9 tips inför en sittning!

Många vill gå till ett medium och få en privat sittning. Men hur förbereder man sig? Vad är bra att tänka på? Här är Benny Rosenqvists bästa tips!

Text: Benny Rosenqvist
Foto: Shutterstock

1. Välj ett seriöst medium

Lyssna på din omgivning om någon varit hos ett medium som verkar seriös, inger förtroende och känns bra att prata med. Det är viktigt med igenkänningsfaktor, att mediet pratar om saker du känner igen i ditt nuvarande liv.

Från barndomen, skolan, dina föräldrar, en traumatisk upplevelse eller ett möte som du aldrig glömmer. Det kan också vara något du är mitt uppe i just nu. Plötsligt kanske mediet pratar om din skilsmässa. 

2. Förbered frågor innan sittning

Vad vill du ha ut av mötet? Vad förväntar du dig? Skriv ner frågor så att du inte missar något. När mediet börjar prata är det lätt att bli uppfylld av hans eller hennes ord. Då underlättar en minneslapp.

3. Skriv ner det som mediet säger

Det är bra att skriva ner det som sägs under sittningen, skriv stolpar som du sedan i lugn och ro kan fylla i efteråt över en kopp kaffe. Då har du allt sparat och efter ett år kan du gå tillbaka till dina anteckningar och se vad som hänt av det mediet förmedlade. Eller vad som är på gång.

4. Spådomarna händer när du är redo

Många går från en sittning och förväntar sig att allt mediet har sagt ska hända med en gång. Ny villa, ny kärlek, bli med barn. Men så fungerar det inte. Ett medium kan aldrig se tid, för tid existerar inte på Andra sidan.

Det som ska ske i ditt liv händer när du är redo för det. Allt är kunskapsrelaterat. Du möter inte den stora kärleken förrän du kan ta emot den. Du blir inte förälder förrän du är mogen för det. Det är vi på jorden som sätter måttstocken för tid. 

LÄS ÄVEN: Så lång tid kan det ta för en spådom att slå in: Benny Rosenqvist svarar

5. Betalningen ska gå rätt till

Om du besöker ett medium och det inte fungerar eller känns rätt, ska du inte betala. Eller kräva pengarna tillbaks. Sen kan ett medium hävda att klienten måste betala för tiden, men jag själv tar inte betalt för min tid utan för att jag vill hjälpa.

Sen tycker många att det är dyrt att få en sittning, men den är förenad med mediets utgifter, så som resor och lokalhyra. Någon kanske jobbar svart och stoppar pengarna i fickan. Men jag tycker det är coolt att betala skatt och bidra till skola och sjukvård och annat som är viktigt för att vårt samhälle ska fungera. Så hos mig får du kvitto.

 6. Häng inte upp dig på tiden

Vissa klienter är snabba att jobba med, då flödar energin bara på. Andra är långsammare och då tar det kanske dubbelt så lång tid. Mina klienter sitter i regel med mig i en halvtimme men då har jag pratat med personens guide en halvtimme före mötet.

Andra medier jobbar med klienten en timme och har då också samtalet med guiden under tiden. Så om du får en timme eller halvtimme är inte det viktiga – det handlar om vad du får ut av sittningen! Och att du blir nöjd.

7. Gå inte på sittning för ofta

Spring inte till hur många medier som helst för att få bekräftelser från olika håll. Sansa dig och låt saker och ting falla på plats. Vi medier hämtar kunskapen från samma bibliotek på Andra sidan. Sen måste du jobba själv också!

Det räcker inte att gå till ett medium och tro att allt faller allt på plats av sig själv. Var öppen att se när saker kommer till dig! Vi medier kan inte leva människors liv. Jag rekommenderar att det minst ska gå ett år mellan besöken hos ett medium. Jag är inte terapeut, jag är medium. Det är skillnad.

LÄS ÄVEN: Ska du besöka ett medium? Tänk på det här innan din sittning

8. Etiska regler för medium

Ett seriöst medium pratar inte om dödsfall inom närmsta familjen. Bara om du själv frågar för att du verkligen vill ha ett svar. Jag försöker vinkla alla budskap positivt så att folk ska lära sig något av sina svårigheter. Mina klienter ska inte må dåligt när de går från mig, de ska förstå varför saker händer, även de svåraste saker.

Du ska alltså inte vara ledsen när du går från ett medium, du ska ha svaren. Känns det fel, säg då hellre till och gå därifrån. Det handlar om kemi och kommunikation. Detta behöver inte betyda att du kommit till ett dåligt medium, men vissa människor förstår inte varandra, har inte rätt personkemi.

9. Det ska handla om dig!

Ett medium ska inte prata om sig själv, vissa gör det. Det är dig mediet ska prata om!  

Fler artiklar

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.