11 saker glada människor säger

Att vara lycklig är inte någonting som bara styrs av ens humör utan även hur man ser på livet. Lycka är inte heller någonting som kommer utav sig själv. Ta med dig positivitet in i vardagen och glädjen kommer smitta av sig!

Text: Linda Nellfors
Foto: Shutterstock

Glada personer vet att deras ord är de bästa verktygen för att göra andra glada. Och när man gör någon annan glad, blir man även glad själv! Här får du 11 saker som glada människor brukar säga:

1. ”Jag är glad över att få träffa dig.”

En stor del av vad som gör dig glad är när andra runt omkring dig är glada. Att säga det här till en annan person är något av det lättaste du kan göra för att få någon att veta att deras närvaro får dig att må bra. Det visar också att du respekterar dem.

 
2. ”Du gör mig alltid glad.”

Genom att säga detta till en annan så får du denne att känna att hen har styrkan att göra dig glad. Det kommer få personen att känna sig tacksam och på ett gott humör. Och genom att ge denne ett leende så smittar det av sig på dig och du blir själv glad!

3. ”Jag lyssnade på dig och gjorde som du sa.

Om någon ger dig råd och tips så beror det oftast på att personen vill dig väl och att du ska må bra. Det kommer få dig att känna dig bättre, och vi vill ju alla känna oss omhändertagna! Det spelar ingen roll vad för råd det var som du fick, gör en tjänst tillbaka och berätta att du lyssnade på dem och hur det påverkade dig. 

4. “Du har kommit långt.”

En stor del av lycka är när man lyckats med någonting eller när ett hårt jobb lönar sig. Hylla dina vänner för deras framgångar. De kommer uppskatta det. 


5. ”Jag blev verkligen imponerad av dig när du…”

Ta nummer 4 ett steg längre och fokusera på en bedrift som din vän gjort. Hen kommer inte bara bli glad över dina ord utan även jobba ännu hårdare för att sikta mot högre mål.


6.”Jag vet att du kan mer.”

Alla människor behöver en push ibland när livet känns jobbigt. Genom att säga det här kan din vän bli påmind över hur bra hen egentligen är. Det kan få denne att kämpa hårdare och sedan komma ihåg din kommentar, bli inspirerad och känna tacksamhet. 


7. ”Jag vill gärna höra vad du tycker om…”

Om du älskar och respekterar någon så borde du vilja veta vad dennes åsikter är. Många vill inte dela med sig av sina åsikter för inte verka vara för ”på”. Visa dina vänner och kollegor att deras åsikter är viktiga och relevanta för dig!


8. ”Berätta mer!”

Att säga det här till någon kan vara både snällt och uppmuntrande. Många kan ibland känna att de pratar för mycket och att folk tillslut slutar lyssna och även slutar att bry sig. Visa att du fortfarande lyssnar och är intresserad över vad som berättas så får ni båda glädje av det.


9. ”Varsågod.”

Säg ”Varsågod” när du gjort något för en annan. Det definierar tacksamheten och utvecklas till någonting positivt eftersom du gjorde någonting fint för någon annan för att du tycker hen var värt det. 


10. ”Nej.”

Ingen blir glad över att göra saker som man egentligen inte vill göra. Så att våga säga nej kan ibland vara otroligt viktigt. Ordet nej demostrerar för att du bryr dig om dig själv, vilket i sin tur leder till att man visar att man bryr sig om andra. Säg nej när du känner att det behövs. Du kommer märka att de mest positiva och glada människorna kommer respektera dig för att du gör det, och även det kan göra dig glad.


11. ”Tack.”

Många av orden på den här listan handlar om tacksamhet och uppskattning. Men ordet ”Tack” är nog det starkaste ordet av de alla, och betyder mer för andra än vad man faktiskt kan tro. Så, tack för att du har läst den här listan! Kanske om du delar med den till dina vänner, de kommer att tacka dig med. Tillsammans skapar vi en glad och tacksam värld!  

KällaLifehack.orgInc.com 

Fler artiklar

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.