominique ber Anna Strandlind att förmedla budskap från hästen Atlas. Anna får bland annat till sig att Atlas är högkänslig, gillar rutiner och är tacksam att han får vara hos Dominique.

Text: Anna Strandlind
Foto: Privat

Djurkommunikatören: "Ni är menade för varandra"

Anna förmedlar:

Detta är en högkänslig häst som är medial. Han känner av väldigt mycket och har ibland svårt att sortera vissa intryck om det blir för mycket. Han vill så väl och kan känna en viss prestationsångest, han ställer krav på sig själv.

Han är lite öm i högra bogen fram och ner mot benet, jag tror att han har lekt eller gjort något ryck i hagen. Du kan märka detta när du rider i vänster varv, men det är inget allvarligt. Jag känner också att han är öm i ryggen och jag tror att det har med detta att göra, framför allt bakom sadeln.

Atlas pratar om en hage som han är i som är stor, men han vill vara med andra mer. Han saknar en häst. Jag ser flera pilatesbollar och bommar samt att han vill dra mer säger han. Han vill göra detta mer med dig.

Eftersom han har mycket i huvudet och lägger märke till allt så hade jag jobbat korta pass och lagt in vila emellanåt, då kommer han också släppa prestationen. Gå ”back to basic”. Jag tror du förstår. Atlas är i behov av lugn och ro, inte snabba tag utan lugna rörelser både i stallet och vid ridning. Fokusera på din energi, då kommer han ta efter det. Ni känner av varandra så lätt!

Han är en enmanshäst och gillar rutiner. Och han älskar dig! Därefter visar han mig en transport och blir orolig och ledsen. Jag förstår inte riktigt. Han vill inte åka iväg.

Han berättar att han vill ha blött hö, det är han tydlig med och även halm visar han mig. Denna häst kommer utvecklas ihop med dig och det finns ett syfte att ni har varandra. Så fint, så ge inte upp. Han är så tacksam att han är hos dig.

Ägaren Dominique svarar:

Ja, detta är Atlas, ingen tvekan om det. Jag förstår. Han känner av allt och mig, så det är jag medveten om.

Han ”talar” hela tiden och jag vill så väl, men vet inte om jag gör rätt. Han vill också, det vet jag.

Jag har inte märkt något i höger boge, men när du pratar om vänster varv så stämmer det. Han går sämre i det varvet. Ja, han går ensam nu bredvid de andra, för han biter på de andras täcken så mycket och det går inte. Men jag ska göra ett försök till. Jag vet vilken häst han saknar.

Atlas har problem med sin rygg han har fått kortison och det har nog hjälpt, men jag förstår ömheten du beskriver.

Okej, han gillar att tömköra då ska jag kika på om han kan få dra något. Det med pilatesbollar vet jag inget om, men jag ska skaffa det samt göra lite mer ”kravlös” träning. Kortare pass med vila emellanåt är nog bra.

Ja, han behöver lugnet och att jag tar hand om mig och ser om min energi, för det är det jag sänder ut. Jag gör det, men kan alltid bli bättre.

Det med transporten förstår jag. Jag var på väg att sälja honom, men gjorde det aldrig. Han var på väg härifrån med transporten, men jag ångrade mig.

Han äter torrhö nu, men då ska jag blöta det.

Ja, jag är så glad och tacksam över denna häst och så roligt att vi kan ”jobba” ihop, då ska jag fortsätta att tro på det som jag känt av.

Stort tack Anna!

Vill du få hjälp att förstå ditt djur bättre?

Skicka en bild på ditt djur och skriv ner djurets namn och födelseår. Skriv också ditt namn och telefonnummer. Skicka bilden och den korta informationen (Anna vill inte ha någon övrig information).

Mejladjurkommunikation@tidningennara.se

Skicka brev till: Djurkommunikation, Story House Egmont AB, Tidningen Nära, 205 07 Malmö.

Alla brev och bilder som Anna väljer ut kommer att publiceras i tidningen.

Lär dig mer om djurkommunikation

Anna Strandlinds webbkurs vänder sig till dig som vill ha en förståelse om hur du kan kommunicera med djur. Det behövs ingen förkunskap eller utbildning innan. Denna kurs är till för alla som älskar djur och vill förstå mer om hur de kommunicerar med varandra och med oss. 

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.